Un gand, un vis, Doyle…si-un pix la ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-gand-un-vis-doylesi-un-pix-la-icr/

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul. Filmul a avut premiera internationala in 2012 in […]

Un articol de Andrada Văsii|21 februarie 2013

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul.

Filmul a avut premiera internationala in 2012 in Italia, la Milano International Film Festival.  In acelasi an, documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a participat la Festivalul International de Film Transilvania, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, fiind distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Pelicula Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost inclusa si in programul festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York si la festivalul de film documentar DocEst, din Iasi. Filmul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost remarcat in presa internationala, o cronica aparand in Hollywood Reporter.

Bogdan Ilie-Micu a absolvit in 2009 cursurile Universitatii Media, sectia de regie film si TV, la clasa profesorului Andrei Blaier. In timpul facultatii a realizat filmele de scurtmetraj Rafuiala si 5 secunde.

Intr-o dimineata calda de iulie, luandu-si la revedere de la prieteni, Mihai isi face cruce, incaleca saua motocicletei sale pe nume Doyle si pleaca in calatorie: din Romania pana in Ulan Bator, si inapoi. El, care nu s-a considerat niciodata un mare motociclist, el, care cade ca musca-n curba fara sa stie ce l-a lovit, caruia ii e frica de viteza, nu stie sa puna genunchiul jos sau sa polizeze scaritele, care face cu placere un ocol de o suta de kilometri ca sa evite cinci kilometri de nisip, tocmai el va parcurge 26 de mii de kilometri in patru luni, traversand 14 tari.  


Bogdan Ilie-Micu a avut indrazneata idee de a reface calatoria cu Doyle, folosind cele 800 de fotografii realizate de Mihai pe parcursul drumului prin Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria si inapoi in Romania.

Regia: Bogdan Ilie-Micu
Scenariu si fotografii: Mihai Barbu
Productie si montaj: Bogdan Ilie-Micu
Narator: Ionut Kivu
Director de imagine: Adrian Grigorescu
Compozitor: Bogdan Diaconeasa
Durata: 172 min.

Accesul publicului la Un gand, un vis, Doyle…si-un pix este liber, in limita locurilor disponibile.

09
/02
/24

Pe 11 și 20 februarie, de la ora 19:00, la Sala Mare a Teatrului Național Iași, va avea loc premiera pe țară O tragedie veninoasă după Women beware women de Thomas Middleton, regia, traducerea și adaptarea scenică aparținându-i lui Silviu Purcărete. Scenografia spectacolului este creată de Dragoș Buhagiar, noul proiect marcând împlinirea a 14 ani de excepțională colaborare cu regizorul Silviu Purcărete, începută la Teatrul Național Iași, cu spectacolul Uriașii munților de Luigi Pirandello.

09
/02
/24

Studenții bucureșteni sunt invitați să participe la un program de mentorat și internship dedicat spațiilor culturale din București. Pe lângă experiența practică, participanții vor putea accesa sponsorizări în valoare de 27.000 lei și vor avea posibilitatea unor stagii de practică în cele mai active agenții de comunicare din România

09
/02
/24

mind-moving, programul de terapie prin artă inițiat și organizat de Indie Box, în parteneriat cu NOPA - Societatea Norvegiană a Compozitorilor și Textierilor, Asociația Entuziart și Profeti ART SRL, ajunge la finalul perioadei de implementare și își încheie călătoria cu un eveniment special, dedicat publicului larg, cu intrare liberă, pe 21 februarie, de la 18:30, la Arcub - Hanul Gabroveni (str. Lipscani, nr. 84 - 90).

08
/02
/24

Seria SWORDS - Spoken Word Sessions continuă cu un nou episod ce îi are ca invitați pe Cosmina Moroșan & Anticorp Solar, Cristina Bordeanu, Cătălina Matei și Lucian Brad, într-un eveniment moderat de Cosmin Perța – duminică, 11 februarie, de la ora 19:30, la Control Club. Performance-urile vor fi completate de un set audio-vizual de Iulian Morar.  

07
/02
/24

Band-ul internațional TIME IN OUR HANDS TRIO va prezenta sâmbătă, în premieră în România, noul său program cu compozițiile celor trei membri, într-un concert marcat de improvizație conceptuală, de la jazz la baroc european și, interesant, muzică tradițională românească.