Un spectacol eveniment – „Vivien Leigh – ultima conferință de presă”
https://www.ziarulmetropolis.ro/un-spectacol-eveniment-vivien-leigh-ultima-conferinta-de-presa/

La Teatrul Excelsior se joacă în această perioadă piesa „Vivien Leigh – ultima conferinţă de presă”, cu Lamia Beligan, regia Liana Ceterchi. „Vivien Leigh – ultima conferinţă de presă” reprezintă un proiect de suflet al ctriţei Lamia Beligan şi un „one woman show”.

Un articol de Petre Ivan|4 martie 2016

De ce Vivien Leigh? Pe 5 noiembrie 2013 ar fi împlinit 100 de ani. S-a stins din viață la vârsta de 53 de ani, dar a marcat în mod desăvârşit scena şi ecranul secolului XX.

Cariera fascinantă, rolurile de excepție, căsătoria cu Laurence Olivier, o tragică poveste de dragoste curmată de o boală îngrozitoare, toate se defășoară sub ochii spectatorului, în mărturisirea unui destin cum n-a mai fost.

După mai bine de 80 de ani Hollywood-ul încearcă să găsească o altă Scarlett. Se pare că nu mai există. Oricare altă Blanche DuBois, după interpretarea lui Vivien Leigh, pălește.

 În anul 2010, căutam cu disperare o piesă de teatru care să mă seducă, să mă motiveze, cu care să rezonez, care să mă provoace să-mi depăşesc limitele şi să arăt acele faţete mai puţin cunoscute ale personalităţii mele histrionice. Căutam o piesă aşa cum caută câinele iarba de leac. Şi cum nimic nu e întâmplător, coincidenţa fericită a făcut ca tatăl meu, neobosit căutător de piese de teatru noi şi interesante, să descopere acest text şi să se gândească imediat la mine. A făcut rost de el, mi l-a dat şi mi-a spus: «Trebuie neapărat să joci acest rol! E un rol pentru tine.»  Lamia Beligan.

Vivien Leigh

Foto: Vivien Leigh ultima conferință de presă – Teatrul Excelsior, Steluta Popescu

02
/10
/23

Artă, experiențe multisenzoriale marca Madrigal, povești de noapte ale Bucureștiului și primul design show în colaborare cu V&A din Londra, în perioada 29 septembrie - 14 ianuarie, la Palatul Dacia-România de pe Lipscani, în cadrul Art Safari Stars Edition.

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.