Un gand, un vis, Doyle…si-un pix la ICR
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-gand-un-vis-doylesi-un-pix-la-icr/

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul. Filmul a avut premiera internationala in 2012 in […]

Un articol de Andrada Văsii|21 februarie 2013

Joi, 21 februarie 2013, de la ora 18.30, la Institutul Cultural Roman (Aleea Alexandru 38) va fi proiectat documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix realizat de Bogdan Ilie-Micu, distins la TIFF, in 2012, cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Criticul de film Cristina Corciovescu va modera, la finalul proiectiei, o discutie cu regizorul.

Filmul a avut premiera internationala in 2012 in Italia, la Milano International Film Festival.  In acelasi an, documentarul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a participat la Festivalul International de Film Transilvania, in cadrul Zilelor Filmului Romanesc, fiind distins cu Premiul Zilelor Filmului Romanesc pentru Debut. Pelicula Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost inclusa si in programul festivalului Making Waves: New Romanian Cinema de la New York si la festivalul de film documentar DocEst, din Iasi. Filmul Un gand, un vis, Doyle…si-un pix a fost remarcat in presa internationala, o cronica aparand in Hollywood Reporter.

Bogdan Ilie-Micu a absolvit in 2009 cursurile Universitatii Media, sectia de regie film si TV, la clasa profesorului Andrei Blaier. In timpul facultatii a realizat filmele de scurtmetraj Rafuiala si 5 secunde.

Intr-o dimineata calda de iulie, luandu-si la revedere de la prieteni, Mihai isi face cruce, incaleca saua motocicletei sale pe nume Doyle si pleaca in calatorie: din Romania pana in Ulan Bator, si inapoi. El, care nu s-a considerat niciodata un mare motociclist, el, care cade ca musca-n curba fara sa stie ce l-a lovit, caruia ii e frica de viteza, nu stie sa puna genunchiul jos sau sa polizeze scaritele, care face cu placere un ocol de o suta de kilometri ca sa evite cinci kilometri de nisip, tocmai el va parcurge 26 de mii de kilometri in patru luni, traversand 14 tari.  


Bogdan Ilie-Micu a avut indrazneata idee de a reface calatoria cu Doyle, folosind cele 800 de fotografii realizate de Mihai pe parcursul drumului prin Ucraina, Rusia, Mongolia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Uzbekistan, Turkmenistan, Azerbaijan, Georgia, Armenia, Turcia, Bulgaria si inapoi in Romania.

Regia: Bogdan Ilie-Micu
Scenariu si fotografii: Mihai Barbu
Productie si montaj: Bogdan Ilie-Micu
Narator: Ionut Kivu
Director de imagine: Adrian Grigorescu
Compozitor: Bogdan Diaconeasa
Durata: 172 min.

Accesul publicului la Un gand, un vis, Doyle…si-un pix este liber, in limita locurilor disponibile.

05
/02
/24

La Centrul Național al Dansului București (CNDB), anul începe cu o rezidență și cu o serie de spectacole prezentate în cadrul stagiunii. 2024 este an aniversar la CNDB. Instituția împlinește 20 de ani și își propune să celebreze prin evenimente speciale cele două decenii de promovare a creației coregrafice.

05
/02
/24

„Din autobiografie îmi extrag eu forța, prin autobiografie simt că pot să-i fac pe oameni să se confrunte cu acele lucruri pe care nu vor să le vadă. Când vine vorba de scrierea autobiografică, oamenii nu mai pot spune: E doar un personaj, asta nu poate fi adevărat”.

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.