VIDEO Filmul „Paris, je t’aime“ şi spectacole de teatru, de Ziua Franţei, în sectorul 3 al Capitalei
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-filmul-paris-je-taime-si-spectacole-de-teatru-de-ziua-frantei-in-sectorul-3-al-capitalei/

Primăria sectorului 3 al Capitalei sărbătoreşte Ziua Franţei, duminică, în Parcul Titan, cu spectacole de teatru, dar şi proiecţia celebrului film-omnibus „Paris, je t’aime”.

Un articol de Andrada Văsii|9 iulie 2013

Primăria sectorului 3 al Capitalei sărbătoreşte Ziua Franţei, duminică, în Parcul Titan, cu spectacole de teatru, dar şi cu proiecţia celebrului film-omnibus „Paris, je t’aime“.

Primăria sectorului 3 şi Centrul Cultural Casa Artelor organizează astfel, pe 14 iulie, între orele 17.00 şi 22.00, în parcul Titan din Bucureşti evenimentul „Paris, ieri şi azi“, care face parte din programul „Zilele multiculturalităţii”, finanţat de Primăria sectorului 3 şi care propune în fiecare lună sărbătorirea unei mari naţiuni prin cultura ei.

Expoziție culturală

De Ziua Naţională a Franţei, publicul bucureştean va putea să asiste la un regal cultural în aer liber, în decorul expoziţiei de istorie şi cultură franceză „Paris, ieri şi azi”, care va fi vernisată de primarul Robert Sorin Negoiţă, notează Mediafax.

Pe scena din parc vor fi prezentate, rând pe rând, spectacolul „Monsieur Choufleuri”, de Jacques Offenbach (Opera Comică pentru Copii), filmul francez „Paris, je t’aime” (2006) şi concertul de muzică veche franceză „De dragoste şi cavalerism”, susţinut de formaţia Truverii.

Seara se va încheia cu spectacolul „Paris, mon Amour”, o producţie a Teatrului Naţional de Operetă „Ion Dacian”, partenerul evenimentului. Scenografia evenimentului este asigurată de Corina Grămoşteanu, iar conceptul şi regia sunt semnate de regizoarea Alice Barb.

Info:

Intrarea la aceste evenimente este liberă.

Foto credit: Teatrul Naţional de Operetă „Ion Dacian” – spectacolul  „Paris, mon Amour” (Facebook)
12
/07
/16

INTERVIU Născut în 1992, Ion Indolean este critic de cinema şi, mai nou, regizor. Primul său film, experimentalul „Discordia”, a câştigat premiul pentru cel mai bun debut românesc la TIFF. „Nu-mi plac regulile, convenţiile, normele”, spune Ion Indolean, a căruit radicalitate i-a intrigat pe mulţi dintre cei care i-au văzut filmul.

12
/07
/16

„Caravana filmului românesc – Capodopere ale cinematografiei naţionale” continuă periplul prin ţară după ce, timp de o săptămână, publicul din Tulcea a fost invitat să vizioneze unele dintre cele mai frumoase filme româneşti realizate în ultimii ani.

11
/07
/16

Un concert al trupei Blazzaj, prezentarea unei noi lucrări video-muzicale semnate de Thy Veils, un workshop de film documentar susţinut de regizorul Răzvan Georgescu şi un atelier de bandă desenată coordonat de ilustratoarea Sorina Vazelina sunt evenimentele conexe proiecţiilor de film la cea de-a treia ediţie a Festivalului Ceau, Cinema!, care are loc între 14 şi 17 iulie la Timişoara şi Gottlob.

07
/07
/16

Programul intitulat „Revoluție în realism. Noul cinema românesc” găzduit în iunie de faimosul centru cinematografic de pe malul Tamisei, British Film Institute, se va încheia in iulie cu trei proiecții suplimentare, găzduite de ICR Londra în cadrul unei secțiuni speciale a Cinematecii românești. Astfel, în 7, 11 și 14 iulie vor avea loc proiecțiile filmelor „California Dreamin’’” (2007), în regia lui Cristian Nemescu, „Francesca” (2009), în regia lui Bobby Păunescu, și „Domestic” (2011), în regia lui Adrian Sitaru.

07
/07
/16

Au trecut mulţi ani de când cel cunoscut ca Tarzan a părăsit jungla africană şi şi-a asumat o nouă identitate ca Lordul Greystoke, John Clayton al III-lea. Warner Bros. Pictures şi Village Roadshow prezintă „Legenda lui Tarzan”, un film cu Alexander Skarsgard, Samuel L. Jackson, Margot Robbie, Djimon Hounsou, Jim Broadbent şi Oscar Christoph Waltz.

06
/07
/16

Scarlett Johansson este actrița ale cărei filme au avut cele mai mari încasări de-a lungul timpului. Potrivit portalului Box Office Mojo, filmele în care Johansson a jucat au generat încasări de peste 3,3 miliarde de dolari în cinematografele nord-americane.

06
/07
/16

„Bacalaureat”, filmul care i-a adus lui Cristian Mungiu premiul de regie la Cannes, „România: patru patrii”, cel mai nou documentar al lui Alexandru Solomon, și o proiecție aniversară cu „Marfa și banii”, de Cristi Puiu, în prezența actorului Alexandru Papadopol se numără printre evenimentele dedicate cinematografiei române la cea de-a treia ediție a Festivalului Ceau, Cinema! de la Timișoara și Gottlob (14-17 iulie).

05
/07
/16

Regizorul iranian Abbas Kiarostami a decedat la Paris la vârsta de 76 de ani. Kiarostami, care a câștigat Palme d'or la Cannes în 1997 pentru filmul Taste of Cherry , a părăsit Teheranul săptămâna trecută pentru a se trata în Franța. Agenția oficială de știri iraniană IRNA a anunțat că rămășițele sale vor fi repatriate în Iran pentru a fi înhumate.

04
/07
/16

Comedia de succes „Două lozuri”, de Paul Negoescu, thriller-ul german „Victoria”, de Sebastian Schipper, care a încântat publicul şi critica la Festivalul de la Berlin în 2015, şi „Belgica”, noua dramă a belgianului Felix van Groeningen, se numără printre surprizele celei de-a treia ediţii Ceau, Cinema! (14-17 iulie).

02
/07
/16

Sâmbătă, pe 2 iulie, are loc Noaptea Lungă a Filmelor Scurte, evenimentul care pune pe acelasi ecran scurtmetraje premiate la Oscar, Cannes, Sundance sau Cesar, mai exact 28 de povești din 15 colțuri ale lumii. În București maratonul va aduce la viață Pavilionul Central Romexpo, devenit astfel cel mai mare spațiu cinematografic neconvențional, cu 10.000 de metri pătrați dedicați filmelor scurte. Accesul la eveniment se face începând cu ora 20.00 iar proiecțiile încep la ora 21.00.

01
/07
/16

A 89-a ediție a galei premiilor Oscar se va desfășura în 26 februarie 2017 la Los Angeles, a anunțat joi Academia care organizează marea sărbătoare a filmului. Lista completă a nominalizărilor va fi dezvăluită în 24 ianuarie, după un vot deschis între 5 și 13 ianuarie celor circa 6.200 de membri ai Academiei de arte și științe cinematografice.

01
/07
/16

Din 22 iulie, Transilvania Film aduce pe marile ecrane din România Francofonia, cel mai recent film al renumitului regizor rus Alexander Sokurov. Câștigător al Premiului Fedeora pentru Cel mai bun film european la Festivalul de la Veneția și proiectat la Toronto, San Sebastian, Londra, Salonic sau Göteborg, Francofonia explorează un episod controversat din timpul celui de-al doilea război mondial: soarta operelor de artă din Muzeul Luvru, în timpul ocupației naziste.