Prima serie televizată inspirată din viața lui Gabriel García Marquez
https://www.ziarulmetropolis.ro/prima-serie-televizata-inspirata-din-viata-lui-gabriel-garcia-marquez/

Prima serie televizată inspirată din viaţa laureatului Nobel pentru literatură Gabriel García Márquez va fi realizată de producători şi scriitori columbieni, care speră să vândă producţia unor platforme video precum Netflix sau HBO

Un articol de Petre Ivan|6 Martie 2017

“Aceasta este prima serie televizată despre viața (…) lui Gabriel García Márquez care nu este un documentar”, a declarat grupul aflat la originea acestui proiect într-o declarație făcută zilele trecute.

Seria de trei sezoane, fiecare cu 13 episoade de câte 45 de minute, va combina acțiunea, suspansul și pasiunea, prin intermediul unor anecdote inedite despre imaginarul și superstițiile personajului.

Autorii au demarat în 2015 o cercetare asupra vieții lui “Gabo”, așa cum era alintat scriitorul, înainte de a lucra la această serie.

Cineastul Sergio Cabrera și producătorul Hugo Leon Ferrer s-au bazat pe arhive și pe interviuri cu Plinio Apuleyo, autorul a două cărți despre prietenul său, García Márquez.

Gabo, cunoscut ca reprezentant al “realismului magic” și autor al celebrului roman “Un veac de singurătate”, a primit Premiul Nobel în 1982 și a murit în 2014, la vârsta de 87 de ani, în Mexico City, unde a trăit timp de mai mulți ani.

Foto: Gabriel García Marquez  – facebook

17
/07
/19

În aceste vremuri teribile de căldură mare, monșer, am selectat pentru dumneavoastră câteva fragmente din volumul „I.L. Caragiale. Despre lume, artă și neamul românesc”, de Dan C. Mihăilescu (editura Humanitas, 2012), care – bine citite – se constituie într-un adevărat autoportret al lui Nenea Iancu.

08
/07
/19

În anul 2009, istoricul a predat editurii Humanitas un manuscris pe care l-a cerut publicat după moartea sa. Scriitorul avea nouăzeci și trei de ani și a mai trăit încă (aproape) un deceniu. S-a săvârșit în ianuarie 2018, la (aproape) o sută doi ani. Cartea aceea era „Amintiri și povești mai deocheate”.

01
/07
/19

O vizită la muzeu, o rusoaică necunoscută într-o cabină telefonică, un dans cu Vera, fluturi, un vagon de dormit, Lev Tolstoi tolănit într-un șezlong... Bun venit în lumea viselor unuia dintre cei mai mari scriitori din toate timpurile – Vladimir Nabokov!

25
/06
/19

Despre fericire, valori actuale, iubire, compasiune, egoism, educație, ambiții, viață și moarte, cu Tenzin Gyatso, al XIV-lea Dalai Lama, recompensat în 1989 cu Premiul Nobel pentru Pace.

15
/06
/19

Elizabeth Gilbert se întoarce la ficțiune cu o poveste de dragoste aparte, pe fundalul lumii teatrului newyorkez din anii ’40. Spusă într-un ritm alert, din perspectiva unei femei mai în vârstă care privește în urmă la propria tinerețe cu un amestec de bucurie și regret, „Orașul fetelor” explorează teme ca sexualitatea și promiscuitatea feminină, dar și idiosincraziile iubirii adevărate.

12
/06
/19

Vă propunem astăzi un interviu cu un personaj care vine dintr-o zonă culturală mai puțin mediatizată: cultura noastră culinară. Cosmin Dragomir a pus pe picioare editura GastroArt și publică – nici mai mult, nici mai puțin – decât cărți despre istoria bucătăriei noastre.

Page 1 of 9312345...102030...Last »