VIDEO Cristina Cepraga joacă rolul principal în filmul de debut al lui Leonardo Frosina, „L’ultima foglia“
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-cristina-cepraga-joaca-rolul-principal-in-filmul-de-debut-al-lui-leonardo-frosina-lultima-foglia/

Actriţa Cristina Cepraga are unul din rolurile feminine principale în „L’ultima foglia“ / „The Last Leaf“, filmul de debut al regizorului italian Leonardo Frosina.

Un articol de Andrada Văsii|3 iunie 2013

Actriţa Cristina Cepraga are unul din rolurile feminine principale în „L’ultima foglia“ / „The Last Leaf“, filmul de debut al regizorului italian Leonardo Frosina.

Pelicula este drama unui cuplu de italieni din Roma, a cărui relaţie de iubire se deteriorează aproape inevitabil.

Cristina Cepraga joacă rolul Elei, despre care ne spune că este „o tânără barmaniţă româncă ce lucrează la periferia Romei (oraş descris foarte interesant de regizor) ca să îşi câștige existenţa. Visul ei este ca, într-o bună zi, să se întoarcă în România şi să îşi deschidă micul ei băruleţ cu mașină de cafea italiană“.

În Italia, premiera a avut loc la începutul lunii aprilie.

Trei distincții la scurt timp de la lansare

Filmul are deja trei premii: „Cea mai bună actriţă“, pentru Giorgia Cardaci, la Festivalul Filmului Independent de la Roma (RIFF) şi la Film Spray Festival în Florenţa. Tot la acesta din urmă, directorul de imagine al filmului, Sandro Magliano, a obţinut premiul pentru „Cea mai bună imagine“.

Recent, „L’ultima foglia“ a fost inclus în selecţia pentru OFF Plus Camera, Festivalul de Film Independent din Cracovia, care s-a desfăşurat luna trecută, la secţiunea „Noul cinema italian“.

Producătorii filmului intenţionează să programeze în curând o proiecţie a filmului şi la Bucureşti.

Foto credit: L’ultima Foglia

09
/11
/22

CRONICĂ DE FILM Cineastul suedez Ruben Östlund a râs dintotdeauna de ridicolul şi prostia oamenilor, pornind de la compatrioţii săi şi mai ales de la cei din clasele de sus. În “Triangle of Sadness” (2022), filmul care i-a adus în acest an un al doilea Palme d`Or la Cannes, satira e împinsă la extrem.

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.