Tudor Giurgiu, după premiera „Moromeții 2”: „N-am mai văzut în viața mea așa ceva…”
https://www.ziarulmetropolis.ro/tudor-giurgiu-dupa-premiera-morometii-2-n-am-mai-vazut-in-viata-mea-asa-ceva/

“Morometii 2”, film ce continuă “odiseea” familiei lui Ilie Moromete, a avut, aseară, premiera naţională. Tudor Giurgiu, producătorul filmului regizat de Stere Gulea a postat pe pagina sa de facebook cateva fotografii de la aveniment şi un text în care se declară „uimit şi uluit” de impactul pe care filmul l-a avut asupra publicului care a luat cu asalt Sala Palatului.

Un articol de Petre Ivan|6 noiembrie 2018

Tudor Giurgiu: „Oameni buni, ce s-a întâmplat aseară la Sala Palatului eu n-am mai văzut în viața mea. 4000 de oameni bucurați, emoționați, miscați. De un film românesc.”

„Am făcut o premieră de gală Moromeții 2 special pentru public, pentru fanii primului film, pentru cei mulți curioți de cum se continuă povestea Moromeților și sper că nu i-am dezamăgit. Am văzut actori din toate generațiile facând baie de mulțime. Am văzut cum actorii și regizorul au stat peste 45 de minute la semnat autografe. Am auzit publicul din Sala Palatului aplaudându-l pe Mălăele mai ceva decât pe Ceausescu pe vremuri.”

„Am văzut oameni care au plâns când Maria Dragomiroiu a cântat live pe scenă bocetul din finalul filmului. Sunt în continuare uimit și uluit de acest val incredibil de iubire. Să nu mai zicem că n-avem public, că e needucat și nu înțelege filmele noastre, că nu sunt cinematografe. Publicul există si de-abia așteaptă să fie provocat și scos din inerție. Mai ramâne să facem și filmele pe care acest public le merită.”, a mai mărturisit, pe pagina sa de facebook, cineastul și producătorul Tudor Giurgiu.

Moromeții 2

Foto: Moromeții 2 – Alex Damian si Cristian Nema

 

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.