Tur virtual în interiorul Internetului: Google a făcut publice imagini din centrele sale de date
https://www.ziarulmetropolis.ro/tur-virtual-in-interiorul-internetului-google-a-facut-publice-imagini-din-centrele-sale-de-date/

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale. Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte […]

Un articol de |18 octombrie 2012

Google a făcut publice câteva imagini din mai multe centre de date ale sale situate în Statele Unite ale Americii. Cu ajutorul unui nou serviciu integrat în Street View, gigantul IT&C oferă acum curioşilor posibilitatea de a vizita clădirile unde sunt găzduite serverele sale.

Google a fost întotdeauna o companie secretoasă în ceea ce priveşte infrastructura serverelor sale, reuşind până acum să păstreze confidenţialitatea centrelor de date pe care le deţine, scrie Daily Mail.
 
 
 
Pentru prima dată, compania a decis să ofere tuturor celor interesaţi un scurt tur virtual în câteva dintre centrele sale de date, cu ajutorul serviciului Street View.

Sediu google2

„Foarte puţine persoane au avut acces în interiorul centrelor de date ale Google, iar asta pentru un motiv foarte bine întemeiat. Principala noastră prioritate este confidenţialitatea datelor voastre, iar noi depunem eforturi destul de mari pentru a le proteja”, a afirmat Google, conform sursei citate.

Sediul Google2

În anumite centre în care sunt găzduite serverele companiei, Google pune la dispoziţia angajaţilor biciclete pentru ca aceştia să se poată deplasa, deoarece suprafaţa pe care sunt dispuse serverele este una destul de mare.

Servere Google2

„Am făcut publice o mare parte din tehnicile noastre de design şi mod de lucru pe parcursul anilor, dar doar un mic grup de angajaţi are acces pe secţiile în care sunt găzduite serverele. Pentru prima dată, le veţi putea vedea acum, prin intermediul unui tur virtual. Chiar aici, în clădirile unde sunt ţinute serverele, trăieşte internetul. Veţi putea vedea imagini în premieră cu tehnologia şi oamenii care lucrează la noi”, se mai arată într-o descriere a Google.

În videoclipul de promovarea al noului serviciu de pe StreetView, Google prezintă imagini surprinse de fotograful Connie Zhou din opt centre de date din Statele Unite ale Americii, Finlanda şi Belgia.

Locatie servere google2

Pentru anii următori Google susţine că va continua să construiască astfel de centre în Hong Kong, Taiwan, Singapore şi Chile.

Centrele de date ale companiei americane reprezintă punctul nervos al Google, însă niciunul dintre acestea nu este situat în vecinătatea sediului central din Mountain View, California.

Google este folosit zilnic de peste un miliard de persoane la nivel mondial.
 
 

Sursa: Mediafax

13
/06
/17

Seria de concerte SoNoRo Conac din luna iunie se va încheia săptămâna aceasta, cu concertele de la Biserica Fortificată din Cincșor, Castelul Kalnoky din Micloșoara și Castelul Daniel din Tălișoara. Concertele SoNoRo Conac se vor relua în luna septembrie.

13
/06
/17

Luni, 19 iunie, de la ora 19.00, Serile Nautilus – evenimente lunare dedicate iubitorilor de science fiction & fantasy – continuă cu scriitorul Lev Grossman, invitat prin skype la o discuție cu Ana Nicolau, coordonatorul colecției. Evenimentul are loc la Librăria Humanitas de la Cișmigiu.

13
/06
/17

Asasinarea lui Donald Trump sugerată într-o nouă versiune newyorkeză a spectacolului de teatru "Julius Caesar", inspirat din celebra tragedie omonimă scrisă de William Shakespeare, a generat un val de polemici în Statele Unite. Scena asasinării tiranului face trimitere la o dezbatere politică americană: Cezar (interpretat de un om de afaceri cu părul blond, care seamănă într-un mod bizar cu președintele american) este înjunghiat de o mulțime de femei și de reprezentanți ai grupurilor minorităților.

12
/06
/17

Avea 15 cărţi publicate când a fost dat afară de la catedra de logică și metafizică, din Universitatea București, pe motiv de pornografie în literatură. Mircea Eliade a plecat în străinătate ca diplomat, iar în 1945, când a fost exclus din diplomația română, numărul cărților publicate ajunsese la 25.

12
/06
/17

În deschiderea FITS, prima conferință de presă a adus la întâlnirea cu publicul pe directorul FITS, Constantin Chiriac (director al Teatrului ”Radu Stanca” din Sibiu și omul datorită căruia există și a tot crescut acest festival), criticul de teatru Octavian Saiu (moderatorul conferințelor FITS), precum și coregrafa Brenda Angiel, creatoarea spectacolului ”Tango la altitudine II”, prezentat în festival, și regizorul Alexandru Grecu (președintele UNITER din Republica Moldova).

12
/06
/17

În a doua zi a Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu (10 iunie) a fost prezentat spectacolul de dans aerian ”TANGO LA ALTITUDINE II”, semnat de coregrafa argentiniană Brenda Angiel, continuarea unui spectacol prezentat anterior tot la FITS de aceeași companie. Un performance în aer, în lumini, umbre și fum, într-un spațiu care nu mai e spațiu definit de limite ci e libertate și respirație largă.

12
/06
/17

Teatrul Național din Timișoara vă invită în zilele de 11, 12 și 13 iunie, de la ora 19:00, la Sala 2, la spectacolul GYPSIES. După ce a avut numeroase reprezentații în Germania, la Deutsches Theater Berlin și la Staatstheater Braunschweig, spectacolul va avea trei reprezentații în România, la Teatrul Național din Timișoara.

11
/06
/17

Mii de oameni au invadat străzile Sibiului în cea de-a doua zi de FITS încă de la orele amiezii, când povestea itinerantă „Zâna, cerbii și tăietorii de lemne” i-a condus pe cei prezenți pe Pietonala Nicolae Bălcescu într-un basm asiatic fermecător. În paralel cu spectacolul de stradă, iubitorii de artă sau discuții culturale au asistat la dialogurile pline de sensibilitate ale lui George Banu cu invitații speciali ai festivalului sau la discuția lui Cătălin Ștefănescu cu Robert Wilson pentru Garantat 100%.

11
/06
/17

Cea de-a 16-a ediție a Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF) și-a desemnat câștigătorii, sâmbătă seară, pe 10 iunie, la Teatrul Național Cluj. Trofeul Transilvania, în valoare de 15.000 de euro, oferit de Staropramen, i-a fost acordat lungmetrajului Familia mea fericită/ My Happy Family, povestea georgiană regizată de Nana Ekvtimishvili și Simon Gross. Imaginea filmului este semnată de Tudor Panduru, prezent la eveniment. Gala de închidere, la care marele invitat a fost actorul Alain Delon, va fi difuzată duminică, 11 iunie, de la ora 21.10, pe TVR 1.