Trei dintre cele mai îndrăgite spectacole din repertoriu închid stagiunea de teatru de la ARCUB
https://www.ziarulmetropolis.ro/trei-dintre-cele-mai-indragite-spectacole-din-repertoriu-inchid-stagiunea-de-teatru-de-la-arcub/

La finalul lunii iunie, trei dintre cele mai aplaudate spectacole de teatru din repertoriul ARCUB, vor fi jucate la Sala Mare şi vor marca închiderea stagiunii 2017 – 2018. Până în luna septembrie, când Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti – ARCUB va reveni cu noutăţi privind producţiile de teatru, spectatorii interesaţi se pot delecta în compania unora dintre cei mai apreciaţi actori ai momentului.

Un articol de Petre Ivan|25 iunie 2018

 

Joi, 28 iunie, de la ora 19:00, la Sala Mare, actorii Oana Pellea, Richard Bovnoczki, Istvan Teglas, Cristina Casian și Florina Gleznea vor da viață personajelor ce trăiesc relații marcate de pasiunea dezlănțuită și plină de contradicții din perioada anilor interbelici, în comedia romantică ”Idolul și Ion Anapoda”, după G.M. Zamfirescu, adaptare de Mariana Cămărășan.

Vineri, 29 iunie, de la ora 18:00, actorii Mihai Călin și Richard Bovnoczki vor jongla între dramă și umor în ”Schneider și Schuster”; un spectacol de teatru încântător despre arta actorului, înțesat cu momente pline de umor.

”O călătorie în timp despre prietenie, despre confruntarea cu crizele majore ale istoriei și ale vârstei personajelor, toată înțesată cu un umor nebun. E despre umor. Și mai ales despre hazul cu care te privești în fiecare zi, chiar dacă festele pe care ți le joacă viața, istoria, pot fi fatale. Dacă îți lipsește acel umor sau îl rătăcești, ești pierdut.”, mărturisește regizorul Lucian Pavel.

„Am iubit, am purtat, am pierdut”, spectacolul de teatru pus în scenă de regizorul și actorul Emil Hoștină, va închide stagiunea de teatru la ARCUB, cu o reprezentație programată, sâmbătă, 30 iunie, de la ora 17:00.

Singura montare în România a piesei „Love, Lost, and What I Wore” scrisă de celebra scenaristă de la Hollywood, Nora Ephron, le va aduce în prim plan pe actrițele din distribuție, Elvira Deatcu, Laura Creț, Anca Androne, Iulia Lumânare și Ioana Abur într-o colecție intimă de povești feminine ce vorbesc despre trădări, rochii, tocuri, relația mama-fiică, rujuri roșii, cămăși și regăsiri.

”Am iubit, am purtat, am pierdut este un spectacol născut din prietenie, pe un text plin de emoții; frânturi din viață, momente importante fixate, întipărite în memoria afectivă a unor personaje în care ne regăsim inevitabil, oricare dintre noi.” – Ioana Abur.

Foto: Idolul și Ion Anapoda, „Am iubit, am purtat, am pierdut”, ARCUB – Catalina Flamanzeanu

14
/06
/23

The Institute și Cartierul Creativ, alături de Banca Transilvania, în parteneriat cu Primăria Sectorului 1, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, dezvoltă începând cu luna iunie un program de expoziții, workshopuri și târguri ca parte dintr-un demers de revitalizare a zonei Amzei prin intermediul economiei creative locale.

14
/06
/23

Festivalul Internațional de orgă Cantus Ecclesiae, ajuns la cea de-a treia sa ediție, se va desfășura în perioada 3-25 iunie 2023 la cele mai importante orgi din București: Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, Ateneul Român, Sala Radio, Universitatea Națională de Muzică București, Biserica Evanghelică C.A. București, Biserica Italiană, Biserica Franceză și Biserica Anglicană.

14
/06
/23

A doua ediție a Analogue Festival, cel mai mare eveniment de acest fel din regiunea de sud-centru a României, va avea loc în perioada 25-27 august pe platoul Făget de la Mioveni, aducând pe scenă artiști consacrați din țară și din străinătate - 30 de ore de muzică live - pentru un weekend de evadare, cu muzică și cultură, în mijlocul naturii.

14
/06
/23

Muzeul Naţional al Literaturii Române va organiza în 16 iunie 2023, cu prilejul Bloomsday, spectacolul de teatru „Molly Bloom”, de la ora 15.00, iar de la ora 18.00, dezbaterea dedicată noii traduceri a romanului Ulise de James Joyce, realizată de Rareș Moldovan și apărută la Editura Polirom, în colecția „Biblioteca Polirom” (coordonator Dan Croitoru).