Undeva, cândva… Charlie Chaplin se întoarce acasă
https://www.ziarulmetropolis.ro/undeva-candva-charlie-chaplin-se-intoace-acasa/

Charlie Chaplin în 1921 întorcându-se la Londra, la bordul vasului RMS Olympic, după ce devenise cel mai faimos şi mai bine plătit actor al momentului.

Un articol de |19 aprilie 2019

Peter Ackroyd, unul dintre cei mai distinși biografi ai lui Chaplin afirma în cartea sa Charlie Chaplin că acesta a fost primul om care a devenit obiectul adulației globale, pe vremea când nu apăruse cultul modern al celebrității.

Când Primul Război Mondial răvășea Europa, existau deja păpuși și figurine Chaplin, pălării Chaplin, cravate Chaplin, cărți de joc Chaplin și ace de rever Chaplin.

În spitalele de campanie, filmele sale erau proiectate ca terapie recuperatorie. „Atâta râs n-a mai pomenit lumea niciodată”, scria un critic.

În 1921, revenit pentru prima dată la Londra, a fost primit la gara Waterloo de mii de fani entuziasmați. „E aici!”, s-a auzit un strigăt, iar mulțimea l-a înghițit imediat.

Clopotele bisericilor au început să bată, iar jobenele și pălăriile au început să zboare prin aer. Chaplin a fost condus spre o limuzină flancată pe fiecare parte de câte trei polițiști. Copilul sărac al Londrei se întorsese acasă.

Foto: Charlie Chaplin – FACEBOOK
27
/09
/23

Duminică s-a încheiat la București a 26-a ediție a Festivalului Internațional George Enescu printr-un concert susținut de Orchestra Regală Concertgebouw dirijată de Klaus Mäkelä cu o lucrare enesciană în interpretarea uneia dintre cele mai importante orchestre din lume: Uvertura de concert pe teme populare românești

26
/09
/23

Trăim secolul vitezei, vorbim repede, tastăm repede, aproape că am uitat cum se scrie de mână, cui îi mai pasă azi de virgule puse corect, de „i”-uri dublate, de verbe reflexive sau de expresii greşite?

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.

26
/09
/23

Cea mai nouă premieră de la Teatrul Act, „Acasă la Zoo”, este un spectacol care poartă guler alb și mocasini, și care, după ce a asimilat toate tacâmurile și manierismele, și lentoarea de intelectual, și tactul folosit ca paravan pentru pudoare și pentru un comportament evitant, pune sub semnul întrebării noblețea civilizației, dusă la rang de dresaj.

26
/09
/23

Cea de-a IX-a ediție a „Premiilor Constantin Chiriac” a avut loc zilele trecute, în Prisăcani, satul natal al lui Constantin Chiriac, directorul general al Teatrului Național „Radu Stanca” Sibiu și președintele Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, cel care a inițiat această competiție prin care elevii primesc recunoașterea calităților lor intelectuale și sufletești, pentru a-i angaja în destinul comunității.

26
/09
/23

Alejandro Durán este născut în Columbia, unde a terminat actoria. Se îndreaptă apoi spre regie, lucrând câteva spectacole în țara natală. Vine la București pentru un master la U.N.A.T.C. A pus în scenă la Teatrul Național din București și se pregătește să monteze la Teatrul Municipal din Miercurea Ciuc. La Teatrul Metropolis a avut premiera "Sunt un criminal și un tată de familie" de Fabio Rubiano.

25
/09
/23

Ediția a 13-a a Festivalului Bucharest Fringe – Maratonul Teatrului Independent s-a încheiat ieri, 24 septembrie, după 10 zile cu 28 de evenimente indoor și outdoor – spectacole în competiție, spectacole studențești, patru premiere teatrale, film, atelier de teatru, concert – care au ținut în atenția publicului cele mai tinere și fresh creații independente din București și din țară.

24
/09
/23

Insula Hydra. Soarele. Marea. Cel mai bun loc de unde poți privi luna. Iubire. Nebunie. Căutare. Depresie. Tristețe. Iubire. Sexualitate. Droguri. Sinucidere. Moarte. Artă. Iubire…