Victor Man a fost desemnat „Artistul Anului“ 2014
https://www.ziarulmetropolis.ro/victor-man-a-fost-desemnat-artistul-anului-2014/

Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man drept ,,Artistul Anului” 2014.

Un articol de Andrada Văsii|29 noiembrie 2013

Grupul german Deutsche Bank l-a desemnat joi pe românul Victor Man drept „Artistul Anului“ 2014.

Stefan Krause, membru al consiliului director al Deutsche Bank, responsabil cu activităţile instituţiei în domeniul artelor, l-a descris pe Victor Man ca fiind „unul dintre cei mai interesanţi protagonişti de pe scena artei contemporane”, care „abordează teme şi tehnici din istoria artei, rămânând totodată foarte contemporan şi vizionar’.

Născut la Cluj-Napoca, în 1974, Victor Man a obţinut pentru prima dată succes pe scena internaţională cu contribuţia sa la Bienala de la Veneţia din 2007. Lucrările sale cu un aer enigmatic au fost recent expuse la Villa Medici de la Roma şi la o galerie de artă din Berlin.

Victor Man a fost ales Artistul Anului pe baza recomandărilor Consiliului consultativ pentru arta globală al Deutsche Bank, din care fac parte patru curatori renumiţi pe plan internaţional – Okwui Enwezor, Hou Hanru, Udo Kittelmann şi Victoria Noorthoorn.

Victor Man

Expoziţie la galeria IKON semnată de către Victor Man 

Galeria de artă a Deutsche Bank va expune lucrări ale artistului român de la 20 martie până la 1 iunie anul viitor, într-o expoziţie personală.

Înaintea lui Victor Man au mai fost onoraţi de Deutsche Bank artiştii Wangechi Mutu (Kenya), Yto Barrada (Franţa/Maroc), Roman Ondák (Slovacia) şi Imran Qureshi (Pakistan).

Text preluat în  parteneriat cu Modernism.ro

Foto credit: Galeria Plan B, Victor Man

16
/11
/20

O expoziție de grup atipică, The Domino Effect (21 noiembrie 2020 – 6 februarie 2021) aduce în spațiul galeriei Gaep 13 lucrări selectate exclusiv de artiști, printr-o reacție în lanț: de la Răzvan Anton și până la Ignacio Uriarte, fiecare artist al galeriei a ales o lucrare de la următorul artist în ordine alfabetică.

13
/11
/20

Fabrica de Pensule alături de Spațiul de Artă Contemporană MAGMA deschid primul moment din setul de expoziții dedicate sectorului emergent al scenei de arte vizuale din România, parte a proiectului "Future Perfect / Viitor Anterior", în data de 13 noiembrie 2020, printr-un tur ghidat online care se va desfășura pe pagina de Facebook a Fabricii de Pensule.

12
/11
/20

La Muzeul Național al Țăranului Român,  sâmbătă, 14 noiembrie 2020, publicul este așteptat la evenimentul intitulat Noaptea Europeană a Muzeelor. Cu această ocazie se pot vizita trei expoziții temporare. Organizatorii au pregătit, de asemenea, o proiecție în aer liber. Anul acesta, expoziția permanentă va fi închisă, deoarece clădirea monument istoric din Șoseaua Kiseleff nu a […]

02
/11
/20

Asociația Culturală Control N lansează ACSINTE.100, parte a programului educațional cu același titlu, un album virtual cu fotografii de Costică Acsinte însoțite de clipuri audio și video ce invită publicul tânăr în România anilor 1920 - 1960.

28
/10
/20

Astăzi, 28 octombrie, de ziua de naștere a pictoriței basarabene Valentina Rusu Ciobanu (100 de ani), Asociația pentru cultură și arte ARBOR lansează în premieră producțiile multimedia #100VRC Valentina Rusu Ciobanu: viața și opera și VRC Atelier ’85, atelierul artistei din anul 1985, reconstituit în realitate virtuală.

27
/10
/20

Arta urbană este în jurul nostru, de cele mai multe ori este necesar doar să ne ridicăm privirea şi vom observa diferite forme de artă. Observăm de la stencils, la stickere, la graffiti şi instalaţii stradale, cât şi una dintre cele mai perisabile forme de artă urbană, cea realizată în cretă. Un articol de Mihaela Ion.