Tori Amos, unul dintre “cei mai buni 5 artişti live ai lumii”, la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/tori-amos-unul-dintre-cei-mai-buni-5-artisti-live-ai-lumii-la-bucuresti/

Cântăreaţa Tori Amos revine în România, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, „Unrepentant Geraldines”.

Un articol de Petre Ivan|13 februarie 2014

Cântăreaţa Tori Amos revine în România, unde a susţinut un concert în urmă cu şapte ani, pentru un nou spectacol, care va avea loc pe 19 iunie, la Arenele Romane. Evenimentul este inclus în turneul de promovare a noului album, „Unrepentant Geraldines”.

Cu opt nominalizări la premiile Grammy, Tori Amos este una dintre cele mai talentate artiste de pe scena internaţionala, stilul său fiind greu de încadrat într-un singur gen muzical.

Piano rock, alternative rock, art pop, art rock, electronic, clasic, baroque pop sunt doar câteva dintre elementele care definesc identitatea sa artistică, notează Mediafax.

Tori Amos

 

Potrivit revistei Rolling Stone, Tori Amos se înscrie printre primii cinci cei mai buni artişti live ai lumii, având nu mai puţin de 13 turnee internaţionale şi peste 1.000 de concerte susţinute de-a lungul carierei.

Tori Amos a început să cânte la pian de la o vârstă fragedă, la 5 ani scriindu-şi deja primele creaţii instrumentale

La 13 ani susţinea concerte în baruri şi cluburi, însoţită de tatăl ei, însă primii paşi spre o carieră profesională i-a făcut în 1977, când a câştigat un concurs de tinere talente, urmat, în 1980, de un prim single, o compoziţie realizată împreună cu fratele ei.

La sfârşitul anului 2011, artista a lansat primul ei album de muzică clasică, „Night of Hunters”, un tribut adus compozitorilor J. S. Bach, F. Chopin, C. Debussy, E. Granados, E. Satie şi F. Schubert.

Doi ani mai târziu a urmat un alt proiect ambiţios, musical-ul „The Light Princess”, realizat alături de scriitorul Samuel Adamson. Producţia a avut premiera la Teatrul Naţional din Londra şi a fost deja nominalizată la premiul pentru cel mai bun musical la UK Evening Standard Drama Awards.

Single-uri de succes, precum „Crucify”, „Silent All These Years”, „God”, „Cornflake Girl”, „Caught a Lite Sneeze”, „Professional Widow”, „Spark”, „1000 Oceans”, „Flavor” şi „A Sorta Fairytale”, i-au adus artistei numeroase nominalizări şi premii, de la MTV Video Music Award până la Echo (prestigioasa distincţie din muzica clasică).

Albumele lui Tori Amos s-au vândut în aproximativ 12 milioane de copii

„Unrepentant Geraldines” este cel de-al 14-lea material de studio al artistei şi va fi lansat în primăvara aceasta, urmând să fie promovat printr-un nou turneu mondial, care va debuta pe 7 mai, în Dublin, şi va include show-uri în Londra, Paris, Berlin, Amsterdam, Moscova, dar şi Bucureşti, informează Mediafax.

Biletele pentru concertul de la Bucureşti vor costa între 95 de lei şi 245 de lei.

Foto Tori Amos – wikipedia

06
/08
/20

Festivalul SoNoRo Musikland continua în Brașov până pe 9 august. Mari nume ale scenei internaționale concertează la Bastionul Țesătorilor și la Colegiul Național „Andrei Șaguna” din Brașov, la Măgura și la Râșnov.

29
/07
/20

Filarmonica „George Enescu“ îi dedică memoriei lui Camil Marinescu (1964-2020) înregistrarea concertului de joi, 30 iulie, de la ora 19.00, care va avea în program Simfonia nr. 7 în mi major de Anton Bruckner. Lucrarea este interpretată de Orchestra Filarmonicii „George Enescu“, condusă de Camil Marinescu, dirijor permanent al instituției în perioada 2012-2019.

21
/07
/20

Seara de deschidere cu Violoncellissimo a inaugurat cu succes pe 15 iulie Festivalul Internațional "Vara Magică", care a pus deja în vânzare biletele pentru toate concertele ce se vor desfăşura în fiecare miercuri şi joi, în Curtea Ateneului Român, până pe 27 august. În caz de condiţii meteo nefavorabile, concertele de miercuri şi joi vor fi reprogramate în cursul serii de vineri.

19
/07
/20

OAMENII MUZICII Pe 11 iulie 1937, la doar 38 de ani, murea la Hollywood cel care a marcat fundamental muzica clasică și cea de jazz din secolul XX, George Gershwin. Muzica lui este și astăzi la fel de proaspătă și incitantă ca acum un secol, iar opera „Porgy and Bess” dar și multe cântece ale sale sunt nelipsite din repertoriul actual.

16
/07
/20

Trupa byron revine la Sibiu pe 18 iulie pentru un concert acustic pe terasa Joyme Pub (Calea Dumbrăvii, 28-32). Se vor auzi atât piese de pe cel mai recent album al trupei – „Nouă”, lansat în toamna lui 2019 – dar și cântece pe care n-o să te abții să le fredonezi: „Cu capul în nori”, „Granița-n raniță”, „Masa pentru doi”, „Anima” sau ”Perfect”.

16
/07
/20

Opera Națională București, instituție publică de cultură aflată în subordinea Ministerului Culturii, în parteneriat cu Primăria Sectorului 5 prin Centrul Cultural și de Tineret „Ștefan Iordache” au din nou onoarea și bucuria de a fi alături de publicul drag printr-o serie de concerte în aer liber intitulate „Seri de Operă Estivale”. Accesul la concerte se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19.