Un desen animat al lui Disney, găsit după 87 de ani
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-desen-animat-al-lui-disney-gasit-dupa-87-de-ani/

Un desen animat al lui Walt Disney, pierdut în anii 1920, a fost găsit în arhivele Institutului Filmului Britanic (British Film Institute, BFI). Pelicula, restaurată cu ajutorul studiourilor de animaţie Disney, va fi difuzată în premieră mondială în 12 decembrie la Londra.

Un articol de Petre Ivan|5 noiembrie 2015

Filmul cu o durată de șase minute, intitulat ‘Sleigh Bells’, nu a mai fost vizionat de la crearea sa în 1928 și îl prezintă pe precursorul lui Mickey Mouse, potrivit BFI, în arhivele cărora a fost găsită singura peliculă care mai există încă.

Ce cadou frumos să descoperi un film al lui Walt Disney dispărut după atâta timp și să poți prezenta ‘Sleigh Bells’ unui public absolut nou după 87 de ani de la crearea sa. – Robin Baker, responsabil al arhivelor BFI.

Filmul prezintă primul personaj creat de Disney, ‘Oswald the Lucky Rabbit’, predecesorul „urecheat” al lui Mickey Mouse. Oswald a fost creat în 1927 și era iubit pentru „personalitatea sa malițioasă și rebelă”, notează BFI.

Desenul animat a fost descoperit de un cercetător care căuta în catalogul online al arhivei naționale a BFI — una dintre cele mai mari colecții de filme din lume.

Foto: Walt Disney, precursorul lui Mickey Mouse – facebook

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.