Tonitza – „Flori“ evaluat la 28.000 – 30.000 de euro, scos la licitaţie
https://www.ziarulmetropolis.ro/tonitza-flori-evaluat-la-28-000-30-000-de-euro-scos-la-licitatie/

Tonitza a semnat tabloul „Flori”, iar lucrarea va fi scoasă la vânzare joi, la casa de licitaţii Goldart, cu un preţ estimat între 28.000 şi 30.000 de euro.

Un articol de Andrada Văsii|4 noiembrie 2013

Tonitza a semnat tabloul „Flori“, iar lucrarea va fi scoasă  la vânzare joi, la casa de licitaţii Goldart, cu un preţ estimat între 28.000 şi 30.000 de euro.

De asemenea, vor fi scoase la licitaţie tablourile „Crăiţe”, de Gheorghe Petraşcu, cu un preţ estimativ cuprins între 19.000 şi 23.000 de euro, „Case pe deal”, de Rudolf Schweitzer-Cumpăna, cu un preţ estimativ de 1.600 – 2.200 de euro, şi „Nalbe”, de Nicolae Tonitza, cu preţul estimat între 15.000 şi 20.000 euro.

Totodată, picturile „Marea la Gura Portiţei”, de Eugen Voinescu, având un preţ estimativ între 2.200 şi 2.800 de euro, şi „Balcic”, de Alexandru Popp, estimată la 1.900 – 2.200 de euro, vor fi disponibile amatorilor de artă lângă cea a lui Tonitza.

Realizări de marcă ale unor designeri contemporani, dar şi remarcabile creaţii plastice, definitorii pentru arta modernă şi contemporană, sunt reunite în actuala licitaţie a casei Goldart, toate având ca numitor comun rigoarea, stilul, fantezia.

 Tonitza Licitatie Goldart

„Crăiţe“, semnat Gheorghe Petraşcu, va fi scos la vânzare alături de tabloul lui Tonitza

Artefactele grupului de designeri selectate de brandul „Dizainăr” sunt revelatorii pentru un segment important al designului contemporan. Riguroase prin formă şi concept, obiectele ieşite din atelierele „Old New Design”, „201 Design Studio”, „Care? Cutare” şi cele semnate de Alexandru Ghilduş, Anca Fetcu, Dragoş Motică, Gabriel Geller sunt indispensabile artefacte cotidiene, dar şi creaţii artistice de un bun gust desăvârşit, în caracterizarea cărora stilul riguros şi plăsmuirea ludică au o pondere însemnată.

Dintre pictorii contemporani care figurează în actuala sesiune lângă Tonitza, Florin Şuţu se distinge prin forţa evocatoare a creaţiei sale. De la maestrul său, I. Sălişteanu, şi-a însuşit preocuparea pentru problemele de ordin tehnic, în care vădeşte pondere şi spirit lucid, notează Mediafax.

Licitaţia organizată de casa Goldart va avea loc joi, de la ora 19.00, la Hotelul Marshal Garden.

Foto credit: Casa Goldart, licitaţie Tonitza

03
/08
/18

Veniţi pe 10 august la “concert”? La care concert - vor întreba cei care se vor uita la fotografia de mai jos, ce pare a fi realizată în timpul unui astfel de show muzical, pe un mare stadion al lumii.

03
/08
/18

CRONICĂ DE FILM Cunoscut pentru scurtmetrajul „O zi bună de plajă”, premiat cu Ursul de Aur la Berlin în 2008, şi pentru lungmetrajul de debut „Lupu” (2013), regizorul Bogdan Mustaţă revine cu un film cvasi-experimental de o oră, realizat în 3D, „My Life Rehearsed In One Leg”.

02
/08
/18

Expo ShortFest 2018, platforma de expoziție a Festivalului Internațional de Scurtmetraj Arkadia ShortFest, propune un performance interactiv semnat de Mihai Zgondoiu.  Expo ShortFest promovează în fiecare an proiecte artistice apreciate național și internațional, amenajate în spații neconvenționale, transformând astfel experiența iubitorilor de artă într-una cât mai autentică. 

02
/08
/18

Fundația Calea Victoriei îi așteaptă pe cei doritori, în luna august, cu o varietate de cursuri și evenimente culturale: de la dezvoltare personală până la arte, de la exercițiile de autenticitate și înțelepciunea Poveștilor din „1001 de nopți” până la designul interior ca modalitate de a crea Spații fericite.

30
/07
/18

Expoziţia dedicată de muzeul Luvru pictorului Eugène Delacroix a fost, cu peste jumătate de milion de vizitatori, cea mai frecventată din istoria muzeului francez. „Delacroix 1798 - 1863” va fi deschisă, începând cu luna septembrie, la Metropolitan Museum of Art din New York. La Paris, aceasta a fost vizitată, în medie, de 5.100 de persoane zilnic, timp de patru luni.

27
/07
/18

Programul spectacolelor B-FIT in the Street! din perioada 28-29 iulie, al treilea weekend de festival, este format dintr-o selecţie de producţii româneşti, un spectacol nocturn din Spania şi o instalaţie interactivă din Danemarca, potrivit organizatorilor. Festivalul aduce, în perioada 13 iulie - 5 august, la Bucureşti peste 400 de artişti internaţionali şi peste 40 de spectacole cu sute de reprezentaţii.

19
/07
/18

Institutul Național al Patrimoniului împreună cu agenția de comunicare creativă Zaga Brand au lansat campania #CronicariDigitali, prin care își propun să apropie pentru prima dată valorile și tradițiile României de generația millennials. Astfel, tinerii sunt stimulați să cunoască, să înțeleagă, să aprecieze și să promoveze patrimoniul cultural național și UNESCO din România.

18
/07
/18

Prima fotografie publicată vreodată pe Internet este o imagine prelucrată în Photoshop a formației Les Horrible Cernettes, o trupă de muzică pop alcătuit din angajate ale Centrul European de Cercetări Nucleare din Geneva (CERN). Fotografia a fost realizată pe 18 iulie 1992 de către Tim Berners-Lee, unul dintre părinții internetului.

17
/07
/18

Organizat pe parcursul întregii luni iulie, în perioada 1-31, Festivalul Gion Matsuri este cel mai spectaculos eveniment organizat de templul Yasaka din vechiul oraș Kyoto. Festivalul culminează la 17 iulie cu o paradă impresionantă (Yamaboko-junko) de care alegorice “hoko” și „yama”.