Tur ghidat gratuit şi versuri eminesciene în rostirea lui Gheorghe Cozorici, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-ghidat-gratuit-si-versuri-eminesciene-in-rostirea-lui-gheorghe-cozorici-la-tnb/

Astăzi, 15 ianuarie, de Ziua Culturii Române, Teatrul Naţional din Bucureşti oferă celor interesaţi un tur ghidat gratuit prin culisele fascinante ale noii clădiri. Alături de ghidul TNB, doritorii vor vizita Naţionalul bucureştean şi vor afla poveşti de teatru şi arhitectură despre vechea şi noua clădire.

Un articol de Petre Ivan|15 ianuarie 2016

Și pentru că este 15 ianuarie, pentru că este ziua lui Eminescu, într-unul dintre cele mai spectaculoase foaiere din Europa, foaierul Sălii Mari a TNB, vor răsuna, pe bandă, versurile poetului în rostirea unui actor de geniu, care a făcut parte din trupa Naționalului, Gheorghe Cozorici.

Evenimentul începe la ora 14,00, la intrarea de la Sala Studio, iar accesul publicului este gratuit.

Foto: TNB – Florin Ghioca

09
/03
/23

Mai mult de un deceniu, scriitorul american David Fideler, originar din Michigan și stabilit la Sarajevo, și-a însoțit cafeaua de dimineață cu lectura câte unei epistole de-a lui Seneca (cca. 4 î.Hr. - 65 d.Hr.), „cel mai convingător și mai elegant dintre scriitorii stoici”, „conștiința Imperiului Roman”. Astfel a apărut volumul „Mic dejun cu Seneca” (Editura Trei).

01
/03
/23

Compania de Librării București (CLB), cel mai longeviv lanț de librării din România, și Headsome Communication lansează astăzi, 1 martie 2023, cea de-a treia ediție a SuperPovești din București, un proiect îndrăgit care își propune să readucă în actualitate legendele și poveștile despre oraș cu ajutorul noii generații de cititori.

23
/02
/23

Sâmbătă, 25 februarie 2023, de la ora 12.00, Institutul Cultural Român organizează, prin Centrul Național al Cărții, un eveniment online dedicat traducătorilor de limba română din întreaga lume.

20
/02
/23

Amantele regilor au fost, uneori, respinse sau denigrate de societate, alteori tolerate sau chiar admirate pentru frumusețea lor sau pentru influența pe care o exercitau asupra suveranilor. Mai aproape de zilele noastre, amantele președinților erau ținute în secret sau negociate cu presa, în încercarea de a proteja imaginea șefilor de stat, văzuți ca lideri morali și exemplari pentru societate.