Un an fără Robin Williams
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-an-fara-robin-williams/

„Indiferent ce îţi spun oamenii, cuvintele şi ideile pot schimba lumea.” – Robin Williams. Astăzi se împlineşte un an de la moartea unuia dintre cei mai populari şi apreciaţi actori de comedie din ultimele decenii. Robin Williams s-a sinucis pe 11 august 2014, în locuinţa sa din Tibourn, în apropiere de San Francisco, după o viaţă marcată de lupta cu depresia, dependenţa de droguri şi alcoolul.

Un articol de Petre Ivan|11 august 2015

Potrivit anchetei, care a durat durat aproximativ trei luni, cauza decesului a fost „sinuciderea prin asfixiere”. Rezultatele arată că Robin Williams era treaz în momentul în care s-a sinucis şi, de asemenea, nu consumase droguri sau medicamente în cantităţi mari.

Conform purtătorului de cuvânt al starului, actorul suferea de depresie. Nu a încercat niciodată să îşi ascundă problemele provocate de consumul de alcool şi de droguri.

După o perioadă de abstinenţă care a durat 20 de ani, la începutul lui iulie 2014, Robin Williams s-a internat într-o clinică din SUA, pentru a lua parte la un program de prevenire a dependenţei de alcool.

Actorul a devenit celebru datorită rolului unui extraterestru, intitulat Mork. A studiat în Detroit şi California.

După ce s-a implicat în secţia de teatru a liceului, a reuşit să îşi învingă timiditatea. În 1973, s-a numărat printre cei 20 de studenţi acceptaţi pentru a face cursuri la Şcoala Conservatoare de Artă Juillard School.

Obişnuiam să cred că cel mai groaznic lucru care ţi se poate întâmpla este să rămâi singur. Cel mai rău lucru care ţi se poate întâmpla este să fii înconjurat de oameni care te fac să te simţi singur. – Robin Williams

În anul 1998, Williams a fost onorat cu Premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar din filmul „Good Will Hunting”. De asemenea, în decursul carierei, a fost distins cu trei premii Grammy, trei Globuri de Aur şi două premii Screen Actors Guild.


A oferit interpretări memorabile în filme precum „Good Will Hunting”, „Dead Poets Society”, „Mrs. Doubtfire” şi „Good Morning, Vietnam”.

Foto: Robin Williams – cinemagia

07
/04
/22

Regizorul american Steven Speilberg a acceptat invitatia American Independent Film Festival de a intra într-un dialog cu publicul cinefil din România. Vineri, 15 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, după proiecția filmului West Side Story va avea loc o conversație care va fi moderată de criticul de film Andrei Gorzo.

06
/04
/22

Questo, platforma de divertisment urban care oferă jocuri tematice de explorare a lumii reale, și HBO Max provoacă bucureștenii să descopere universul serialului românesc „RUXX” într-un mod inedit, din 9 aprilie!

05
/04
/22

Luna aprilie marchează lansarea unui nou proiect educațional organizat de Asociația One World Romania. Pornind de la principiul că citirea unui film se poate asemăna cu cititul unei cărți, proiectul „Educație media prin film documentar la bibliotecă” face un pas asumat pentru a crește competențele de analiză critică a imaginii ale publicului larg, cu filmul documentar despre drepturile omului ca material didactic.

31
/03
/22

CRONICĂ DE FILM Câte ceva despre noul film al lui Pedro Almodóvar, “Madres paralelas” (2021), ajuns acum şi în cinematografele din România, distribuit de Independenţa Film.