Urcaţi în Trenul cu poveşti şi amintiri ce duce la mare! Gări de poveste, episodul 3
https://www.ziarulmetropolis.ro/urcati-in-trenul-cu-povesti-si-amintiri-ce-duce-la-mare-gari-de-poveste-episodul-3/

„Prima călătorie aleasă de mine nu poate fi decât drumul spre mare. Spre Marea Neagră. Bucureşti – Constanţa – Mangalia. Un drum făcut de atâtea ori, cu drag şi emoţie, un drum încărcat de amintirea părinţilor mei, a concediilor făcute cu ei. Amintire a întâmplărilor din vacanţe, a întâmplărilor din tren, a oamenilor întâlniţi, a observaţiilor de tot felul” – Marina Constantinescu. Îndrăgita realizatoare tv porneşte călătoria spre mare sâmbătă, 31 octombrie, în cel de-al treilea episod al seriei Gări de poveste. Ora 17.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

Un articol de Petre Ivan|30 octombrie 2015

Sâmbătă după-amiază, Marina Constantinescu ne va reaminti povestea Podului de la Cernavodă, construit de inginerul Anghel Saligny, dar ne propune şi să descoperim Constanţa văzută de sus, din aer.

Tot atunci, aflăm misterul muzeului militar cu doar doi angajaţi, dar şi poveşti despre eroismul celor închişi în lagărul de la Poarta Albă. În acelaşi episod mai vedem Medgidia Tanţei şi a lui Costel şi, nu în ultimul rând, suntem invitaţi să nu ratăm fabuloasa poveste a pictorului neamţ de la Mangalia, Karl Robert Perko.

Pentru gazda celui de-al treilea episod, cea mai puternică amintire de pe traseGări de povesteul Bucureşti – Constanţa – Mangalia este aceea legată de Podul de la Cernavodă, „întâlnirile, de fiecare dată altfel, cu dorobanţii uriaşi, ce străjuiesc podul, emoţia pe care o încerc de fiecare dată când traversez podul construit de Anghel Saligny acum 120 ani”, spune Marina Constantinescu.

Am plecat în călătoria mea cu trenul din Gara de Nord spre Constanţa şi Mangalia, ştiind precis că mă voi mai opri pe traseu sau că voi găsi noi poveşti. Întotdeauna trenul ce duce la mare este plin de poveşti noi. Aşa am descoperit oameni ale căror vieţi au un sens, dar şi tristeţea ruinării trecutului şi istoriei! – Marina Constantinescu

Despre Gări de poveste:

Din 17 octombrie, la TVR 1, Marina ConstantineGări de povestescu şi Cătălin Ştefănescu prezintă cel mai nou proiect de televiziune –  Gări de poveste, în care telespectatorii descoperă gările de poveste ale României, văd ţara de la fereastra trenului, de pe peroanele celor mai importante gări naţionale.

Seria cuprinde 12 filme documentare, fiecare având 50 de minute, în care cei doi travellers aduc cele mai frumoase poveşti, se apropie şi de oamenii fiecărei zone, de problemele lor actuale, de legendele locului. Seria Gări de poveste se vede la TVR 1, TVR HD şi TVR+ sâmbăta, de la ora 17.00.

Foto: Gări de poveste, Marina Constantinescu – tvr.ro

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.