Ultimele spectacole ale stagiunii, la TNB
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimele-spectacole-ale-stagiunii-la-tnb/

În săptămâna 8-14 iunie, Teatrul Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti vă aşteaptă la ultimele spectacole ale stagiunii 2014-2015.

Un articol de Petre Ivan|6 iunie 2015

Titluri atractive, spectacole de mare succes din repertoriul TNB în interpretări remarcabile vă aşteaptă să treceţi pragul noilor săli ale teatrului, pentru încă o săptămână. În aceste zile, mai puteţi vedea spectacolele: Toţi fiii mei şi Dineu cu proşti – la Sala Mare, Dumnezeu se îmbracă de la second-hand şi Bârfe, zvonuri şi minciuni la Sala Studio, Carte de vizită, la Sala Media, iar la Sala Atelier aveţi de ales între mai multe titluri: Nebun din dragoste, Cinci femei de tranziţie, Anonimul veneţian, 20 de ani în Siberia şi Tectonica sentimentelor. Teatrul Naţional pentru Copii a programat un eveniment pentru a marca închiderea stagiunii la sediu, în 14 iunie.

În spatele cortinelor lăsate peste o stagiune care va însemna şi peste ani încheierea amplului proces de refacere şi remodelare a clădirii Teatrului Naţional din Bucureşti, perioada estivală va include, în acest an de referinţă, pregătirea unui eveniment unic. Între 28 august şi 4 septembrie 2015, la inițiativa și în organizarea Teatrului Național I.L. Caragiale, va avea loc primul Festival Internațional de Teatru NETA 2015, sub Motto-ul Teatrul – erou al timpului prezent.

Cu această ocazie, 13 producții teatrale din 10 țări membre ale rețelei NETA vor putea fi vizionate sub noua “pălărie” a Teatrului Naţional I.L.Caragiale din Bucureşti.

Din 28 august veți putea reveni în sălile Naţionalului bucureştean, unde se vor juca, într-o singură reprezentaţie, producţii internaţionale reprezentative pentru Teatrul – erou al timpului prezent.

Foto: Augustin Bucur

11
/12
/13

În decembrie, reflectoarele se mută pe Teatrul In Culise, pentru că sărbătoreşte doi ani de spectacol! Între 15 şi 17 Decembrie vă aşteaptă în Piaţa Naţiunile Unite nr. 3-5 să vă bucuraţi de o avanpremieră şi de cele mai bune producţii În Culise.

10
/12
/13

Poemele scrise de Toma Caragiu au fost publicate postum, în 1979, sub îngrijirea lui Ion Cocora. În acelaşi an apărea în revista „Teatrul” o prezentare a volumului care prilejuieşte „o emoţionantă reîntîlnire cu mereu regretatul Toma Caragiu”.

10
/12
/13

FOTOREPORTAJ Alina Cojocaru, „balerina deceniului”, prim-solistă a English National Ballet, a dansat în rol de silfidă - o creatură mitologică a aerului - pe scena Operei Naționale București.

09
/12
/13

MEMORIA CULTURALĂ În februarie 1967, regizorul Sică Alexandrescu publica în revista „Teatrul” portretul lui Ion Iancovescu, actorul care „parcă se juca, nu juca”. Iancovescu a fost mentorul multor actori de succes (printre care şi Grigore Vasiliu Birlic) şi fondator al câtorva teatre bucureştene. Reproducem integral articolul apărut în revista „Teatrul”: Au trecut peste 50 de ani din […]