VIDEO Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a romanului „Fight Club“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-chuck-palahniuk-planuieste-sa-scrie-o-continuare-a-romanului-fight-club/

Scriitorul american Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a bestseller-ului ,,Fight Club”, care va fi lansată sub forma unui roman grafic, cel mai probabil în anul 2015.

Un articol de Andrada Văsii|25 iulie 2013

Scriitorul american Chuck Palahniuk plănuieşte să scrie o continuare a bestseller-ului „Fight Club”, care va fi lansată sub forma unui roman grafic, cel mai probabil în anul 2015. 

Palahniuk a scris pe contul său de pe reţeaua de socializare Twitter că romanul va apărea, cel mai probabil, în 2015. Supranumit „portdrapelul generaţiei nihiliste”, scriitorul american Chuck Palahniuk s-a născut în 1962. Primele sale două cărţi, trimise unor editori din New York, au fost refuzate.

La fel se va întâmpla şi cu romanul „Fight Club”, respins iniţial pentru că a fost considerat „prea întunecat şi prea riscant”. În loc să-i mai estompeze tonul, Palahniuk îl va duce la extrem.

Este adevărat. Chelsea Cain m-a prezentat unor artişti şi creatori de la Marvel, DC şi Dark Horse, iar ei mă ghidează în acest proces. E foarte probabil să fie vorba despre o serie de cărţi, iar acţiunea se va petrece zece ani după «Fight Club» şi după aşa-zisa dispariţie a lui Tyler Durden. În continuare, Tyler Durden este cel care spune povestea, pândind din interiorul lui Jack şi pregătindu-şi revenirea. Jack nu îşi dă seama de ce se întâmplă în jurul lui iar Marla este plictisită.

Chuck Palahniuk,
scriitor

Publicat în 1996 şi devenit un clasic al literaturii underground, „Fight Club” este unanim considerat în momentul de faţă drept unul dintre cele mai originale şi provocatoare romane scrise în ultimul deceniu al secolului XX, notează Mediafax.

Diferite stiluri

În 1999, Palahniuk publică „Supravieţuitor” şi „Monştri invizibili”, urmate de „Sufocare” (2001), „Cântec de leagăn” (2002), „Jurnal” (2003), „Bântuiţii” (2005) şi „Rant” (2007). Palahniuk a mai publicat o carte de amintiri şi însemnări de călătorie, „Fugari & refugiaţi” (2003), şi un volum de eseuri, „Mai ciudat decât ficţiunea” (2004).

„Fight Club” a fost ecranizat de David Fincher, în 1999, şi a avut o distribuţie de excepţie în care se regăsesc Brad Pitt, Helena Bonham Carter şi Edward Norton.

Foto credit: Wikipedia

29
/01
/21

Noi titluri semnate de nume de prim rang ale literaturii universale – clasici, laureați Nobel, voci actuale ale literaturii de pretutindeni – sînt aduse și cititorilor români, în traduceri de excepție, apărute sau în curs de apariție în prestigioasa colecție „Biblioteca Polirom”.

28
/01
/21

Născut pe 28 ianuarie 1936, scriitorul albanez Ismail Kadare împlinește astăzi 85 de ani, ocazie cu care vă oferim un amplu fragment din cea mai nouă carte a sa disponibilă în limba română – volumul de memorii „Dimineți la Café Rostand” (Editura Humanitas Fiction, 2021, colecția „Raftul Denisei”, traducere de Marius Dobrescu).

25
/01
/21

CARTE DE CINEMA Diversele evoluţii ale tehnologiei audiovizuale din ultimii ani au adus o formă inedită de comentariu despre cinema – eseul-video. Criticul Irina Trocan i-a dedicat o substanţială carte, „Audiovizualul în opoziţie” (2020), în care discută de asemenea şi cinema-ul eseu.

24
/01
/21

Vă invităm într-o călătorie la nivel înalt în America, prin intermediul primului volum din „Pământul făgăduinței” (Editura Litera, 2020), autobiografia președintelui Barack Obama (2009-2017), laureat al Premiului Nobel pentru Pace (2009).

22
/01
/21

Puține dintre scriitoarele care s-au impus în ultimii ani ajung să fie citite și în limba română. În rafturile librăriilor de la noi găsim doar câteva dintre nenumărate cărți demne de atenție din lumea întreagă.

22
/01
/21

Institutul Francez din România organizează și anul acesta ediţia locală a Nopţilor Lecturii, la Bucureşti, Cluj, Iaşi şi Timişoara, sărbătorind astfel lectura în toate formele ei, prin organizarea de întâlniri cu scriitori, mese rotunde, ateliere de lectură în franceză şi română pentru cei mici, jocuri, lecturi muzicale, concursuri etc.

18
/01
/21

Anansi de la Editura Pandora M, cea mai nouă colecție românească dedicată literaturii universale, începe în forță acest an. Șase titluri noi vor poposi în librăriile fizice și online din întreaga țară în primele două luni ale lui 2021 din cele aproape 40 aflate în plan pentru noul an.

18
/01
/21

Anul 2021 a început pentru cu o dublă premieră: cunoscutul scriitor Iv cel Naiv se alătură listei de autori români a editurii și va publica primul său roman, anunță Editura Trei. Cartea va fi disponibilă în librării la sfârșitul lunii februarie.