“Toate pânzele sus!” și “Cireşarii”, vara aceasta, la TVR
https://www.ziarulmetropolis.ro/toate-panzele-sus-si-ciresarii-vara-aceasta-la-tvr/

Vara aceasta este una plină de aventuri pentru copii şi adolescenţi. Dacă luni, 3 iulie, ei au “ridicat ancora” goeletei Speranţa şi au pornit în lumea largă urmărind serialul “Toate pânzele sus!” (de luni până joi de la ora 20.00), din 8 iulie, la sfârşit de săptămână, aventura continuă cu “Cireşarii”.

Un articol de Petre Ivan|10 iulie 2017

Ambele seriale difuzate de TVR 2 au la bază volumele omonime semnate de Radu Tudoran, respectiv Constantin Chiriţăconsiderate primele două best-seller-uri ale literaturii române din perioada comunistă.

Aşadar, începând cu 8 iulie, în fiecare sâmbătă şi duminică de la ora 11.00, adolescenții de azi și cei de ieri pot

“Cireşarii”,

urmări aventurile grupului de Cireşari format din Victor, Ionel, Dan, Lucia, Maria, Ursu şi Tic – într-o producţie a Studioului de Film TV, în regia lui Andrei Blaier.

Din distribuţie fac parte: Alexandru Boros, Mihai Gingirov, Carmen Gentimir, Radu Florin, Irina Bărbat, Gabriel Kiritescu, Armand Olvedi, Marcel Anghelescu, Cornel Coman, Andrei Codarcea, Dorin Varga, Traian Dănceanu, Matei Gheorghiu, Ion Niciu, Victoria Mierlescu, Ileana Stana Ionescu.

Cele zece episoade ale serialului – ecranizare după primele două volume ale ciclului „Cireşarii” de Constantin Chiriţă sunt :

  1. Expediţia în pericol;
  2. Prizonieri în Peştera Neagră;
  3. Semnale enigmatice;
  4. Cireşarii în acţiune;
  5. Un meci de box;
  6. Mesajul;
  7. Cetatea vulturilor;
  8. Taina Logofătului Zogreanu;
  9. Labirintul;
  10. Castelul fetei în alb.

Foto: “Toate pânzele sus!” și “Cireşarii” – TVR

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.