Undeva, cândva… Alain Delon & Romy Schneider
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-alain-delon-romy-schneider/

Romy Schneider ar fi împlinit, ieri, 80 de ani, prilej pentru Alain Delon să îi aducă un omagiu emoţionant celei care i-a fost iubită şi colegă de platou. 

Un articol de Petre Ivan|24 septembrie 2018

„Cei care au iubit-o şi încă o iubesc să se gândească la ea. Mulţumesc”, a scris Alain Delon pe pagina de efemeride al ziarului „Le Figaro”, amintind că „Rosemarie Albach-Retty, cunoscută ca Romy Schneider„, ar fi împlinit la 23 septembrie, 80 de ani.

Actriţa, născută la Viena şi care a primit naţionalitatea franceză după ce şi-a desfăşurat o bună parte din carieră în Franţa, a murit la 29 mai 1982, la domiciliul său din Paris.

Alain Delon şi Romy Schneider s-au cunoscut în timpul filmărilor la „Christine”, de Pierre Gaspard-Huit, în 1958. Revista Marie Claire amintea că prima impresie între cei doi nu a lăsat să se întrevadă o relaţie amoroasă. „Este frumoasă, dar foarte capricioasă şi plictisitoare”, a spus atunci actorul, reproşându-i că nu vorbeşte bine franceza. .

Delon avea 23 de ani iar Romy 20 şi s-au logodit un an mai târziu. Iubirea lor a durat cinci ani, dar nu au ajuns să se căsătorească, Delon fiind cel care a pus capăt relaţiei lor.

După zece ani ei s-au reîntâlnit, aminteşte revista, pe platourile de filmare la ordinele regizorului Jacques Deray, care a făcut din ei o pereche legendară în filmul „La Piscine”

Foto: Alain Delon & Romy Schneider – facebook

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".