„Unchiul Vanea“, cu Horațiu Mălăele, Victor Rebengiuc și Mariana Mihuț, vizionare gratuită în FNT 2020
https://www.ziarulmetropolis.ro/unchiul-vanea-cu-horatiu-malaele-victor-rebengiuc-si-mariana-mihut-vizionare-gratuita-in-fnt-2020/

Spectacolul Unchiul Vanea, al Teatrului Bulandra din Bucureşti, poate fi văzut gratuit, online, pe www.fnt.ro, în cadrul celei de-a 30-a ediţii a Festivalului Naţional de Teatru.

Un articol de Petre Ivan|30 noiembrie 2020

Spectacolul este disponibil pentru vizionare până marți, 1 decembrie, la ora 20:00, la această adresă: https://fnt.ro/2020/unchiul-vanea-de-a-p-cehov-bulandra/.

Spectacolul cu Unchiul Vanea, inclus în programul FNT 2020, reprezintă o incursiune foarte precisă într-o lume reconstituită cu migală şi autenticitate de regizorul alchimist Yuri Kordonsky şi de magiciana sa scenografă Elena Dmitrakova.

Traducerea: Moni Ghelerter şi Radu Teculescu

Distribuția:

Alexandr Vladimirovici Serebreakov, profesor universitar alfat la pensie: Victor Rebengiuc

Elena Andreevna, soţia lui: Ana Ioana Macaria

Marina, dădaca bătrână: Mariana Mihuţ

Maria Vasilievna Voiniţkaia, văduvă de consilier, mama primei soţii a profesorului:

Coca Bloos

Ivan Petrovici Voiniţki (Unchiul Vanea), fiul ei: Horaţiu Mălăele

Sofia Alexandrovna (Sonia), fiica lui din prima căsătorie: Andreea Bibiri

Mihail Lvovici Astrov, medic: Cornel Scripcaru

Ilia Ilici Teleghin, proprietar scăpătat: Ionel Mihăilescu

Un argat: Demeter András     

Regia: Yuri Kordonsky

Scenografia: Elena Dmitrakova

Light-design: Lucian Moga

Click pe imagine pentru a vedea spectacolul

Echipa TVR:

Regia TV: Gini Ignat

Director de imagine: Vlad Tănase

Producător coordonator: Demeter András

Producător delegat: Dana Andriescu

Producător: Diana Dumitru

Redactor: Sînziana Miloşoiu

Pictură: Sorin Comârniceanu

Costume: Mariana Ursache

Regia de studio: Corina Cișmigiu, Gabriel Șerban

Scenografia tv: Nicoleta Petrovici, Bogdan Brolla

Ilustraţia muzicală: Mihaela Constantinescu

Durata: 2h 45min

Producător: Teatrul „Lucia Sturdza Bulandra” București – 2001

Filmat pentru Casa de Producție a TVR, 2014

Vizionați aici și alte spectacole gratuite din Festivalul Național de Teatru. 

Foto: Tudor Predescu

08
/09
/23

Seria Concertelor de la Ateneu continuă azi cu concertul Orchestrei de cameră Franz Liszt, de la ora 16:30, alături de dirijorul István Várdai și pianistul Pierre-Laurent Aimard. Lucrările incluse în programul concertului sunt compuse de György Ligeti, Béla Bartók și George Enescu.

08
/09
/23

Institutul Cultural Român de la Londra deschide sezonul de evenimente din această toamnă cu un proiect de amploare, „Spotlight Heritage Timișoara“ / „Patrimoniul sub reflectoare“, desfășurat în perioada 9-12 septembrie 2023, la sediul său din Belgrave Square. Evenimentul este prezentat în cadrul Open House Festival London, în parteneriat cu Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, sub egida Timișoara – Capitală Europeană a Culturii 2023.

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

07
/09
/23

Bunăstarea personală și durabilitatea, alegeri eco-responsabile în bucătărie, parteneriate pentru un oraș sustenabil, practici de sustenabilitate în industriile de beauty și cosmetică, dar și informarea și educarea pentru sănătatea femeilor sunt principalele teme abordate în cadrul sezonului al șaselea al Sustainable Living Podcast (SLP), în parteneriat cu Promenada Mall.

07
/09
/23

Pixel. Comunități în focus, cel mai nou demers al companiei de teatru independent Vanner Collective, a provocat adolescenții din Alexandria să experimenteze un alt fel de vacanță – ateliere de film încheiate cu scurtmetraje realizate chiar de participanți și ateliere de fotografie al căror rezultat este o expoziție ce va putea fi văzută între 8 și 14 septembrie, la Centrul de Resurse în Fotografie (str. Popa Tatu nr. 68).