UNATC te invită în culise
https://www.ziarulmetropolis.ro/unatc-te-invita-in-culise/

În perioada 4 – 7 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” găzduieşte cea de-a XVII-a ediţie a festivalului Uşi Deschise. Intrarea este liberă, evenimentul fiind adresat atât viitorilor studenţi, cât şi tuturor iubitorilor de teatru.

Un articol de Adina Scorţescu|2 aprilie 2013

În perioada 4 – 7 aprilie, Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” găzduieşte cea de-a XVII-a ediţie a festivalului Uşi Deschise. Intrarea este liberă, evenimentul fiind adresat atât viitorilor studenţi, cât și tuturor iubitorilor de teatru.

În program sunt ateliere de actorie, exerciţii de regie, workshopuri de expresivitate corporală, demonstraţii de tehnică în mânuirea marionetei, expoziții de scenografie, cursuri deschise de teatrologie, management cultural, jurnalism teatral. Studenţii anului III şi Master, coordonaţi de profesori cunoscuţi în lumea spectacolului printre care Adrian Titieni (foto sus), Gelu Colceag, Mihai Gruia Sandu sau Raluca Ianegic vor fi în fiecare seară pe scenă pentru a oferi un spectacol marca UNATC. Vizitatorii vor putea descoperi producţii importante precum muzicalul Chicago, într-o excelentă versiune scenică, şi o varietate de spectacole precum Priveşte înapoi cu mânie, Zic-Zac, O anecdotă provincială sau Elixirul.

Festivalul Uşi Deschise oferă o privire de ansamblu asupra activităţii desfăşurate în UNATC. Fie că ascultă sau intervin în dialogul profesor-student la atelierele de actorie şi regie, vizitează expoziţiile de scenografie, învaţă paşi de dans, execută mişcări de scrimă sau află secretul unei cariere în media, teatru, management cultural, jurnalism teatral, cei prezenţi vor fi pentru o zi studenţi în fascinanta lume a teatrului. Uşile se vor deschide joi, ora 18.00, la Sala Atelier.

Programul complet poate fi consultat pe pagina de facebook sau pe site-ul Universităţii.

Foto: UNATC

27
/10
/21

În toamna aceasta, la editura EIKON au apărut două cărţi-eveniment, semnate de prozatoarea Andreea Nanu: „Cum vă place”. Cronică de teatru, operă şi film şi „Eternitatea. Şi încă o zi”. Teatrul lui Andrei Şerban.

27
/10
/21

Cea de-a doua premieră a stagiunii 2021/2022 a Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova este spectacolul Jocul de-a măcelul de Eugène Ionesco. Regia, ilustrația muzicală și mișcarea scenică sunt semnate de Beatrice Rancea, scenografia Vanessa Beca. Primele reprezentații vor avea loc pe 29, 31 octombrie și 6 noiembrie 2021, de la ora 18:00, în Sala Amza Pellea a teatrului.

26
/10
/21

Aici Moscova, noua producție multimedia semnată de Catinca Drăgănescu, aduce în premieră în România textul autoarei contemporane Iulia Pospelova, în traducerea Ralucăi Rădulescu. Primele reprezentații ale spectacolului montat la unteatru, în parteneriat cu CINETic, vor avea loc joi, pe 28 octombrie, de la ora 19:00, și vineri, pe 29 octombrie, de la ora 18:00.

25
/10
/21

În data de 25 octombrie are loc premiera spectacolului Ale mele, de Mădălina Stoica, în regia lui Raul Coldea. Textul spectacolului a fost scris vara aceasta în cadrul rezidenței Drama 5, aflată la ediția a VI-a.

22
/10
/21

Primăria Municipiului București, prin Teatrul Nottara, anunță premiera spectacolului Magnificul de Mihai Ispirescu. Regia este semnată de Lucian Sabados, scenografia îi aparține lui Vladimir Turturica, iar muzica este compusă de Alexandru Suciu.

19
/10
/21

Patru producții scenice remarcabile, aparținând unor teatre europene de prestigiu au fost invitate în secțiunea dedicată spectacolelor străine în cadrul celei de-a 31-a ediții a Festivalului Național de Teatru.