Turnul întunecat, de Stephen King, în colecția Nautilus, odată cu lansarea filmului în cinematografe
https://www.ziarulmetropolis.ro/turnul-intunecat-de-stephen-king-in-colectia-nautilus-odata-cu-lansarea-filmului-in-cinematografe/

Seria Turnul întunecat, de Stephen King, se lansează în colecţia Nautilus a editurii Nemira, într-o nouă prezentare paperback. Relansarea vine odată cu intrarea în cinematografele din România a ecranizării seriei, cu Idris Elba şi Matthew McConaughey în rolurile principale.

Un articol de |24 iulie 2017

Turnul întunecat este un dark fantasy cu elemente de horror, science fiction, aventuri și fundal de western.

Considerată magnus opus lui Stephen King, seria a fost scrisă pe o perioadă foarte lungă de timp, din 1970 și până în 2004, autorul pornind de la ideea de a scrie un fantasy inspirat de J.R.R. Tolkien și de westernurile lui Sergio Leone.

Roland Deschain, ultimul Pistolar, un singuratic care ne va bântui imaginatia, porneste într-o călătorie printr-un deșert aproape postapocaliptic, în căutarea omului în negru și având ca destinație misteriosul Turn întunecat. În lumea lui fără speranță, cunoaște o femeie seducătoare și se împrietenește cu Jake din New York.

Pe de o parte  de un realism crud, pe de altă parte de un onirism de basm, Pistolarul deschide seria Turnul întunecat. Peisajul prin care merge Roland seamănă cu Vestul Sălbatic, dar este o variantă dintr-un viitor postapocaliptic sau dintr-un univers paralel.

Ecranizarea seriei  de Columbia Pictures intră în cinematografele din România pe 4 august și este distribuită de Intercomfilm.

Foto: Turnul întunecat – nemira.ro

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.