Ultimul Zburator, selectat la Festivalul filmului fantastic de la Bruxelles
https://www.ziarulmetropolis.ro/ultimul-zburator-selectat-la-festivalul-filmului-fantastic-de-la-bruxelles/

Ultimul Zburator, regizat de Ovidiu Georgescu, a fost selectat la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului internaţional de film fantastic de la Bruxelles (BIFFF), care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie.

Un articol de Petre Ivan|1 februarie 2014

Ultimul Zburator, regizat de Ovidiu Georgescu, a fost selectat la cea de-a 32-a ediţie a Festivalului internaţional de film fantastic de la Bruxelles (BIFFF), care se va desfăşura între 8 şi 20 aprilie.

„Ultimul Zburător” va avea premiera în cinematografele româneşti pe 7 februarie. Distribuţia filmului este formată din actorii Gabriel Duţu, Iulia Verdeş, Constantin Cotimanis, Constantin Cojocaru, Marius Bodochi şi George Ivaşcu.

Ultimul Zburator

„Este un film făcut cu efortul multor oameni care nu sunt neapărat din domeniul cinematografiei (…), prin munca benevolă a echipei tehnice şi artistice şi a minunaţilor actori cu care am lucrat. (…)”, a spus Ovidiu Georgescu, după vizionarea de presă a lungmetrajului, informează Mediafax.

Ultimul Zburator

Ovidiu Georgescu, regizorul filmului, a precizat că Ultimul Zburator face parte din trilogia fantasy Promissum

„În a doua parte intrăm în legenda meşterului Manole şi ne ducem în lumea ielelor şi a zburătorilor şi a căluşarilor, iar în a treia parte încercăm o distopie şi mergem în viitor şi încercăm «Mioriţa», dar va depinde foarte tare de cum va fi primit acest prim film.

Vom vrea şi noi să vedem cum primeşte publicul acest film şi dacă este nevoie şi sunt necesare următoarele două părţi”, a spus regizorul.

„Ultimul Zburător” este un film independent, realizat în totalitate din finanţare privată, produs de Asociaţia Culturală Promissum şi distribuit în România de InterComFilm Distribution.

Foto cu Ultimul Zburator –  InterComFilm Distribution

17
/05
/21

Așteptarea ia sfârșit! Filmele revin pe marile ecrane de la Cineplexx începând de vineri, 28 mai, în toate cele cinci cinematografe: Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș. Locațiile vor fi pregătite să găzduiască din nou spectatorii și fascinantul univers cinematografic, cu cele mai avansate tehnologii de imagine și sunet.

14
/05
/21

Până la 25 mai, cinci dintre documentarele de scurtmetraj din anii `30-`40 ale lui Jean Mihail, unul din pionierii cinematografiei române, pot fi vizionate gratuit pe platforma Cineclub Sahia Vintage, în cadrul Cineclubului One World Romania.

13
/05
/21

„Acasă” (r. Radu Ciorniciuc), „colectiv” (r. Alexander Nanau), „Ivana cea groaznică” (r. Ivana Mladenovic) și „Tipografic majuscul” (r. Radu Jude) sunt filmele care intră oficial în cursa pentru trofeul Gopo la categoria Cel mai bun film de lungmetraj.

06
/05
/21

Dintre zecile de filme româneşti disponibile Netflix, vă recomandăm trei documentare – poate mai puţin cunoscute, dar extrem de ofertante. Există mai multe filme de non-ficţiune româneşti pe platformă, însă cele trei propuneri sunt de neocolit.

22
/04
/21

CARTEA DE CINEMA A apărut recent, la Editura Universităţii din Bucureşti, o substanţială şi pasionantă carte: „Umorul între divertisment şi ideologie. O istorie culturală a filmelor de comedie din România comunistă (1948-1965)”. Volumul - lectură obligatorie - este teza de doctorat a tânărului istoric Eugen Ignat.