VIDEO Fân Fest va avea loc între 15 şi 18 august la Roşia Montană
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-fan-fest-va-avea-loc-intre-15-si-18-august-la-rosia-montana/

Festivalul Fân Fest se va desfăşura anul acesta între 15 şi 18 august, la Roşia Montană, cu spectacole de teatru special realizate pentru acest loc, concerte şi ateliere.

Un articol de Andrada Văsii|5 iulie 2013

Festivalul Fân Fest se va desfăşura anul acesta între 15 şi 18 august, la Roşia Montană, cu spectacole de teatru special realizate pentru acest loc, concerte şi ateliere.

Şi în acest an, Fân Fest se prezintă ca un eveniment dedicat culturii, activismului social şi respectului pentru natură, patrimoniu şi oameni. În perioada FânFest, Roşia Montană se transformă într-o mare scenă. Curţile devin spaţii de spectacole şi interacţiune activistă, casele – săli de expoziţii, poienile – amfiteatru pentru concerte.

Atât pentru cei ce se găsesc la prima vizită, cât şi pentru cunoscători, programul propus de echipa festivalului este presărat cu evenimente speciale, dezbateri şi conferinţe care promovează patrimoniul Roşiei Montane pentru înscrierea sa în UNESCO, informează Mediafax.

Premieră în România

Ca şi la ediţiile precedente, programul festivalului include spectacole de teatru. În premieră la FânFest, direct de la Bienala de la Veneţia, compania italiană de teatru Motus vine cu un spectacol-intervenţie special creat pentru Roşia Montană.

De asemenea, va exista o serie de workshop-uri în cadrul proiectului Teatru Civic, un proiect finanţat de Asociaţia Fondului Cultural Naţional. Forumul Social Activist, aflat la cea de-a doua ediţie, va prezenta dezbateri şi ateliere pe diferite subiecte sociale şi de mediu, probleme ce afectează comunităţi din România şi Europa. Programul va fi întregit de expoziţii precum Muzeul Campaniei „Salvaţi Roşia Montană” şi lucrările lui Laurenţiu Ridiche de artă protestatară.

În acest an, poate mai mult ca oricând, avem nevoie de sprijinul tuturor pentru a face tot ce ne-am propus în cadrul FânFest. Puteţi ajuta la realizarea festivalului accesând site-ul şi donând orice sumă doriţi! Pentru că, la urma urmei, FânFest nu e doar un festival pentru oameni, ci şi despre oameni, despre solidaritatea lor.

Mihnea Blidariu,
organizator

Concertele de muzică vor aduce pe scena festivalului trupe precum Travka, Luna Amară, Implant Pentru Refuz, Blanoz, Norzeatic, Negură Bunget şi Krema Kawa şi multe altele.

Din program nu vor lipsi nici conferinţele, lecturile publice, biblioteca liberă, activităţile recreative precum percuţie, capoeira, tai chi, reiki, jonglerii, slackline, parapantă, astronomie, hamace, masaj, jocuri de societate, ateliere de croşetat.

Secţiunea de turism a festivalului va oferi tururi ghidate pe jos şi pe bicicletă, povestiri la foc, proiecţii de filme documentare de mediu şi sociale, o piaţa ţărănească şi o zonă a copiilor.

Foto credit: FânFest (Facebook)

05
/02
/24

Vineri, 9 februarie 2024 (19.00), ORCHESTRA NAȚIONALĂ RADIO va fi dirijată de RADU PAPONIU, director artistic și muzical al ansamblului Southwest Florida Symphony Orchestra, dirijor asociat al Filarmonicii din Naples (Florida – S.U.A.) și director muzical al Orchestrei de Tineret din același oraș american. Din 2017, Radu Paponiu a dirijat Filarmonica din Naples în peste 100 de evenimente diferite de muzică clasică, pop sau în proiecte educaționale.

05
/02
/24

Considerat, de critici, dar și de iubitorii de artă, poate cel mai cunoscut și mai bine cotat artist român contemporan la nivel internațional, Adrian Ghenie revine într-o licitație din România cu o lucrare amplă și expresivă.

05
/02
/24

Prima premieră a anului 2024 la Teatrul EXCELSIOR (singurul teatru din București dedicat adolescenților și tinerilor) este spectacolul PTERODACTILI de Nicky Silver, o producție în regia lui Radu Iacoban și scenografia lui Tudor Prodan.

05
/02
/24

Editura Humanitas Fiction vă așteaptă marți, 6 februarie, ora 19.00 la Librăria Humanitas de la Cișmigiu (Bd. Regina Elisabeta nr.38) la lansarea romanului Borges și eu de Jay Parini, recent apărut în colecția „Raftul Denisei“ coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea lui Mihnea Gafița, un road novel care emană o nesfârșită admirație pentru unul dintre cei mai îndrăgiți scriitori ai secolului XX, un roman ce are la bază întâmplări petrecute în primăvara anului 1971.

04
/02
/24

NOU Un singur personaj, în care coabitează două ființe diferite, chiar opuse. Un singur monolog, lung, rostit de doi actori, într-un spectacol nou intrat în portofoliul Teatrului Metropolis, în urma concursului pentru debutanți, “StarT”

02
/02
/24

Jurnalismul de investigație din Balcani, Europa Centrală, țările Parteneriatului Estic, precum și Cipru și Malta, a întâmpinat numeroase provocări în ultimii ani. În multe țări din regiune, peisajul media este plin de (auto-)cenzură, iar inițiativele independente și critice sunt insuficiente. Jurnaliștii se confruntă deseori cu amenințări, hărțuire și acțiuni legale, ceea ce le restricționează tot mai mult capacitatea de a documenta și raporta problemele acute din societatea actuală.

02
/02
/24

În perioada 5 – 23 februarie 2024, Elite Art Gallery vă invită la expoziția artistului Leo Dolghier Oleg, „Symbiosis”, curatoriată de istoricul de artă, Felicia Acsinte. În cadrul vernisajului, care va avea loc pe data de 8 februarie, începând cu ora 18:00, expoziția va fi îmbogățită cu un element interactiv și dinamic, prezentat de artistul performer, Alexandru Medinschi, completând astfel călătoria vizuală printr-o experiență captivantă.

02
/02
/24

„Apropo de poveste” este despre poveste, poveștile în care credem cu toții și pe care ne place să le ascultăm. Dar povești reale, din socialul imediat. Proiectul propune un laborator de teatru dedicat tinerilor absolvenți, care combină ateliere pe estetici teatrale neconvenționale (măști, teatru-dans, teatru de animație) cu tematici sociale pentru a produce două producții noi de teatru, inovatoare.