VIDEO Spectacolul „Brâncuşi. Proiecţie verticală“ va fi jucat între 12 – 16 iulie, la Paris
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-brancusi-proiectie-verticala-va-fi-jucata-intre-12-16-iulie-la-paris/

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Un articol de Andrada Văsii|8 iulie 2013

„Brâncuşi. Proiecţie verticală“, de Febo del Zozzo, o producţie a companiei Laminarie dedicată călătoriei prin Europa a sculptorului Constantin Brâncuşi, va fi jucat, în perioada 12 – 16 iulie, la Paris.

Proiectul dedicat lui Constantin Brâncuşi nu este un simplu turneu, ci o călătorie cu furgoneta de aproape 6.000 de kilometri: şase oraşe şi tot atâtea teatre, muzee şi centre culturale, patru spectacole şi două întâlniri cu publicul. Astfel, compania Laminarie reface legendara călătorie pe care artistul a făcut-o pe jos, la începutul secolului al XX-lea, pentru a ajunge din România la Paris, informează Instititul Cultural Român.

Producţii teatrale pentru galeria personalităţilor

„Brâncuşi. Proiecţie verticală” doreşte să introducă numele lui Constantin Brâncuşi în galeria personalităţilor cărora compania Laminarie le-a dedicat producţii teatrale: Jackson Pollock, Elias Canetti, Varlam Salamov, Simone Weil şi Bobby Fischer, propunându-şi să demonstreze că geniul artistic se hrăneşte din experienţa fizică, acoperind distanţe geografice mari şi înfruntând dificultăţi neaşteptate, notează Mediafax.

Constantin Brâncuşi (născut pe 19 februarie 1876, în localitatea Hobiţa, judeţul Gorj – decedat pe 16 martie 1957, Paris) a fost un sculptor român cu contribuţii majore la înnoirea limbajului şi viziunii plastice în sculptura contemporană. Figură centrală în mişcarea artistică modernă, Constantin Brâncuşi este considerat unul din cei mai mari sculptori ai secolului al XX-lea.

Foto credit: Edward Steichen, Wikipedia

23
/05
/14

Marţi, 27 mai, ora 14.00 va avea loc lansarea CD-ului de autor „Actorii cântă” la Magazinul Muzica din Calea Victoriei nr. 41. Un dar al doamnei Margareta Pâslaru şi al unor actori sufletişti pentru Campania Naţională „Artiştii pentru Artişti” şi UNITER.

23
/05
/14

În “Bani din cer”, Umorul e acasă. Aceasta este o comedie, o farsă dacă vreți, foarte contemporană. Așa cum au sesizat înțelepții încă de acum șase-șapte decenii banii au câștigat războiul cu zeii. Spectacolul se joacă în seara asta, de la ora 19.00, la Teatrul de Comedie.

23
/05
/14

Despre muzica electronică, hituri, folclor, dar şi manele - cu Adrian Enescu, invitatul care s-a remarcat şi printr-o carieră internaţională de succes, duminică, 25 mai, de la ora 23.00, la TVR 1, TVR HD şi TVR+

23
/05
/14

ŞTIAŢI CĂ... într-o zi de 23 mai s-a stins din viaţă dramaturgul norvegian Henrik Ibsen, considerat părintele teatrului modern european, unul dintre reprezentanții de seamă ai dramei de idei din literatura mondială?

22
/05
/14

Cunoscută fiind „vocaţia” pretimpurie, prin care Brauner acţiona ca artist suprarealist încă înainte de a şti că suprarealismul există – de vreme ce picturi expuse în 1924 la Bucureşti erau considerate a fi „introviziuni” –, poate părea surprinzător ca o imagine „integral suprarealistă”, cum „Passivité courtoise“ pare a fi, să se limiteze la a reconstitui iconografia şi, prin extensie, semnificaţia operei lui Duchamp, „La Mariée mise à nu par ses célibataires, même“.

22
/05
/14

După ce anul trecut organizatorii festivalului au reușit să readucă, după 16 ani de absență, filmul în orașul Victoria (județul Brașov), la a doua ediție (26 - 29 iunie), au pregătit o selecție variată de lung-metraje.

21
/05
/14

Un interviu neconvențional, să-i spunem atât de previzibil așa, cu actorul, omul de televiziune, starul Mihai Bendeac. Despre cum s-a legat prietenia cu cantautorul Gabriel Cotabiță, despre cum l-a ajutat în carieră calviția și despre relația cu “Mondenii”.