Turneul naţional Flautul fermecat – Joc în oglinzi, cu Ion Bogdan Ștefănescu, începe pe 30 mai la Bucureşti
https://www.ziarulmetropolis.ro/turneul-national-flautul-fermecat-joc-in-oglinzi-cu-ion-bogdan-stefanescu-incepe-pe-30-mai-la-bucuresti/

Turneul naţional Flautul fermecat – ediţia a XI-a aduce sub titlul Joc în oglinzi un nou spectacol de muzică şi poezie cu Ion Bogdan Ștefănescu şi discipolii săi Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru, Mihai Vaida.

Un articol de Petre Ivan|30 mai 2022

Flautistul Ion Bogdan Ștefănescu va începe turneul său anual Flautul fermecat pe 30 mai la București, la Muzeul Național al Literaturii Române, următoarele spectacole fiind programate pe 7 iunie – București, Cercul Militar Național, 17 iunie – Deva, Sala Pro Arte,18 iunie – Brașov, Sala Patria, 25 iunie – Caracal, Teatrul Naţional, 26 iunie – Port Cultural Cetate.

“Spectacolul Joc în oglinzi aduce în prim plan lirica marilor poeți români, de la Mihai Eminescu, Arghezii și Blaga, la poeții contemporani, totul fixat pe un suport muzical cu lucrări originale de Ioan Dobrinescu și Ion Bogdan Ștefănescu și, mai ales, cu piese care ilustrează parcursul istoric al muzicii românești, de la Anton Pann și Ioan Coioni până în zilele noastre, incluzând și câteva piese celebre ale perioadei interbelice, în aranjamentele pline de farmec ale lui Ioan Dobrinescu.”, declara flautistul Ion Bogdan Ştefănescu înainte începerii turneului.

Turneul Flautul fermecat este unul dintre proiectele itinerante cele mai diverse care s-au dezvoltat în ultimul deceniu, iar Ion Bogdan Ștefănescu unul dintre cei mai inventivi muzicieni ai scenei româneşti actuale, artist preocupat în mod creativ de a face din concertele la care participă adevărate spectacole, cât mai atractive pentru public. Întotdeauna el și-a dorit de la fiecare turneu mai mult decât de la cel precedent și astfel a căutat împreună cu cei care au scris istoria acestui turneu, povești care să aducă ceva în plus atât spectatorilor, cât și artiștilor implicați.

Ritmul anual în care s-a organizat turneul Flautul fermecat începând din 2012 – uneori au existat chiar două ediții pe stagiune – l-a impus în cadrul evenimentelor culturale cu tradiție. Începând cu 2012, Ion Bogdan Ștefănescu a vizitat zeci de orașe din țară alături de pianistul Horia Mihail, în 2018 a realizat turneul Flautul fermecat împreună cu chitaristul Costin Soare, în 2019, a fost momentul îmbinării între poezie şi muzică alături de actorii Alexandru Repan şi Dorel Vişan, iar concertele au continuat în diverse formule alături de Flaut Power şi în anii pandemiei 2020 şi 2021.

Joc în oglinzi
spectacol de muzică și poezie
cu Ion Bogdan Ștefănescu &
Carla Stoleru, Lorena Atomei, Teo Mondiru, Mihai Vaida – flaut

30 mai – București, Muzeul Național al Literaturii Române (str. N. Crețulescu nr. 8)
7 iunie – București, Cercul Militar Național, Sala “Eusebiu Ștefănescu”
17 iunie – Deva, Sala Pro Arte
18 iunie – Brașov, Sala Patria
25 iunie – Caracal, Teatrul Naţional
26 iunie – Cetate, Port Cultural Cetate

Citiţi şi:
11
/05
/23

Pianistul româno-american de jazz Lucian Ban îi invită pe contrabasista franceză Sarah Murcia și pe violistul american Mat Maneri să susțină împreună cu el o serie de concerte, masterclass-uri și discuții post-concert la București, Timișoara și Brașov, creând un program original inspirat din muzica populară românească, jazz și muzica de cameră europeană.

10
/05
/23

Mai este doar o lună până la Summer in the City, cel mai așteptat festival al verii din Bucureşti, când artiști renumiți, printre care cel mai mare entertainer al momentului, Robbie Williams, artiști români și DJ, vor urca oficial pe scena din Piața Constituției.

08
/05
/23

Așa cum și-a obișnuit publicul de mulți ani, în luna mai ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO propune un eveniment de înaltă ținută artistică: CONCERTUL REGAL, prezentat anual în jurul datei de 10 mai - sărbătoare a regalităţii în România. Evenimentul se bucură de fiecare dată de prezența unor membri ai Casei Regale.

08
/05
/23

15 artiști internaționali performează la ”Jazz in Church” (11-14 mai) în ritmuri de jazz, muzică medievală, compoziții de muzică contemporană și foarte multă improvizație ce va beneficia de acustica minunată a Bisericii Lutherane din București.

27
/04
/23

Music Gallery, proiectul care a oferit publicului un nou mod de interacțiune cu muzica, s-a bucurat de un succes peste așteptări la Cluj. Galeria a fost deschisă timp de patru săptămâni, în perioada 25 martie-23 aprilie, la Muzeul de Artă din Cluj-Napoca și a fost vizitată de peste 5.000 de persoane de toate vârstele.