Ultimul film cu Philip Seymour Hoffman închide Festivalul Anonimul
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-film-cu-philip-seymour-hoffman-inchide-festivalul-anonimul/

Lungmetrajul „Vânătoarea de spioni/ A Most Wanted Man”, în care celebrul actor Philip Seymour Hoffman a jucat ultimul său rol principal, va fi proiectat, pe 17 august, în avanpremieră, în închiderea celei de-a 11-a ediţii a Festivalului International de Film Independent Anonimul din Capitală.

Un articol de Petre Ivan|5 august 2014

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului International de Film Independent Anonimul se va încheia pe 17 august, la Arena Verde Stop din Bucureşti, notează Mediafax.

În „A Most Wanted Man”, cel mai căutat om este Issa, un imigrant pe jumătate cecen, pe jumătate rus, supectat de terorism. Acesta ajunge la Hamburg pentru a se infiltra în comunitatea islamică şi a recupera averea tatălui său.

Prezenţa lui Issa în zonă atrage atenţia lui Gunther Bachmann (Philip Seymour Hoffman), şeful unei agenţii de monitorizare a grupurilor extremiste după 9/11. Filmul este o cursă contra timp pentru a afla dacă Issa este o victimă sau un extremist.

Filmul este o adaptare a romanului omonim al lui John Le Carré, autor a 23 de cărţi, din care 8 au fost deja ecranizate (printre care „Un spion care ştia prea multe/ Tinker Tailor Soldier Spy” şi „Prietenie absolută/ The Constant Gardener”.

„A Most Wanted Man” este ultimul film în care Philip Seymour Hoffman a interpretat un rol principal.

Câştigător al unui premiu Oscar pentru interpretarea sa din „Capote” şi de alte trei ori nominalizat la premiile Academiei americane pentru rolurile sale din „Războiul lui Charlie/ Charlie Wilson’s War”, „Îndoiala/ Doubt” şi „The Master”, Hoffman îşi făcuse deja debutul în regia de film cu „Jack se îndrăgosteşte/ Jack Goes Boating”, în 2010.

Era, de asemenea, un respectat actor şi regizor de teatru.

A fost primul actor care s-a alăturat lui Corbijn în realizarea acestui film şi, deşi la început au existat câteva neînţelegeri pe care însuşi regizorul le recunoaşte, la finalul filmărilor acesta afirma că Hoffman, care a murit pe 2 februarie, este cel mai mare actor cu care a lucrat vreodată.

Totodată, Hoffman îi scria lui Corbjin că este absolut necesar să repete experienţa de a lucra împreună.

Alături de Philip Seymour Hoffman, din distribuţia filmului mai fac parte actorii Rachel McAdams, Willem Defoe, Robin Wright şi Daniel Bruhl.

Cine este Anton Corbijn

Anton Corbijn este un regizor de origine daneză, a cărui carieră în artele vizuale este deja foarte apreciată, realizându-se documentare ce-l au ca subiect, precum „Shadow Play”.

Este un cunoscut fotograf, dar şi regizor de videoclipuri, printre artiştii cu care a lucrat numărându-se David Bowie, Mick Jagger, Don van Vliet, Frank Sinatra, Roxette, Tom Waits şi formaţia U2.

Anton Corbijn a fost timp de mai bine de 20 de ani directorul artistic al Depeche Mode, realizând videoclipurile, fotografiile şi conceptele grafice pentru turneele

Anton Corbijn

Anton Corbijn

trupei.

Primul său lungmetraj este cunoscutul film „Control”, despre viaţa lui Ian Curtis, solistul Joy Division, inspirat din întâlnirea pe care Corbijn a avut-o în noiembrie 1979 cu trupa, înainte de moartea lui Ian.

În 2010, a urmat filmul de acţiune „Americanul/ The American”, cu George Clooney în rol principal.

„A Most Wanted Man/ Vânătoarea de spioni” este prezentat în avanpremieră în România, prin amabilitatea Forum Film România.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizat de Fundaţia Anonimul, cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei (CNC), al Uniunii Cineaştilor din România (UCIN), al Institutului Cultural Român (ICR) şi al Televiziunii Române – coproducător, va avea loc în perioada 12 – 17 august, în Bucureşti, la arena Verde Stop şi Cinema Studio.

Foto cu Philip Seymour Hoffman şi Anton Corbijn – cinemagia

21
/02
/24

Producția este adaptarea live-action a îndrăgitului serial de animație și urmărește aventurile lui Aang, tânărul avatar, în încercarea de a stăpâni cele patru elemente (Apă, Pământ, Foc, Aer), pentru a reinstaura echilibrul într-o lume amenințată de înfricoșătoarea Națiune a Focului. Serialul va avea premiera globală pe 22 februarie 2024, doar pe Netflix.

20
/02
/24

De vineri, 23 februarie, în 15 orașe din România va putea fi urmărit unul dintre cele mai premiate și apreciate filme din ultimul an: Sauna Secretelor / Smoke Sauna Sisterhood (regia Anna Hints), proaspăt distins cu trofeul pentru Cel mai bun documentar al anului la Premiile Academiei Europene din Film 2023, inclus de prestigioasa publicație The New York Times în Top 10 al celor mai valoroase filme din 2023.

20
/02
/24

Horia, filmul de debut în lungmetraj al regizoarei Ana-Maria Comănescu, va fi lansat pe marile ecrane din țară în 10 aprilie și este distribuit de August Film. Vladimir Țeca, Angelina Pavel sunt în rolurile principale. Din distribuție mai fac parte Liviu Cheloiu, Daniela Nane,  Mihaela Velicu, Dragoș Olaru și Robert Onofrei.

19
/02
/24

Peste 100 de producții românești sunt înscrise pentru nominalizările la Premiile Gopo. În total, 107 de filme românești - lungmetraje de ficțiune, documentare și scurtmetraje, lansate în cinematografe, la festivaluri naționale și internaționale sau pe platformele de streaming în 2023, intră în cursa pentru nominalizările la cea de-a 18-a ediție a Premiilor Gopo, care va avea loc în 29 aprilie la Teatrul Național ,,I.L. Caragiale” din București.

18
/02
/24

CRONICĂ DE FILM Cu premiera mondială în secţiunea Forum, necompetiţională, a Festivalului de la Berlin, "Săptămâna Mare", scris şi regizat de Andrei Cohn şi inspirat din nuvela "O făclie de Paşte" a lui I. L. Caragiale, este un film care gravitează în jurul unei întrebări fundamentale: Cum se ajunge ca un om să-i ia viaţa celui de lângă el?

16
/02
/24

După 5 nominalizări la Oscar (Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun film internațional, Cel mai bun scenariu adaptat și Cel mai bun sunet), Grand Prix și Premiul FIPRESCI la Cannes, după sute de articole în presa internațională care îl identifică drept cel mai răvășitor film al anului, The Zone of Interest / Zona de interes se vede acum în România, în 40 de cinematografe din 20 de orașe.

16
/02
/24

Happy Cinema a pregătit filme de top pentru luna februarie, potrivite pentru toate gusturile și vârstele. Cinematografele din lanțul Happy Cinema îți oferă o experiență de calitate la cele mai prietenoase prețuri. Blockbustere de la Hollywood, filme animate, filme dedicate melomanilor sau filme pentru copii – toate te așteaptă în cele 10 cinematografe din țară.

15
/02
/24

Cu ocazia Zilei Naționale Constantin Brâncuși, reprezentanțele Institutului Cultural Român de la Lisabona, Beijing, Istanbul, Londra, Stockholm, Bruxelles, Veneția, Madrid, Tel Aviv și Varșovia vor organiza o serie de evenimente pentru a celebra și a aduce în prim-plan contribuția inestimabilă a celui mai mare sculptor român la patrimoniul cultural mondial.

15
/02
/24

Warner TV transformă weekend-ul de dinaintea galei de decernare a premiilor Academiei americane de film într-un maraton de filme de Oscar®, cu șapte producții reprezentative, nominalizate sau recompensate cu mult-râvnita statuetă. În serile de 8, 9 și 10 martie vor putea fi urmărite drame și filme de acțiune lansate pe parcursul a șapte decenii.

12
/02
/24

Acolo unde nu mai e trafic, doar o plajă pustie și posibilitatea unui nou început, iubirea poate completa peisajul unei eternități liniștite. „Băieții buni ajung în Rai”, al treilea lungmetraj al regizorului Radu Potcoavă, propune publicului la cinema, din 22 martie, o întâlnire cu o poveste inedită și o scurtă pauză pentru a uita de grijile vieții cotidiene.