VIDEO Crina Semciuc şi-a sacrificat părul pentru a fi muza lui Horaţiu Mălăele în „Funeralii fericite“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-crina-semciuc-si-a-sacrificat-parul-pentru-a-fi-muza-lui-horatiu-malaele-in-funeralii-fericite/

Interpreta rolului principal feminin din cea mai recentă comedie semnată de Horaţiu Mălăele, Crina Semciuc, va apărea pe marile ecrane din 7 iunie, odată cu premiera filmului „Funeralii fericite“.

Un articol de Andrada Văsii|25 mai 2013

Interpreta rolului principal feminin din cea mai recentă comedie semnată de Horaţiu Mălăele, Crina Semciuc, va apărea pe marile ecrane din 7 iunie, odată cu premiera filmului „Funeralii fericite“.

Prima opţiune a lui Horaţiu Mălăele pentru acest rol a fost Crina Semciuc alături de care cineastul lucrase în trecut la spectacolul „Leonce şi Lena“, jucat la Teatrul de Comedie. Din fericire, tot Crina a fost şi ultima opţiune.

Unul dintre cele mai controversate aspecte care vizau acest rol a fost renunţarea la podoaba capilară. Chiar dacă în primele zile de filmare, Crina chiar n-a înţeles de ce a trebuit să se tundă la zero în condiţiile în care purta tot timpul pe cap nişte turbane sofisticate, create special pentru ea de Maria Miu, în cele din urmă, a înţeles de ce a trebuit să-şi sacrifice părul.

Practic, pentru „Funeralii fericite“ am renunţat la păr pentru a doua oară. Mi-a fost foarte uşor să iau decizia de a mă tunde din nou, deşi îmi crescuse deja părul aproximativ 10 centimetri. În „Funeralii fericite“ a fost nevoie de mine tunsă la zero pentru un singur moment cheie. Personajul meu s-a vrut a fi unul abstract, iar după acel moment cheie, publicul va înţelege exact cine sunt şi ce importanţă am pentru Lionel.

Crina Semciuc,
actriță

Viitorul stă scris în palmă

,,Funeralii fericite“ relatează povestea lui Lionel (Horaţiu Mălăele), un român întors din Franţa, unde a lucrat în construcţii. El luptă împotriva destinului şi a propriului viitor. Când o razie duminicală îi pune pe fugă din cârciuma „La imigrantul fericit“, Lionel şi cei doi prieteni ai lui descoperă că viaţa le-a rezervat o ultimă surpriză.

Aceştia ajung lângă un teren viran unde s-a instalat o tabără de ţigani. Ca să se distreze, cei trei plătesc o ţigancă să le ghicească viitorul. Distracţia începe atunci când femeia le prezice data exactă a morţii şi modul în care vor muri.

Comedia „Funeralii fericite“, distribuită de MediaPro Distribution, va intra din 7 iunie în cinematografele din ţară.

Foto credit: MediaPro Distribution

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.