Unora le place JAZZ-ul… la Sala Radio
https://www.ziarulmetropolis.ro/unora-le-place-jazz-ul-la-sala-radio/

Miercuri, 21 mai (19.00), la Sala Radio vă veţi întâlni cu Big Band-ul Radio, ansamblul creat în 1949, dirijat de-a lungul timpului de mari artişti ca Sile Dinicu, Cornel Popescu, Ion Cristinoiu şi Ionel Tudor. Amfitrionul serii va fi Florian Lungu.

Un articol de Petre Ivan|15 mai 2014

Ritmurile de jazz vor prinde viaţă din nou sub bagheta dirijorului IONEL TUDOR, compozitor şi orchestrator extrem de apreciat şi de premiat. Ionel Tudor a diversificat considerabil activitatea Big Band-ului, orientându-se nu doar spre muzica uşoară, ci şi spre jazz, blues şi chiar rock.

Soliştii invitaţi întregesc afişul unei seri speciale de jazz: PETRICĂ ANDREI şi ELENA MOROŞANU.

Petrică Andrei,

absolvent al Academiei de Muzică Bucureşti, secţia compoziţie jazz, a debutat în 1993 la Festivalul internaţional de jazz de la Sibiu unde a obţinut marele premiu. Participări importante la concursuri de gen i-au adus premii şi recunoaştere internaţională :

Elena Morosanu premiul al III-lea la concursul de tineri pianişti de la Vilnius (1993), premiul al II-lea la Festivalul de la Cluj (1994) şi a fost finalist la concursul de jazz Martial Solal de la Paris (1998).

Elena Moroşanu

este membră a grupului vocal Jazzappella. În paralel, se ocupă de proiectul său solo de jazz „Three for Helen” – în care primează compoziţiile şi aranjamentele proprii – şi este songwriter la Hahaha Productions, unde compune pentru artişti importanţi.

Biletele sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio semnalizate “Bilete.ro”, în Magazinele Germanos şi la Casa de Bilete a Sălii Radio.

Foto cu Unora le place JAZZ-ul: Big Band-ul Radio Elena Moroşanu – www.orchestreradio.ro, facebook

17
/11
/23

Înaintea concertului de pe 18 noiembrie de la Arenele Romane, byron lansează un videoclip pentru cea mai complexă piesă din repertoriul trupei - În infern. Scrisă într-o singură zi, orchestrată în 6 luni și filmată în două zile, piesa de zece minute încheie noul album Efemeride.

17
/11
/23

Jessie J, Róisín Murphy, Katie Melua, Delia, Emma, José González, unii dintre cei mai în vogă și apreciați artiști ai momentului, ale căror comunități de fani și urmăritori însumează doar pe YouTube peste 12.000.000 de persoane din întreaga lume și care sunt ascultați de peste 25.000.000 de persoane lunar pe platforma Spotify, vin în premieră la Timișoara, în luna decembrie, pe scena evenimentului „Timișoara 2023 la nesfârșit”

16
/11
/23

Marți, 21 noiembrie, de la ora 19:00, la Sala Radio din București, violoniștii Simina Croitoru și Gabriel Croitoru, acompaniați de pianistul Horia Mihail, vor susține concertul de încheiere a ediției din acest an a Turneului ”Vioara lui Enescu”.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

13
/11
/23

Gabriel Croitoru și Simina Croitoru, tată şi fiică, merg înainte cu ediția din acest an a Turneului Național Vioara lui Enescu la sate, în comuna Petriș, județul Arad (17 noiembrie, ora 12.30), la Deva, pe scena Sălii Pro Arte (17 noiembrie, ora 19), la Braşov, la Sala Patria (18 noiembrie, ora 19), cu finalul turneului la Bucureşti, la Sala Radio (21 noiembrie, ora 19).

06
/11
/23

În 2023 se aniversează 190 de ani de la nașterea unuia dintre cei mai mari compozitori: JOHANNES BRAHMS. Născut la Hamburg, pe 7 mai 1833, Brahms este considerat, alături de Bach și Beethoven, unul dintre cei trei mari „B” ai muzicii clasice: „Cred în Bach – Tatăl, Beethoven – Fiul și Brahms – Duhul Sfânt al muzicii” – spunea marele dirijor german Hans von Bülow.

30
/10
/23

Grupul de rock alternativ Heartbreak Cinema a lansat o piesă cu un mesaj puternic, care nu poate trece pe lângă urechile ascultătorilor. Punk-ul nu a fost creat pentru a fi confortabil, iar „Fuckaholic” demonstrează rădăcinile genului, prin expunerea experiențelor negative ale Mariei Teodora și a colaboratoarei Iris Danciu