Un Picasso rar, vândut pentru 67,45 milioane de dolari
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-picasso-rar-vandut-pentru-6745-milioane-de-dolari/

Un tablou de Picasso rar, din „perioada albastră” a artistului, s-a vândut, la New York, pentru suma de 67,45 milioane de dolari, în cadrul unei licitaţii organizate de Sotheby’s. „La gommeuse”, un magnific nud al unei artiste de cabaret, a fost realizat în 1901, atunci când artistul avea doar 19 ani.

Un articol de Petre Ivan|8 noiembrie 2015

Pe reversul tabloului este pictat un prieten de Picasso, art dealer-ul Pere Manach, înfățișat pe post de spiriduș gol, care urinează.

Van Gogh, Paysage sous un ciel mouvemente

Van Gogh, Paysage sous un ciel mouvemente

Această vânzare s-a dovedit o bună oportunitate de afaceri pentru miliardarul american Bill Koch, care a cumpărat lucrarea pentru 3 milioane de dolari în 1984, fără să știe că pe spatele tabloului se ascunde o altă pictură.

Această din urmă pictură a fost descoperită în timpul lucrărilor de restaurare din 2000.

În urma acestei descoperiri, tabloul a fost estimat la 60 de milioane de dolari.

În cadrul aceleiași licitații, un studiul în ulei cu nuferi, semnat de Claude Monet, a fost vândut pentru suma de 33,85 de milioane de dolari, în timp ce tabloul lui Van Gogh „Paysage sous un ciel mouvementé” a fost achiziționat pentru 54 de milioane de dolari.

 

31
/01
/20

CORESPONDENȚĂ DIN BRUXELLES. La BOZAR, în Bruxelles, până acum în februarie 2020, puteți vizita (contra unei sume modice) o excepțională Expoziție Brâncuși. Este perla coroanei în prezența României la festivalul EUROPALIA, care în 2019 a fost dedicat țării noastre.

24
/01
/20

Accademia di Romania in Roma, cu sprijinul Institutului Cultural Român, va inaugura luni 27 ianuarie, la ora 19:00, expoziția de fotografie „Ultima Lună” constând într-un portofoliu de lucrări fotografice aparținând artiștilor Nicola Bertasi și Marzio Villa, proiect curatoriat de Valentina Ribaldi.

20
/01
/20

Recent întors la Sibiu din Statele Unite ale Americii, unde a participat la ediția 2020 a celui mai important congres de artele spectacolului din lume, organizat de International Society for the Performing Arts (ISPA), Constantin Chiriac îl are invitat la Sibiu, în cadrul primei conferințe speciale FITS și TNRS din acest an, vineri, 24 ianuarie, pe arhitectul Ștefan Dorin Adam.

20
/01
/20

Joi, 23 ianuarie, de la ora 18.00, la Galeria Estopia București va avea loc vernisajul expoziției „Blurred Is the New ID”, cu prilejul aniversării unui an de la deschiderea galeriei într-o eveniment care aduce în atenție neofigurativul contemporan, în viziunea a 8 artiști: Lucian Brumă, Otilia Cadar & Liviu Coman, Marius Fodor, Ada Muntean, Alexandru Nicoară, Sergiu Laslo și Szabó András.

24
/12
/19

Un grup de tineri artiști timișoreni din cadrul Facultății de Arte și Design a Universității de Vest Timișoara au demarat un proiect unic, menit să aducă împreună creatorii și iubitorii de artă. Proiectul Artă și Artiști Români are o motivație pur educațională.

23
/12
/19

Comisia Națională a României pentru UNESCO – CNR UNESCO - a organizat în data de 17 decembrie cea de-a IV-a ediție a Galei anuale de sfârșit de an, care a reunit partenerii instituționali, respectiv reprezentanți ai instituțiilor publice, societății civile, mediului privat, precum și alți colaboratori, personalități din domeniile de interes ale UNESCO - educație, științe, cultură, comunicare și informare.