Triunghiul femeilor, de Rodica Popescu Bitănescu, la Teatrelli
https://www.ziarulmetropolis.ro/triunghiul-femeilor-de-rodica-popescu-bitanescu-la-teatrelli/

În această seară, de la ora 20.00, Teatrelli: theatre, music and more v-a pregătit o nouă surpriză. Mai exact, o comedie marca Rodica Popescu – Bitănescu, autoarea şi regizoarea spectacolului Triunghiul femeilor.

Un articol de Petre Ivan|30 ianuarie 2014

În această seară, de la ora 20.00, Teatrelli: theatre, music and more v-a pregătit o nouă surpriză. Mai exact, o comedie marca Rodica Popescu Bitănescu, autoarea şi regizoarea spectacolului „Triunghiul femeilor“.

Românii doresc piese de actualitate, în care să se recunoască. Să se bucure de calități și să râdă de defecte. Iar spectacolul „Triunghiul femeilor” exemplifică cel mai bine acest lucru.

E comedie!  Trei doamne elegante și misterioase au o întâlnire enigmatică, într-un salon ciudat, la ora șapte. Nu știu unde se află, de cine sunt chemate și despre care șapte e vorba, şaptele de dimineața sau de seara.

Toate trei. Și când se întâlnesc trei femei bănuiți ce urmează: intrigi, minciuni, adevăruri, discuții pro și contra.

Trei mari actrițe ale Teatrului Național interpretează  cele trei personaje: Vivian Alivizache, Tania Popa și Rodica Popescu – Bitănescu, care a și scris și regizat spectacolul.

Triunghiul femeilor

Triunghiul femeilor INFO

Distribuţia: Rodica Popescu Bitănescu, Vivian Alivizache, Tania Popa; Ora 20.00, Preț bilet: 26,14 ron

Foto cu Triunghiul femeilor – Teatrelli

07
/01
/17

CRONICĂ DE FILM Adevărul e că numai un regizor excesiv ca Xavier Dolan, puștiul minune și răsfățat al cinematografiei mondiale, putea oferi un rateu așa frumos ca „Juste la fin du monde”, câștigător al Grand Prix la Cannes în 2016.

06
/01
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub în cadrul omnibusului „Scurt/4: Istorii de inimă neagră” (2014), scurtmetrajul „Trece și prin perete” este o capodoperă în care Radu Jude, inspirându-se narativ dintr-o povestire, „În magazie”, a lui Cehov, comprimă o serie de idei extrem de ofertante.

06
/01
/17

Astăzi, moda cu „imaginea celuilalt” pare să fi apus pentru Bucureşti. Străinii vin şi pleacă, fără a lăsa mărturii despre oraş. Altădată, călătorii scriau pagini întregi, de cele mai multe ori pe un ton admirativ, flatant. Iată câteva mostre!

06
/01
/17

Cu ocazia Zilei Culturii Naționale și ca parte a strategiei Institutului Cultural Român de celebrare a Centenarului Lipatti în anul 2017, duminică, 15 ianuarie 2017, ora 19.00, la Studioul de Concerte „Mihail Jora" – Sala Radio din București va avea loc concertul aniversar „Lipatti 100” susținut de Orchestra Natională Radio, sub bagheta dirijorului Cristian Oroșanu, alături de soprana Teodora Gheorghiu și de pianiștii Sergiu Tuhuţiu și Matei Rogoz.

06
/01
/17

Asociația Culturală Control N – partener LIM – Less is More | platformă europeană de dezvoltare de scenarii pentru filme cu buget redus – anunță ultimele zile de înscrieri pentru prima ediție a proiectului, ce urmează să se desfășoare în 2017, în trei țări diferite din Europa.

05
/01
/17

Se joacă de curând în București, într-un nou spațiu cultural, Apollo 111, deschis în fostul Palat Universul, se joacă, așadar „Ali: Frica mănâncă sufletul”, în regia lui Radu Jude.

05
/01
/17

În regia lui David Frankel, laureat al premiului Oscar, filmul „Collateral Beauty: A doua șansă” se mândrește cu o distribuție de cinci stele, din care fac parte Will Smith, Edward Norton, Keira Knightley, Michael Peña, Naomie Harris, Jacob Latimore, precum şi două actrițe premiate la Oscar: Kate Winslet şi Helen Mirren.

29
/12
/16

De sute de ani, odată cu intrarea în post, lumea românească intră într-o stare de înfrigurată aşteptare a şirului de sărbători ce durează până la Sf. Ion. Domnii fanarioţi, aflaţi pe tronurile de la Iaşi şi Bucureşti din 1711 (1716), până în 1821, au adus un plus de culoare ce aminteşţte, în mic, fastul Curţii imperiale bizantine.