Un călător în jurul lumii şi un creator avangardist, într-o nouă ediţie „Duminica poveştilor adevărate“
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-calator-in-jurul-lumii-si-un-creator-avangardist-intr-o-noua-editie-duminica-povestilor-adevarate/

Ediţia de astăzi de la ora 18.10 a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate“ (TVR 2) îi are ca invitaţi pe exploratoarea Uca Marinescu şi pe reputatul arhitect Dorin Ştefan.

Un articol de Andrada Văsii|2 iunie 2013

Ediţia de astăzi de la ora 18.10 a emisiunii „Duminica poveştilor adevărate“ (TVR 2) îi are ca invitaţi pe exploratoarea Uca Marinescu, cunoscută pentru călătoriile curajoase realizate în jurul lumii, şi pe reputatul arhitect Dorin Ştefan, unul dintre reprezentanţii arhitecturii româneşti contemporane.

Emisiunea este difuzată simultan şi online, pe portalul video al Televiziunii Române – TVR+.

Liana Stanciu şi Costea Lupescu au pregătit pentru prima duminică din luna iunie o ediţie „Duminica poveştilor adevărate“ despre curaj, pasiune pentru muncă, talent şi performanţă.

O exploratoare a destinațiilor inedite

În timp ce pentru unii Polul Nord, Antarctica, Patagonia, Tanzania sau Tibet rămân destinaţii aproape imposibil de atins, pentru Uca Marinescu sunt doar câteva dintre „lumile“ şi teritoriile pe care şi le va aminti întotdeauna ca fiind experienţe personale.

Exploratoarea vine în platoul emisiunii pentru a povesti câteva dintre momentele cele mai interesante pe care le-a trăit în expediţiile sale. Unul dintre acestea este traseul pe care Uca Marinescu l-a străbătut pentru a comemora „Centenarul Belgica“ (o călătorie pe care Emil Racoviţă a realizat-o acum un secol, traversând Patagonia şi Ţara de Foc şi ajungând până în Antarctica).

Cel mai apreciat arhitect avangardist

Cea de-a doua poveste a ediţiei „Duminica poveştilor adevărate“ de duminică este cea a lui Dorin Ştefan, unul dintre cei mai apreciaţi arhitecţi români, cunoscut pentru stilul avangardist, dar şi pentru proiectele ambiţioase pe care le-a realizat, cel mai cunoscut dintre acestea fiind Taiwan Tower din oraşul Taichung.

Foto credit: TVR

08
/05
/18

Se împlinesc, astăzi, 115 ani de la moartea unuia dintre cei mai talentaţi, influenţi şi interesanţi artişti ai secolului al XIX-lea. În primăvara anului 2015, tabloul său “Nafea Faa Ipoipo?" ("Când te vei căsători?"), realizat în anul 1892, devenea cea mai scumpă operă de artă din istorie, după ce era achiziționat pentru suma de 300 de milioane de dolari. Recordul lui Gauguin a rezistat doar un an și jumătate, până în noiembrie 2017, când “Salvator Mundi”, pictura atribuită lui Leonardo da Vinci, era cumpărată cu 450,3 milioane de dolari.

07
/05
/18

Comunitatea “Domnițe cu altițe” vă invită duminică, 13 mai 2018, la cea de-a doua ediție a Paradei Portului Popular românesc în București. Parada va străbate Calea Victoriei pana în Centrul Vechi, la Hanul lui Manuc.