Undeva, cândva… Audrey Hepburn & Mel Ferrer
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-audrey-hepburn-mel-ferrer/

Audrey Hepburn alături de soţul său, actorul şi regizorul american Mel Ferrer, în anul 1955. Cei doi se cunoscuseră doi ani mai devreme, la o petrecere găzduită de prietenul lor comun, Gregory Peck.

Un articol de Petre Ivan|10 mai 2019

„Am vorbit despre teatru; știa totul despre La Jolla Playhouse Summer Theatre, unde eu și Greg Peck produceam piese. A spus că m-a văzut de trei ori în filmul Lili. În sfârșit, a spus că i-ar plăcea să joace într-o piesă cu mine și m-a rugat să-i trimit o piesă bună, dacă aveam să găsesc”, a povestit Ferrer.

În scurt timp, i-a trimis scenariul piesei Ondine. Audrey a fost imediat de acord să colaboreze, iar în ianuarie 1954, au început repetițiile. Opt luni mai târziu, pe 25 septembrie 1954, cei doi s-au căsătorit în Bürgenstock, Elveția, cu puțin timp înainte de a începe să filmeze împreună pentru „Război și pace”.

Hepburn și Ferrer au avut un singur copil împreună – Sean, născut pe 17 iulie 1960. După 14 ani de căsnicie, cuplul a divorțat, pe 5 decembrie 1968. Audrey s-a recăsătorit cu psihiatrul italian Andrea Dotti, cu care a avut un fiu, pe Luca Dotti

Foto: Audrey Hepburn & Mel Ferrer – facebook

08
/09
/23

Legenda comediei franţuzeşti se dezvăluie drept omul modest şi sensibil Louis de Funès, în documentarul difuzat în premieră la TVR 1 sâmbătă, 9, respectiv 16 septembrie, de la ora 15.30. În aceleaşi zile, de la ora 21.00, telespectatorii TVR 1 urmăresc filmele „Hibernatus” şi „Omul-orchestră”, din colecţia Louis de Funès.

06
/09
/23

Atelierele de film documentar pentru adolescenți organizate de Asociația One World Romania capătă anul acesta o nouă dimensiune: cu scopul de a crea noi contexte de schimb intercultural și de a contribui la incluziunea socială a refugiaților ucraineni aflați în România, fiecare dintre cele 4 ateliere (Oradea, Brașov, Timișoara, București) va aduce laolaltă 16 participanți, dintre care 8 ucraineni.

05
/09
/23

În perioada 6 – 10 septembrie, la Brașov, are loc prima ediție a festivalului „CULMEA: Film și educație de mediu“, primul festival de film pe teme de mediu dedicat copiilor și tinerilor, un demers inițiat de Sabina Baciu – director festival, alături de Raluca Bugnar – director artistic și Alexandra Safriuc – selecționer scurtmetraje.

05
/09
/23

Cinemaul românesc este din nou în centrul atenției cu ocazia evenimentului Noaptea Albă a Filmului Românesc care va avea loc anul acesta pe 𝟏𝟓 𝐬𝐞𝐩𝐭𝐞𝐦𝐛𝐫𝐢𝐞, la 𝐁𝐮𝐜𝐮𝐫𝐞𝐬̦𝐭𝐢, 𝐂𝐥𝐮𝐣-𝐍𝐚𝐩𝐨𝐜𝐚 și 𝐓𝐢𝐦𝐢𝐬̦𝐨𝐚𝐫𝐚.

01
/09
/23

Creativitatea dobândește o nouă definiție la cea de-a 18-a ediție a Festivalului Internațional de Film de Animație Animest. Între 6 și 15 octombrie, singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri aduce pe marile ecrane din capitală cea mai bogată și mai diversă selecție de filme de până acum.