Top 10 cele mai vândute cărți Corint la Bookfest 2022
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-10-cele-mai-vandute-carti-corint-la-bookfest-2022/

Zeci de mii de vizitatori au venit în standul editurii Corint la Salonul Internaţional De Carte Bookfest, între 1 şi 5 iunie 2022. Vânzările au atins cote record după doi ani în care publicul a fost privat de întâlnirile cu autorii şi editorii.

Un articol de Petre Ivan|7 iunie 2022

Editura Corint a organizat în zilele de târg peste 20 de evenimente, la care au participat personalități și experți din domenii variate, fiecare dintre ele aducând la stand un public numeros. Imprinturile cu cele mai mari vânzări la această ediție au fost: CorinTeens, Leda Edge, Corint Istorie, Corint Educațional și Corint Junior. Iată cele mai vândute 10 cărți Corint la Bookfest:

  1. Șase cocori stacojii de Elizabeth Lim
  2. Scandalul din Malibu de Taylor Jenkins Reid
  3. Capcana lui Tucidide. Mai pot evita Statele Unite și China războiul? de Graham Allison
  4. Un strop de distrugere (Hades și Persefona vol.2) de Scarlett St.Clair
  5. Memoriile unui mercenar din Grupul Wagner de Marat Gabidullin
  6. Gramatica limbii române pentru elevi și profesori de Adina Dragomirescu, Irina-Roxana Georgescu, Delia-Monica Georgescu, Raluca-Diana Răducanu, Ileana Gae, Alina Dinu, Maria-Ramona Nedea, Adina Ionescu
  7. Ispită (Primul volum al seriei Wicked) de Jennifer L. Armentrout
  8. Rivali în croazieră de Angie Hockman
  9. Un regat întrețesut de Tahereh Mafi
  10. Scânteia neîmblânzită de Vashti Hardy
19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

10
/08
/22

INTERVIU De la Slătioara Olteniei de sub munte, unde locuiește de câțiva ani și unde organizează vară de vară tabere de creație literară, scriitorul și editorul Marius Chivu a răspuns întrebărilor noastre despre proză scurtă, poezie și jurnale de călătorie. Punctul de pornire îl reprezintă antologia „KIWI, 2022. Granițe”, apărută la Editura Polirom.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

03
/08
/22

NOU La Editura Polirom a apărut recent, în colecția de biografii romanțate, o carte având în prim-plan o figură de legendă a teatrului românesc, despre care însă publicul de astăzi știe foarte puțin. „Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc” de Alina Nelega o aduce în prim-plan într-un noul mileniu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.