Victor Ioan Frunză, prezent cu două spectacole la Festivalul de la Arad
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-ioan-frunza-prezent-cu-doua-spectacole-la-festivalul-de-la-arad/

Festivalul Internaţional de Teatru Clasic de la Arad este în plină desfăşurare în perioada 9-18 noiembrie şi este un loc şi un timp prezent al bucuriei. O bucurie a momentului unic creat pe scenă şi împărtăşit unui public fidel şi atent care aşteaptă şi oferă, la rându-i, momentul magic.

Un articol de Liliana Matei|12 noiembrie 2019

Festivalul continuă pe firul clasic al poveștii și, în următoarele patru zile, aduce la Arad șase spectacole „vedetă”, așteptate cu nerăbdare de public, trei dintre ele fiind deja sold-out la scurtă vreme de la punerea biletelor în vânzare.

În această seară, începând cu ora 19.00, la Sala Mare, va putea fi văzut primul spectacol din străinătate prezent în Festival, o co-producție Teatrul Naţional Niš şi Teatrul din Kruševac, Serbia, cu participarea Orchestrei de Tineret din Niš. „Cum vă place” de William Shakespeare, adaptarea, regia și decorul Nikita Milivojević, o poveste despre conflictul fraților înstrăinați care aduce în atenţie relațiile de familie, toleranța și unirea. Un spectacol despre probleme depășite prin iubirea sinceră.

Victor Ioan Frunză și Adriana Grand, de atâtea ori pe scena Festivalului Internațional de Teatru Clasic Arad, revin în acest an cu două spectacole excepționale, despre care s-a scris mult și care se joacă cu casă închisă încă de la premieră, spectacole de un comic savuros, produse de două companii teatrale din București. „Fata Morgana – comedie polițistă cu milițieni” de Dumitru Solomon, de la Teatrul Dramaturgilor Români, spectacol ce poate fi văzut în această seară, marți 12 noiembrie, de la ora, ora 17.00, la Sala Studio, și „Colivia cu nebune” de Jean Poiret, dramaturgia Adrian Nicolae, de la Teatrul Metropolis – o comedie excelent realizată, despre familii tradiționale, despre preconcepții, dar mai ales despre dragoste, în toate formele și culorile, programată miercuri, 13 noiembrie, ora 19.30 la Sala Mare.

„Căsătoria” de N. V. Gogol în propunerea regizorală a lui Alexandru Mâzgăreanu, alături de Andreea Săndulescu, Alexandra Mâzgăreanu și de trupa Teatrului „Toma Caragiu” Ploiești, aduce la Arad o satiră autentică, într-o atmosferă specifică secolului al XIX-lea, completată cu note suprarealiste. Spectacolul este programat joi, 14 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare.

Teatrul de Comedie din București, prezență constantă în Festival încă de la primele ediții, participă anul acesta cu două producții. Este vorba de un emoționant one-man show cu George Mihăiță – „Mihăiță. Reconstituirea unei vieți” – un performance al mărturisirilor ce prezintă momentele definitorii ale biografiei marelui actor, după împlinirea vârstei de 70 de ani. Cu sute de amintiri și de imagini din arhiva personală, alături de lucrarea Doinei Papp, cu același titlu, apărută în 2018 la editura Tracus Arte (Miercuri, 13 noiembrie, ora 18.00, Sala Studio), și cu irezistibila comedie de moravuri, „Nunta lui Krecinski”, după A. V. Suhovo-Kobîlin, în regia lui Mihai Bendeac și scenografia Iulianei Vîlsan, rod al imaginației unui povestitor, despre care regizorul mărturiseşte: „Sunt povestitor. Un povestitor care încearcă să-și folosească imaginația. Imaginația este cel mai bun și mai frumos lucru pe care îl avem. Am ales un text care vorbește despre nebunie în multe forme, fiindcă nebunia e un concept pe care, din păcate sau din fericire, cred că îl stăpânesc”. Spectacolul este programat vineri, 15 noiembrie, ora 19.00, Sala Mare.

18
/04
/24

Cea de-a XII-a ediție a Săptămânii Haferland, cel mai îndrăgit festival cultural și etnologic al sașilor din Transilvania și din diaspora, va avea loc în perioada 8-11 august 2024 sub înaltul patronaj al Alteței Sale Serenissime Prințul Philipp von und zu Liechtenstein și sub auspiciile Familiei Regale a României. Este pentru prima oară când Familia Regală a României acordă în mod oficial susținere organizării acestui eveniment cultural.

17
/04
/24

După succesul recitalurilor din Iaşi, Suceava, Botoşani şi Neamţ, elevii bucureșteni vor avea ocazia întâlnirii directe cu muzica clasică interpretată de violonistul de talie internaţională Răzvan Stoica. Împreună cu vioara Stradivarius ex-Ernst din 1729 și acompaniat de pianista Andreea Stoica, Răzvan va fi prezent la Colegiul Sfântul Sava pe 22 aprilie şi la la Colegiul Național Gheorghe Lazăr, pe 25 aprilie, în cadrul programului „Muzica Inspiră”, inițiat de Fundația Culturală Gaudium Animae.

17
/04
/24

„Experiențele depresiei” de Sidney J. Blatt este o incursiune în lumea uneia dintre cele mai răspândite boli ale epocii noastre și oferă diverse perspective asupra diferitelor chipuri ale depresiei.

12
/04
/24

Asociația Interact Projects (Proiecte Interactive), în calitate de beneficiar, anunță începerea implementării proiectului Venus iese din retrograd, proiect co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN).

12
/04
/24

„Guvernul Copiilor 2”, filmul vizionar regizat de Ioana Mischie, vine în cinematografe din 26 aprilie și prezintă publicului o lume imaginată de copiii români, cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani, din diverse categorii sociale, care au fost intervievați cu privire la societatea ideală pe care ar clădi-o dacă ar deveni lideri.

12
/04
/24

Timpul aleargă pe lângă noi și ne impune ritmul. Presiunea este permanentă și de multe feluri. Pentru o femeie timpul curge altfel? Ceasul aleargă cu o altă viteză? Cât timp mai avem la 30 de ani?