Valley of the Lost Ants încheie Anim’est Braşov
https://www.ziarulmetropolis.ro/valley-of-the-lost-ants-imcheie-animest-brasov/

Festivalul internaţional al filmului de animaţie Anim’est şi-a încheiat duminică seara cea de-a doua ediţie, prin proiecţia în aer liber a filmului Minuscule – Valley of the Lost Ants, din Piaţa Sfatului. Încrezători în rezultate, organizatorii încep deja planurile şi pregătirile pentru ediţia a treia.

Un articol de Petre Ivan|1 iulie 2015

În ciuda vremii nefavorabile, prezenţa publicului braşovean a fost semnificativ mai consistentă la proiecțiile şi evenimentele festivalului, faţă de prima ediţie. Acest lucru reprezintă o promisiune pentru viitor.

Cele patru zile ale festivalului au inclus 24 de proiecții şi au adunat peste 2500 de spectatori. Aceştia s-au delectate cu cele mai bune filme animate ale ultimilor ani, printre care The Wind Rises al regizorului Hayao Myiazaki, Shaun the Sheep – The Movie al studioului Aardman, capodopera Minuscule – Valley of the Lost Ants, programul dedicat celor mici, Minimest, precum și cele două nopți de animații extreme, Creepy Animation Night şi Trippy Animation Night.

Primul workshop de animație pentru copii organizat la Brașov l-a avut ca trainer pe regizorul și animatorul Dan Panaitescu. 11 participanți, cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani, au luat parte la crearea unei animaţii stop-motion.Anim’est

Micul film de animație rezultat a fost proiectat în Piața Sfatului, la închiderea festivalului, și a fost primit cu entuziasm de către publicul prezent.

Festivalul internaţional de film de animaţie Anim’est Braşov s-a desfăsurat între 25 şi 28 iunie, în Piaţa Sfatului şi la Centrul Cultural Reduta, în cadrul candidaturii municipiului Braşov pentru Capitală Europeană a Culturii – 2021.

Foto: Valley of the Lost Ants , Anim’est Braşov – animest.ro

29
/09
/23

Acum un secol, preoţi scandalizaţi de un film - "Păcat" (1924) de Jean Mihail - cereau interzicerea acestuia. O sută de ani mai târziu, un nou apel al unor clerici ortodocşi pentru oprirea de la difuzare a unui film, documentarul "Arsenie. Viaţa de apoi" (2023) de Alexandru Solomon. Amuzantă şi revelatoare paralelă.

26
/09
/23

Programul de educație cinematografică dedicat copiilor din localitățile fără cinematograf, cu acces limitat la cultură este în această săptămână în județul Mehedinți în școlile din localitățile Livezile și Vânju Mare iar în octombrie va fi în școlile din Hărman, județul Brașov.