„Une vie violente” și „Le Fidèle”: un thriller politic și un film de acțiune cu Adèle Exarchopoulos
https://www.ziarulmetropolis.ro/une-vie-violente-si-le-fidele-un-thriller-politic-si-un-film-de-actiune-cu-adele-exarchopoulos/

Curse de maşini, afaceri de familie, jafuri, oameni obişnuiţi, personaje seducătoare, secrete periculoase, extremism politic, libertate, scenarii inspirate din întâmplări reale. În august, INDEPENDENŢA FILM aduce în cinematografe un thriller politic despre zbuciumata istorie recentă a insulei Corsica şi un film de acţiune cu Adèle Exarchopoulos.

Un articol de Petre Ivan|27 iulie 2018

O viață violentă / Une vie violente, un film de Thierry de Peretti,  va intra în cinematografe din 10 august, în timp ce Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite, în regia lui Michaël R. Roskam, va fi pe ecrane din 31 august.

Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite îi are în distribuție pe Adèle Exarchopoulos, cea mai tânără actriță premiată cu Palme d’Or, pentru rolul principal din La vie d’Adèle (2013), alături de Matthias Schoenaerts, distins în 2013 cu Premiul César pentru Cel mai bun actor.

Povestea din Le Fidèle. Când Gino o întâlneşte pe Bénédicte, se îndrăgostește instant, pasional și necondiționat. Ea este implicată într-o afacere de familie și conduce mașini de curse. El e un tip destul de obișnuit, cool și atrăgător… dar ascunde un secret. Genul de secret care poate pune în pericol viața lui și a celor din jur. Pentru a-și salva dragostea, Gino și Bénédicte vor lupta împotriva sorții, a rațiunii și a propriilor slăbiciuni.

Lansat în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția, prezentat la Toronto IFF 2017 și parte din selecția oficială a BFI London Film Festival, Le Fidèle / Jafuri, mașini și fidelitate fără limite va avea premiera în cinematografele românești în 31 august. Co-producție Franța – Belgia, 2017.

* * *

O viață violentă / Une vie violente, un thriller politic despre zbuciumata istorie recentă a insulei Corsica, va intra în cinematografe din 10 august, distribuit de Independența Film.

Un tânăr educat alege calea extremismului politic. Unde poate duce un drum pavat cu violență, cruzime și moarte?

Cu o poveste inspirată din întâmplări reale, O viață violentă / Une vie violente a fost proiectat în premieră în cadrul Săptămânii Criticii la Cannes, în 2017.

Povestea din O viață violentă / Une vie violente. În ciuda amenințărilor cu moartea care îl urmăresc, Stéphane decide să se întoarcă în Corsica pentru a asista la înmormântarea prietenului său cel mai bun, camarad în armată, asasinat cu o zi în urmă. Aici are ocazia să-și amintească toate evenimentele care l-au condus pe el, un mic burghez din Bastia, de la delincvență la radicalism politic și la clandestinitate.

Filmul îi are în distribuție pe Jean Michelangeli, Henri-Noël Tabary, Cédric Appietto, Marie-Pierre Nouveau și Délia Sepulcre-Nativi și este o producție Franța, 2017, ce va avea premiera în cinematografele românești în 10 august.

Foto: cinema, „Une vie violente” și „Le Fidèle” –

04
/02
/15

Realizat după întâmplări reale şi având opt nominalizări la Premiile Oscar, „The Imitation Game” (Jocul Codurilor) prezintă povestea lui Alan Turing (Benedict Cumberbatch), matematician, criptanalist şi erou de război, pionier al tehnologiei moderne a calculatoarelor. Alături de un grup restrâns de specialişti, el a reuşit spargerea unui cod aşa-numit „de nespart” al maşinăriei Enigma a Germaniei, în al Doilea Război Mondial. 

03
/02
/15

Deși pare un scenariu apocaliptic, de fapt este vorba despre premiera filmului “Orașul câinilor”/ “White God”, câștigătorul Marelui Premiu al secțiunii Un Certain Regard la Cannes și propunerea Ungariei la Premiile Oscar 2015, în regia lui Kornél Mundruczó.

02
/02
/15

Lucian Boicu, un român stabilit în Canada, a lucrat la efectele vizuale ale filmului "American Sniper", de Clint Eastwood, un lungmetraj nominalizat la şase premii Oscar şi inspirat din povestea adevărată a lunetistului Chris Kyle.

02
/02
/15

Filmul românesc de scurtmetraj este prezent și anul acesta la Festivalul de Film de la Clermont-Ferrand (30 ianuarie – 7 februarie 2015) prin intermediul Asociației ESTE’N’EST, care organizează pentru a șaptea oară consecutiv standul românesc din cadrul marketului festivalului, cu sprijinul Centrului Național al Cinematografiei.

02
/02
/15

În filmul "Chuck Norris vs. Communism", de Ilinca Călugăreanu, peliculă selectată în secţiunea competiţională World Cinema Documentary, la cea de-a 31-a ediţie a Festivalului Sundance, o generaţie întreagă se îndrăgosteşte de film, în epoca Războului Rece, scrie prestigioasa publicaţie IndieWire.

30
/01
/15

MARI FILME ROMÂNEŞTI UITATE „O lacrimă de fată” (1980), regizat de Iosif Demian, este unul dintre cele mai originale filme româneşti realizate în timpul comunismului, polemizând prin stilul său modern şi energic cu falsitatea care caracteriza cinematografia oficială a vremii.

29
/01
/15

Tenorul spaniol Placido Domingo va interpreta rolul principal în opera "Gianni Schicchi", de Giacomo Puccini, care va fi montată de Woody Allen pentru a marca, în această toamnă, cea de-a 30-a aniversare a Operei din Los Angeles.

28
/01
/15

"Timbuktu", un lungmetraj regizat de mauritanul Abderrahmane Sissako, despre Sahelul confruntat cu jihadismul, şi comedia populară "La Famille Bélier", regizată de francezul Eric Lartigau, despre universul surzilor, figurează printre peliculele nominalizate la premiul César pentru cel mai bun film.

28
/01
/15

Compozitorul de muzică de film Hans Zimmer a fost dat în judecată, fiind acuzat că a copiat piesa principală din lungmetrajul "12 ani de sclavie/ 12 Years A Slave" din coloana sonoră a serialului TV "Neveste disperate/ Desperate Housewives".