TOP. Ce melodii au „puteri tămăduitoare”?
https://www.ziarulmetropolis.ro/top-ce-melodii-au-puteri-tamaduitoare/

Cântecul „Bohemian Rhapsody” al trupei Queen are „puteri tămăduitoare”, întrucât are capacitatea de a le ajuta pe acele persoane care sunt bolnave sau se simt deprimate, afirmă autorii unui sondaj realizat recent în Marea Britanie, informează bbc.com.

Un articol de Petre Ivan|28 octombrie 2014

TOP / Sondajul, realizat de cabinetul ComRes pentru BBC, cu ocazia „Faith in the World Week”, un eveniment care explorează puterea vindecătoare a muzicii, a oferit 10 variante de răspuns celor 1.000 de participanţi.

Cântecul „Dancing Queen” al grupului ABBA a ocupat locul al doilea, iar podiumul a fost completat de piesa „Happy” a cântăreţului american Pharrell Williams. Peste două treimi dintre cei chestionaţi au spus că obişnuiesc să asculte muzică atunci când sunt bolnavi.

Invitaţi să aleagă o piesă anume, aproape 30% dintre bărbaţi au ales cântecul „Bohemian Rhapsody” al trupei Queen, din lista furnizată de organizatorii sondajului. Mai puţine femei – 23% – au plasat acest cântec pe primul loc, întrucât 28% dintre ele au optat pentru „Dancing Queen”. Doar 16% dintre bărbaţi au ales această piesă a grupului ABBA.

În rândul persoanelor trecute de vârsta de 65 de ani, preferinţele s-au îndreptat către muzica clasică – 39% dintre respondenţii din această categorie au spus că ascultă muzică clasică atunci când sunt bolnavi sau deprimaţi.

În rândul tinerilor, „Happy” a fost desemnat cel mai popular cântec. Piese lansate de Bob Marley, Robbie Williams şi Michael Jackson s-au aflat la rândul lor pe această listă.

„Bohemian Rhapsody” este un single extras de pe albumul „A Night at the Opera” al trupei Queen. Cu o durată de aproape şase minute, această piesă celebră a ajuns de două ori pe primul loc în topul britanic – la lansarea sa iniţială din noiembrie 1975 şi, apoi, în 1991, după decesul solistului grupului britanic, Freddie Mercury.

Foto: Top, Bohemian Rhapsody, Dancing Queen – facebook

15
/11
/22

Două viori aflate în patrimoniul Muzeului George Enescu, instrumente atinse de magia unuia dintre cei mai însemnaţi interpreți ai secolului XX, compozitorul George Enescu, vor fi văzute și auzite pe 19 noiembrie, la Ateneul Român.

11
/11
/22

A fost numit „cel mai cunoscut bluesman român” și „gringo de România”, însă de fapt eludează multe categorisiri. Un artist self-made, care s-a reinventat de mai multe ori – și pare să nu se oprească încă.

10
/11
/22

Miercuri, 16 noiembrie 2022 (de la 19.00), Sala Radio va fi gazda unui eveniment special: concertul prezentat de Orchestra de Cameră Radio, în parteneriat cu Ambasada Portugaliei la București, este dedicat centenarului scriitorului José Saramago (1922-2010), laureat al Premiului Nobel pentru Literatură (1998).

31
/10
/22

Cu ocazia Zilelor Culturii Sinti şi Roma la Bucureşti, Dotschy Reinhardt, Sinteza – descendentă a marei legende de jazz Django Reinhardt, vine sâmbătă, 12 noiembrie 2022, la ARCUB.

25
/10
/22

Miercuri, 26 octombrie 2022, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor” din Brașov, vă invităm la Recitalul de la ora 5. Evenimentul va fi susținut de Mădălina Bourceanu - soprană, Nicoleta Chirilă - soprană, Aurelia Florian - soprană, Valentina Mărgăraș - soprană, Silvia Micu - soprană, Sonia Hazarian - mezzosoprană, Alexandru Aghenie - bariton, Marian Rește – bas-bariton. La pian îi va acompania Simona Patriche. Prezintă: Simona Manole.

25
/10
/22

Publicul este așteptat miercuri, 26 octombrie, la Teatrul Naţional "Radu Stanca" din Sibiu la spectacolul de teatru-jazz "Aproape Înger", în cadrul Sibiu Jazz Festival 2022, o reprezentație ce a rezultat din întâlnirea mai multor orizonturi artistice ce au generat o frescă modernă a realităților pe care omul le trăiește într-un cuplu.

25
/10
/22

Ultima săptămână din luna octombrie aduce pe scena Operei Naționale București titluri celebre din repertoriul universal precum „La Bohème”, „Povestirile lui Hoffmann”, „Peer Gynt & Carmina Burana”, „La Traviata”, dar și „Podul”, o seară de operă româno-bulgară, dedicată împlinirii a celor 30 de ani de prietenie, cooperare și bună vecinătate între Republica Bulgaria și România.

24
/10
/22

Artiștii Filarmonicii „George Enescu” doresc să se prezinte în fața publicului în recitaluri și concerte tematice. Demersul se dorește și unul de popularizare a muzicii clasice în rândurile celor interesați să se apropie de un univers sonor fascinant.