Un pic prea intim se va juca la Festivalul de Teatru Scurt
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-pic-prea-intim-se-va-juca-la-festivalul-de-teatru-scurt/

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Un articol de Andrada Văsii|26 septembrie 2013

Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, în regia lui Cristi Juncu, spectacol montat în premieră naţională la Teatrul „Nottara”, se va juca la Sala Mare a Teatrului Regina Maria din Oradea.

Evenimentul va avea loc în cadrul Festivalului de Teatru Scurt, în afara concursului, pe 28 septembrie 2013.

După ce, anul trecut, Cerasela Iosifescu a câştigat, la același festival, Premiul pentru cea mai bună actriţă, pentru rolul din Zeul măcelului, de Yasmina Reza, în regia lui Claudiu Goga, Teatrul „Nottara” participă, în această toamnă, cu Un pic prea intim, de Rajiv Joseph, prima dintre premierele acestei stagiuni a teatrului.

Din distribuţia spectacolului Un pic prea intim fac parte actori cu care Cristian Juncu a mai realizat montări de succes: Andi Vasluianu (Tom Greene), Cristina Florea/ Laura Vasiliu (Jen), Catrinel Dumitrescu (Maureen), Diana Roman (Becca), Irina Velcescu (Franny) şi Dan Bordeianu (Seth).

Citiţi şi: Andi Vasluianu, în spectacolul „Un pic prea intim“, montat de Cristian Juncu la Teatrul Nottara

Traducerea textului îi aparţine lui Bogdan Budeş, coregrafia lui Attila Bordàs, iar scenografia lui Cosmin Ardeleanu. Cristi Juncu semnează şi ilustraţia muzicală. Spectacolul nu este recomandat minorilor sub 14 ani.

Trei femei însărcinate ajung într-un spectacol Un pic prea intim

Tom Greene, eroul din Un pic prea intim, este un tip normal, care are „trei probleme” foarte mari. Într-un puseu de performanţă erotică, dublat de o promiscuitate fără precedent (pentru el), Tom a reuşit să lase însărcinate trei femei, în decurs de o săptămână: iubita „oficială”, vecina de alături – o femeie căsătorită, la patruzeci şi ceva de ani – şi studenta lui, de optsprezece ani.

În textul de un comic tăios al dramaturgului Rajiv Joseph, sunt aduse în lumină toate succesele şi eşecurile din viaţa lui Tom; pe măsură ce femeile se întâlnesc şi îşi dau seama de ceea ce s-a întâmplat, Tom realizează că existenţa lui a luat-o razna şi că are doar puţin timp la dispoziţie ca să o asambleze la loc.

un pic prea intim

Irina Velcescu, Andi Bordeianu şi Diana Roman într-o scenă din spectacolul Un pic prea intim

Este o piesă cu „un ceva care te face să nu te poţi uita în altă parte” (conform New York Times) – este o comedie despre prietenie şi dorinţă carnală, ca şi despre felul în care cele două nu pot fi asociate.

Citiţi şi: Andi Vasluianu: „Joc mai întâi pentru mine. Nu e vorba de egoism“

Cristi Juncu caracteriza spectacolul: „Un pic prea intim se ocupă cu atât de răspânditul derapaj moral pe care limba română îl sintetizează în expresia «a călca strâmb». Un subiect din care comedia bulevardieră a scos cam tot ce se putea scoate. Iată, însă, că Rajiv Joseph reuşeşte să scoată mai mult, şi asta printr-un artificiu simplu: multiplică numărul derapajelor şi le adaugă «efecte secundare» consistente, de neignorat. În comedia clasică, ulterior pasului greşit, protagonistul se alege, de obicei, cu o mică «entorsă», lesne vindecabilă apoi prin uitare, ignorare, poate chiar asumare, sau, de ce nu, căinţă. În piesa noastră, avem de-a face cu o veritabilă «fractură»! ”

Dacă v-a plăcut articolul, urmăriți-ne și pe Facebook

Info:  

Festivalul de Teatru Scurt, parte a Festivalului Internaţional de Teatru Oradea, aflat în acest an la cea de-a XIX-a ediţie, se desfăşoară în perioada 20-29 septembrie 2013, cu sprijinul Consiliului Judeţean Bihor, Primăriei Municipiului Oradea şi UNITER.

Este singurul festival dedicat piesei scurte (90 de minute, fără pauză) din România, o manifestare culturală ce a avut prima ediţie în anul 1976. Din 1984, de la cea de-a VI-a ediţie, Festivalul de Teatru Scurt a devenit internaţional, găzduind spectacole din Ungaria, Italia, Franţa, Croaţia, Cehia, Republica Moldova şi Japonia.

Foto credit: Ciprian Duică, spectacolul Un pic prea intim.

05
/03
/17

Disponibil pe platforma gratuită Cinepub, „Australia” (2009), în regia lui Claudiu Mitcu, este un documentar de o oră despre participarea echipei românești a oamenilor străzii la Campionatul Mondial de fotbal pentru persoanele fără adăpost, la Melbourne.

03
/03
/17

Românca Miruna Mănescu, reprezentanta Elveției în concursul Eurovision de la Kiev, reprezentantul Spaniei, Manel Navarro, și moldovenii de la SunStroke Project sunt invitații speciali ai finalei Eurovision România, care va avea loc duminică seara.

03
/03
/17

Pe 4 martie 2017 se împlinesc 40 de ani de la cutremurul care a îndoliat România. Atunci s-a stins din viață genialul nostru actor Toma Caragiu. Soția sa, Elena Caragiu, cu care a fost căsătorit 14 ani, face dezvăluiri, în premieră, pentru cititorii Ziarului Metropolis.

03
/03
/17

După reprezentații de succes în New York, Paris, Stockholm, Primăria Municipiului București, prin ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București, aduce în România, spectacolul de teatru The Fever, un one-woman show cu actrița Simona Măicănescu. Spectacolul, realizat după un text de Wallace Shawn, în regia lui Lars Norén, va avea loc pe 10 și 11 martie, de la ora 20:00, la Sala Mare a sediului ARCUB, din strada Lipscani, nr. 84-90 și se va juca în limba engleză, cu supratitrare în română.

03
/03
/17

Într-o zi de 3 martie, la Opéra Comique din Paris, avea loc premiera operei Carmen de Georges Bizet. Tot într-o zi de 3 martie apărea primul număr al revistei Time, se stingea din viaţă compozitorul german Johann Pachelbel, iar Elvis Presley apărea la tv pentru prima dată. Și, desigur, tot într-o zi de 3 martie se năştea Ion Iliescu, fost director al Editurii Tehnice (1984 – 1989), dar asta nu (prea) face obiectul unei publicaţii de cultură.

02
/03
/17

„Pitch Perfect”, filmul despre o trupă a cappella de studenți, este comedia musical pe locul 2 ca încasări din istoria înregistrată a filmului. Filmul a adus în atenția publicului mondial un fenomen muzical vechi de câteva secole bune, care atrage numeroase tipuri de public modern: muzica a cappella.

02
/03
/17

Vineri, 3 martie 2017, dirijorul elvețian Kaspar Zehnder se va afla la pupitrul Orchestrei Naționale Radio, într-un concert Brahms & Dvořák, care îl va avea ca solist pe pianistul italian Giovanni Bellucci. Seara va debuta cu Concertul nr. 1 pentru pian și orchestră, op. 15 de J. Brahms, iar în partea a doua orchestra va interpreta Simfonia nr. 8 în sol major, op. 88 de A. Dvořák.

02
/03
/17

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”din București vă invită sâmbătă, 4 martie, ora 14, sala 112A la evenimentul prilejuit de lansarea celui de-al II-lea volum „MasterPlot” în cadrul „Uși Deschise" UNATC 2017, ediția a XXI-a.

02
/03
/17

Opera Națională București prezintă evenimentul lunii martie, premiera spectacolului de balet Romeo și Julieta de Serghei Prokofiev, vineri, 10 martie, și duminică, 12 martie. Regia și coregrafia sunt semnate de Renato Zanella, coordonatorul artistic al baletului ONB.

02
/03
/17

Cine decide cine trăiește și cine moare? Cine stabilește superioritatea, inferioritatea sau dreptul la viață al unui om, al unei etnii, al unui popor? De-a lungul istoriei, oamenii au ales mereu să ucidă și au făcut-o justificându-se cu cele mai pure concepte: binele suprem, evoluția etc. Sâmbătă, 4 martie și duminică, 5 martie, de la ora 19.00, la Sala 2 a Teatrului Național vor avea loc primele două reprezentații ale spectacolului “Controversa de la Valladolid” de Jean-Claude Carrière, în regia lui Radu Jude.

02
/03
/17

Tabloul "Bauerngarten", de Gustav Klimt, s-a vândut miercuri seara la Sotheby's Londra cu 48 de milioane de lire sterline, stabilind al treilea cel mai ridicat preț pentru o operă a artistului vândută în Europa.