VIDEO DVD-ul filmului „Visul lui Adalbert“ va fi lansat la TIFF în prezenţa regizorului
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-dvd-ul-filmului-visul-lui-adalbert-va-fi-lansat-la-tiff-in-prezenta-regizorului-si-unei-parti-a-echipei/

Echipa filmului „Visul lui Adalbert“ vă invită la lansarea DVD-ulului „Visul lui Adalbert“, care va avea loc în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), vineri, 7 iunie, de la ora 15.30, în TIFF Lounge-ul din Piaţa Unirii (Cluj-Napoca).

Un articol de Andrada Văsii|4 iunie 2013

Echipa filmului „Visul lui Adalbert“ nu a uitat sentimentul de acasă al filmului românesc și vă invită la lansarea DVD-ulului „Visul lui Adalbert“, care va avea loc în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania (TIFF), vineri, 7 iunie, de la ora 15.30, în TIFF Lounge-ul din Piața Unirii (Cluj-Napoca).

Un DVD prin care veți descoperi că viața bate arta, că finala de la Sevilla are o baladă cu lăutari adevărați, că documentarea nu-i o vorbă-n vânt, o fărâmă de vibrație patriotică, pagini de istorie și absurd și chiar o țâră de comedie. Și că noul val este al anti-vedetelor.

Ecranele pot da măsura filmelor – să se vadă și la televizoare!

Elena Ceauşescu despre „Visul lui Adalbert“

Lansarea va avea loc în prezența regizorului și a unei părți din echipa filmului.

Pentru „Visul lui Adalbert“, Gabriel Achim a primit Premiul Opera Prima din partea Uniunii Cineaștilor din România și Premiul Gopo pentru cel mai bun debut.

Un meci care schimbă vieți

În „Visul lui Adalbert“, primul lungmetraj al lui Gabriel Achim, o mână de ingineri în fața unui aparat video adus pe șest la birou așteaptă à bout de souffle să-l vadă pe Duckadam ridicând Cupa Campionilor Europeni. Atmosfera relaxată, departe de ochii iscoditori ai nevestelor, ce ar fi trebuit să urmeze festivităților dedicate aniversării PCR, va rămâne doar o promisiune.

Totul este dat peste cap de un chiul: doi muncitori se sustrag de la programul cultural-artistic pentru a face pe neve cuțite cu mânere de plexiglas, una din formele prin care ciubucul lua drumul doctorilor, profesoarelor, secretarelor, într-o tovărășească înțelegere a greutăților vieții. Banalul și tragicul coexistă în chipul cel mai firesc, căci de la bal până la spital nu-i cale lungă. Dacă n-ar fi fost, nu s-ar fi povestit.

Foto credit: „Visul lui Adalbert“

27
/10
/22

În cele 4 zile de festival au fost peste 300 de oameni în public, în cele 3 locații: la Cinema Victoria, Faber și Facultatea de Arte și Design. Festivalul a fost deschis cu “Pentru minte tu ești Ceaușescu“, în regia lui Sebastian Mihăilescu, care a avut asociat și primul Q&A al festivalului, și s-a încheiat la Faber, cu proiecția filmului „Alb pe Alb”, în regia lui Viera Čákanyová.

26
/10
/22

În luna noiembrie, la History Channel puteţi urmări un documentar despre istoria Colosseumului (cea mai celebră arenă din toate timpurile), cum este viața trăită în munți, ce știa omenirea în antichitate despre extratereștrii și cum s-au păstrat până astăzi legendele faraonilor.

25
/10
/22

După un turneu sold out al echipei în mai multe orașe din țară, filmul Capra cu Trei Iezi intră oficial în cinematografe pe 28 octombrie, în weekendul de Halloween. Bazat pe povestea lui Ion Creangă, filmul a fost primit de public cu surprindere și nostalgie: scenariul respectă basmul lui Creangă, care este, în fond, o poveste de groază, nu neapărat una de adormit copiii. În rolurile principale joacă Maia Morgenstern și Marius Bodochi, iar regia este semnată de Victor Canache.

21
/10
/22

Duminică, 23 octobrie, de la 18.30, la Cinema Astra va avea loc proiecția filmului documentar dedicat Brașovului, realizat de tinerii care au participat la cursurile „Be-Brașov: retrocedarea emoțiilor I memoria orașului”. Participanții la eveniment vor asista și la o reprezentație de tip teatru verbatim și la o expoziție cu fotografii din Brașov.

20
/10
/22

„Oameni de treabă” / „Men of Deeds”, noul film al regizorului Paul Negoescu, cu Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc în distribuție, va avea o avanpremieră specială în cadrul Les Films de Cannes à Bucarest, sâmbătă, 22 octombrie.

19
/10
/22

CRONICĂ DE FILM După câteva încercări nereuşite de-a lungul anilor de-a face un horror românesc inspirat din literatură sau folclor (de la moroi la vampiri), iată în sfârşit un film căruia nu îi este ruşine să scoată capul în lume - „Capra cu trei iezi”, un debut independent realizat de Victor Canache, care acum câţiva ani lansa şi un scurtmetraj cu acelaşi titlu.