Târgul Internațional Bookfest – Lansare de carte: „Ajută-mă să devin un campion (al vieții)!”
https://www.ziarulmetropolis.ro/targul-international-bookfest-lansare-de-carte-ajuta-ma-sa-devin-un-campion-al-vietii/

Mihaela Balauru, autoarea cărţii „Ajută-mă să devin un campion (al vieţii)! Strategii de life-coaching pentru creşterea copilului cu deficienţe fizice sau/şi neuromotorii pentru a deveni o persoană fericită şi împlinită (0-13 ani)”, lansează la Bookfest cartea recent publicată la editura Pro Universitaria.

Un articol de Petre Ivan|2 iunie 2022

Editura Pro Universitaria și Mihaela Balauru, autoarea cărții „Ajută-mă să devin un campion (al vieții)!” au deosebita plăcere de a vă invita la lansarea oficială a cărții care va avea loc pe 5 iunie, la ora 12:00, la Pavilionul B2, Standul E10 din cadrul Complexului Romexpo – București, cu prilejul Festivalului Internațional de Carte Bookfest (Grupul Editorial Universul Juridic).

Una dintre cititoare mărturisea:

„Această recenzie o scriu pentru a-i transmite Mihaelei un imens MULȚUMESC !
Am cumpărat cartea pentru că am simțit „nevoia”. Poate pentru că o cunosc personal pe autoare ( ceea ce nu e puțin lucru ) și am fost curioasă, poate pentru că am șiu eu un copil unic ( chiar dacă nu cu o dizabilitate fizică ), poate pentru că a venit atunci când trebuia să o citesc .
În primul rând vreau să spun că m-a captivat de la primele pagini și am citit-o ” pe nerăsuflate „, trecând prin toate emoțiile : am plâns, am ras, am admirat, am conștientizat, m-am bucurat . În timp ce dădeam pagină după pagină îmi era teamă că se va termină prea repede .
Ai scris atât de frumos, Mihaela!
Te felicit pentru ceea ce ești, pentru ceea ce faci, pentru cartea scrisă și pentru copilul minunat pe care-l ai!
În urmă lecturii cărții sunt convinsă că am să reușesc să fac și eu lucruri minunate pentru fiica mea .
Aștept cu nerăbdare următoarea carte .
Te îmbrățișez cu recunoștință, Mihaela!”

Menirea cărții este aceea de a ajuta cât mai mulți părinți și de a schimba mentalitatea educatorilor și a membrilor societații pentru a trăi o îmbunătățire reală a calității vieții oamenilor.

19
/08
/22

Ai Weiwei, unul dintre cei mai mari artiști ai secolului XXI, rememorează istoria vieții sale și a tatălui său în volumul autobiografic „1000 de ani de bucurii și dureri” (Editura Trei, 2022), oferind în același timp o captivantă incursiune în istoria recentă a Chinei.

18
/08
/22

Volumul „Născut în URSS” de Vasile Ernu, publicat la Polirom în cinci ediții, a apărut în limba japoneză, la Gunzosha Publishing Co (traducere de Seiko Takesono). La aceeași editură, se află în pregătire și volumul „Sălbaticii copii dingo” (Polirom, 2021, două ediții).

12
/08
/22

Scriitorul Salman Rushdie, celebru odată cu publicarea romanului „Versetele satanice”, care i-a atras amenințări cu moartea din partea Iranului, a fost înjunghiat la New York, anunță Bloomberg.

10
/08
/22

INTERVIU De la Slătioara Olteniei de sub munte, unde locuiește de câțiva ani și unde organizează vară de vară tabere de creație literară, scriitorul și editorul Marius Chivu a răspuns întrebărilor noastre despre proză scurtă, poezie și jurnale de călătorie. Punctul de pornire îl reprezintă antologia „KIWI, 2022. Granițe”, apărută la Editura Polirom.

07
/08
/22

Fix acum 100 de ani, pe 5 august 1922, se năştea Marin Preda. Pentru a marca acest centenar, vă propunem un text despre cele două filme "Moromeţii", realizate de Stere Gulea la o distanţă de peste 30 de ani.

05
/08
/22

Asistența umanitară are și ea nevoie de suport. De mai bine de 5 luni de la cea mai mare mobilizare a societății civile din România postdecembristă, 29 de organizații non guvernamentale formează nucleul unei intervenții colective ce acordă sprijin integrat celor care fug din calea războiului, majoritatea femei și copii.

03
/08
/22

NOU La Editura Polirom a apărut recent, în colecția de biografii romanțate, o carte având în prim-plan o figură de legendă a teatrului românesc, despre care însă publicul de astăzi știe foarte puțin. „Marioara Voiculescu. Mareșala teatrului românesc” de Alina Nelega o aduce în prim-plan într-un noul mileniu.

02
/08
/22

Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Ministerul Culturii, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Romfilatelia și revista „Timpul”, organizează, în zilele de 4 și 5 august 2022, la sediul expoziției de bază din Strada Nicolae Crețulescu 8, o serie de evenimente dedicate centenarului Marin Preda.