VIDEO Emil Bîzgă Jazz Orchestra va concerta alături de A.G. Weinberger
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-emil-bizga-jazz-orchestra-va-concerta-alaturi-de-a-g-weinberger/

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Un articol de Andrada Văsii|30 aprilie 2013

Vineri, 17 mai, începând cu ora 19.00, Emil Bîzgă Orchestra va susţine un concert eveniment la Teatrul Odeon. Invitatul special al acestui spectacol va fi A.G. Weinberger.

Bogata experienţă muzicală şi capacitatea de a se dedica muzicii i-au conferit lui Emil Bîzgă o amprentă muzicală unică, recunoscută la nivel internaţional.

Emil Bîzgă este unul dintre cei mai originali şi dinamici trompetişti care au apărut pe scena jazz-ului în ultimele decenii. Îmbinarea dintre muzica populară românească cu jazz-ul este irezistibilă. Cred că Emil este pe cale să se transforme într-un star al muzicii jazz, care în mod categoric va influenţa generaţiile viitoare de trompetişti.

Jack Kleinsinger,

Highlights in Jazz

Renumitul trompetist a urcat pe aceeaşi scenă cu nume mari ale jazzului internaţional, Ray Charles şi Jimmy Cobb, iar în St. Petersburg a avut ocazia să încânte publicul prin colaborarea cu Vladimir Cosma, unul dintre cei mai cunoscuţi compozitori de muzică de film.

A.G. Weinberger este un artist ,,crossover“ de talie internaţională în cea mai bună tradiţie a stilului muzical al lui Eric Clapton, B.B. King, Van Morrison, Leon Russell, Zucchero – şi o prezenţă unică în peisajul muzicii de la noi.

Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale.

Big City Blues Magazine,

Publicație

Supranumit Mr. Blues al României, A.G. Weinberger deţine recordul în rândul artiştilor, atât în privinţa numărului de concerte susţinute într-un an: 107 concerte în 2008 şi 115 în 2009 (37.000 bilete vândute), cât şi pentru cele 28.000 de albume vândute, având cea mai ridicată cotă valorică atribuită unui album muzical românesc.

Un chitarist foarte bun, dinamic.

 B. B. King,

artist

Muzică de teatru

A compus de asemenea muzică de teatru, colaborând cu Teatrul de Stat Oradea la spectacolele ,,Omul care aduce ploaia” de R. Nash, ,,Yvona, Principesa Burgundiei” de W. Gombrowicz, ,,Cenuşăreasa”, ,,Ivan Turbincă”; Teatrul de Stat Arad la ,,,Aceşti îngeri trişti” de D.R. Popescu; ,,Blues al Tatălui Moarte” de Allan Ginsberg, Jacques Prevert (iniţiativă particulară); Teatrul L.S. Bulandra la ,,Patul lui Procust” de Camil Petrescu; MorgenBerger – ,,De la Muntele Sinai la Muntele lui Venus” – spectacol extraordinar cu Maia Morgenstern şi AG Weinberger.

Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică.

Las Vegas Review Journal,

Publicație

În 2006, AG Weinberger este ales Membru Asociat în NARAS (National Academy of Recording Arts and Science) din SUA – organizaţie care decernează premiile Grammy.

Nume cu rezonanţă, cu o muzică bine cântată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă.”

Bruce Iglauer,

Casa de Discuri Alligator Records

În 2011 i-a fost conferit titlul ,,Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler”, la propunerea Ministerului Culturii, ca apreciere pentru cariera muzicală deosebită şi pentru eforturile constante de a descoperi şi de a promova noi talente.

Foto credit: Teatrul Odeon

15
/09
/16

“Nu poţi educa publicul printr-un concert sau prin cinci. Este nevoie de acţiuni complexe şi constante.” - Alexandru Tomescu. Cel mai bine vândut și mai căutat instrumentist din România, violonistul Alexandru Tomescu împlinește, astăzi, 40 de ani. Este suficient ca numele său să apară pe un afiş pentru ca biletele să se epuizeze cu zile întregi înainte de evenimentul respectiv.

14
/09
/16

Zlatomir Fung, din Statele Unite ale Americii, în vârsta de 17 ani, a câștigat Premiul I al Secțiunii Violoncel a Concursului Internațional George Enescu 2016, la sfârșitul unei finale cu ovații, în care a interpretat, la Ateneul Român, Simfonia Concertantă Op.8 de George Enescu, acompaniat de Orchestra Filarmonicii George Enescu, sub bagheta dirijorului Alexandre Bloch.

14
/09
/16

Vineri, 23 septembrie, începe prima ediție DokStation Music Documentary Film Festival și se va desfășura timp de trei zile (23-25 septembrie), în câteva cartiere din București. Festivalul va fi deschis de filmul Nick Cave &The Bad Seeds: One More Time With Feeling (2016), regizat de Andrew Dominik, prezentat în premieră în România.

08
/09
/16

Doi muzicieni excepţionali, un instrument istoric pe care a cântat în trecut însuşi George Enescu, entuziasm, energie şi dorinţa de a duce muzica mai departe, aceastea ar putea fi pe scurt cuvintele ce definesc Turneul Vioara lui George Enescu, organizat de Radio România, prin Centrul Cultural Media, în perioada 9 septembrie-1 octombrie 2016.

08
/09
/16

„Dan Spătaru era fermecător, semăna cu Alain Delon, în plus, avea un timbru deosebit, dar, în vremurile acelea, cultul personalităţii era practic inexistent. El îşi vedea de meserie şi privea succesul extraordinar de care se bucura, ca pe o recompensă firească a muncii lui. Tot ce cânta el devenea şlagăr (...)” - Margareta Pâslaru.

05
/09
/16

Interpreta jazz Eivør, originară din Insulele Feroe, va concerta în premieră la Sala Radio din Bucureşti, pe 13 noiembrie, ocazie cu care îşi va prezenta şi cel mai recent material discografic, ”Slør”

05
/09
/16

„Nu voi fi un rock star, voi fi o legendă.” - Freddie Mercury. Artistul născut în Zanzibar, considerat unul dintre cei mai mari cântăreţi de muzică rock din istorie, ar fi împlinit astăzi 70 de ani. O vârstă la care Freddie Mercury, liderul formației britanice Queen, nu şi-ar fi dorit să ajungă: „Nu mă aştept să ajung la bătrâneţe. Mi-e totuna ce va fi. Ar fi plicticos să trăiesc până la şaptezeci de ani”.

02
/09
/16

Ediția 2016 a Concursului Internațional "George Enescu" se va deschide sâmbătă, la Ateneul Român, cu un Concert de gală, avându-i ca soliști invitați pe Anna Tifu (vioară), Valentin Răduțiu (violoncel) și Mihai Ritivoiu (pian), laureați ai altor ediții ale competiției.

31
/08
/16

La început de toamnă, pe 14 septembrie, de la orele 19:00, Fundația Calea Victoriei vă invită la Sala Radio, la concertul de gală „Royal Musical Journey” - o călătorie savuroasă și ritmată în Europa cochetă a secolelor XVII și XVIII.

30
/08
/16

Despre modestia, simplitatea, umanitatea cuceritoare și discursul la primirea în Academia Română a celui mai mare pianist, compozitor și dirijor român, George Enescu.

29
/08
/16

Beyonce a devenit, oficial, artista cu cele mai multe premii VMA (Video Music Awards) din istoria premiilor. Artista americană a câştigat, duminică seara, opt premii, inclusiv trofeul suprem - videoclipul anului. Beyonce a batut, astfel, recordul celor mai multe premii MTV Video Music Awards, cumulând, de-a lungul anilor, 21 de trofee, cu unul mai mult Madonna.

25
/08
/16

Unul dintre evenimentele cu tradiție organizate de Primăria Municipiului București prin ARCUB, dă întâlnire fanilor muzicii clasice într-o nouă locație, și într-o nouă perioadă. După ce, timp de zece ani, Bucharest Music Film Festival a umplut Piața George Enescu cu sute de artiști și mii de spectatori, anul acesta, festivalul muzicii clasice se aude, între 9 și 18 septembrie, în Piața Universității.

23
/08
/16

Compozitorul și organistul german din perioada barocă, Johann Sebastian Bach, este unul dintre cei mai mari muzicieni ai lumii. Familia și muzica au fost universul vieții lui.

19
/08
/16

Compozitorul Adrian Enescu a încetat din viață vineri, au confirmat reprezentanți ai Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România (UCMR). La Gala Premiilor UNITER, eveniment care a avut loc anul acesta, la Teatrul “Regina Maria” din Oradea, Adrian Enescu a fost recompensat cu Premiul Special pentru Muzică de Teatru.