VIDEO Concerte cu Taraf de Haidouks şi Lemon Bucket Orkestra, pe 25 iulie, la Muzeul Ţăranului din Capitală
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-concerte-cu-taraf-de-haidouks-si-lemon-bucket-orkestra-pe-25-iulie-la-muzeul-taranului-din-capitala/

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Un articol de Andrada Văsii|17 iulie 2013

Taraf de Haidouks, Lemon Bucket Orkestra şi Taraful de la Mârşa vor concerta, pe 25 iulie, în curtea interioară a Muzeului Ţăranului Român din Bucureşti.

Finalul spectacolului va fi marcat de un jam-session lăutăresc română-canadian al celor trei formaţii. Singura Balkan-Klezmer-Gypsy-Party-Punk-Super-Band a oraşului Toronto, aşa cum se descriu artiştii, The Lemon Bucket Orkestra s-a născut la masa unui restaurant vietnamez de pe strada Yonge, dintr-o discuţie între un acordeonist breton cu un scripcar ucrainian.

În doar câteva luni, cvartetul iniţial a crescut într-un band sănătos de nu mai puţin de 14 artişti, câştigându-şi reputaţia ca unul dintre cele mai explozive şi petrecăreţe grupuri canadiene. Cu o componenţă cosmopolită, aducând membri din multe colţuri ale lumii (Ucraina, Franţa, Mexic, India, Olanda Portugalia etc.), LBO au un repertoriu la fel de pestriţ, în muzica lor amestecându-se acorduri din peste zece ţări est-europene.

Muzică de taraf

De asemenea, în curtea interioară a Muzeului Naţional al Ţăranului Român va răsuna muzica Taraf de Haidouks. „Cel mai bun grup de muzicieni romi din lume”, după cum i-a numit cotidianul londonez The Independent, „oameni extraordinari”, după cum afirma starul Johnny Depp, Taraf de Haidouks reprezintă, de peste două decenii, un adevărat fenomen artistic mondial, notează Mediafax.

Constituit oficial în urmă cu 25 de ani, celebritatea grupului Taraf de Haidouks a cunoscut o ascensiune fulminantă, imediat după prima ieşire peste hotare, realizată în anul 1988.

Şapte albume de studio, sute de materiale video şi audio, turnee pe toate meridianele globului, emisiuni TV, documentare şi unele dintre cele mai importante premii internaţionale, printre care şi prestigiosul BBC World Music Award, înmânat de Johnny Depp, s-au adăugat de-a lungul timpului impresionantului portofoliu al acestor muzicieni.

Concerte în diferite locuri

Taraf de Haidouks a fost invitat să concerteze în cele mai prestigioase locuri, alături de mari nume ale muzicii mondiale. Concertele de la Sala Olympia şi Opera Garnier din Paris, alături de Sir Yehudi Menuhin, cele de la Carnegie Hall din New York, Covent Garden Royal Opera din Londra şi Teatrul Wuppertal – Pina Bausch, precum şi colaborările cu diverse orchestre filarmonice din întreaga lume au consolidat reputaţia grupului.

Totodată, celor două formaţii li se va alătura Taraful de la Mârşa. Liderul Tarafului de la Mârşa este nea Vasile Dinu. Acesta are 77 de ani şi o voce inconfundabilă.

A devenit cunoscut publicului larg prin apariţia în hitul formaţiei Zdob şi Zdub „Dimineaţa pe răcoare”, dar şi de sine stătător, cu taraful său, cântând prin toată Europa, de exemplu, în Germania, la Expoziţia Universală de la Hanovra din anul 2000, în Franţa, Elveţia, Cehia, Rusia şi Moldova.

Info:

La finalul concertului, cele trei formaţii se vor reuni pe scenă pentru un jam-session lăutaresc româno-canadian.

Preţul unui bilet pentru acest show este de 25 de lei.

Foto credit: Lemon Bucket Okestra (Site)

27
/03
/23

Din 27 martie, TVR 2 vă invită să începeţi săptămâna alături de „Reţeaua de Idoli". Realizatoare Irina Păcurariu provoacă și în acest sezon celebrităţile la un dialog sincer și aduce în fața telespectatorilor oameni de excepție, altfel decât i-am cunoscut până acum. „Reţeaua de Idoli" se difuzează în fiecare luni, de la ora 21:00, la TVR 2.

24
/03
/23

Editura Nemira a lansat recent volumul biografic „The Beatles: O istorie”, semnat de Craig Brown, pe care vă invităm să îl descoperiți în aceste zile. Vă propunem, așadar, o fermecătoare incursiune în atmosfera anilor ‘60, dominată de muzica și imaginea unei trupe iconice.

24
/03
/23

„Scena gândirii” Conferințele Operei Naționale București continuă în luna aprilie cu o ediție specială, ce va avea nu unul, ci doi invitați. Pe 18 aprilie, de la orele 18:30,  compozitorul Dan Dediu și muzicologul Valentina Sandu-Dediu vor înfățișa aventura transformării în muzică a unui text dramatic în cadrul conferinței „De la teatru la operă”.

23
/03
/23

Baritonul italian RICCARDO NOVARO, care a interpretat rolul principal din „Le Nozze di Figaro” (Nunta lui Figaro) la Théâtre des Champs-Elysées – Paris și la Teatro Regio - Torino și a dat viață Contelui Almaviva din aceeași operă la Opéra National de Bordeaux, a fost aplaudat în rolurile Leporello (Don Giovanni) la Opéra de Lausanne, Papageno (Die Zauberflöte – Flautul fermecat) la Teatro Massimo - Palermo ș.a. este invitat special la Sala Radio.

21
/03
/23

Sâmbătă, 25 martie, în intervalul orar 20:30 – 21:30, peste 8.000 de copii și tineri din corurile și ansamblurile Programului Național Cantus Mundi se vor reuni simultan în toată țara și vor marca Ora Pământului prin concerte, recitaluri și evenimente muzicale, sub deviza „Dăruiește naturii din energia ta!”

17
/03
/23

O apariție inedită în capitala unde tangoul are rădăcini adânci. Tangotic aduce pe scena Palatului Bragadiru, tangoul argentinian si romanța în fuziune cu elemente jazz, rock și afro, precum și un repertoriu original de tangouri românești, sâmbătă, 18 martie, de la ora 19:00.

13
/03
/23

Studenți ai Universității Naționale de Arte George Enescu din Iași alături de studenți ai Conservatoarelor Cesare Pollini din Padova și Alessandro Scarlatti din Palermo, vor susține un concert în cadrul primei ediții a turneului Youth International Musical Performance Meeting.