VIDEO „Gomorra“, filmul despre povestea mafiei napoletane, va fi difuzat la Pro Cinema
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-gomorra-filmul-despre-povestea-mafiei-napoletane-va-fi-difuzat-la-cineteprinde/

Drama semnată de regizorul Matteo Garrone, „Gomorra“, este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediţia din 18 mai a emisiunii „CineTePrinde“, difuzată de Pro Cinema de la ora 22.45.

Un articol de Andrada Văsii|17 mai 2013

Drama semnată de regizorul Matteo Garrone, „Gomorra“,  este propunerea lui Cristian Tudor Popescu pentru ediția din 18 mai a emisiunii „CineTePrinde“, difuzată de Pro Cinema de la ora 22.45.

Propunerea Italiei pentru cea de-a 81-a ediție a premiilor Oscar, la categoria cel mai bun film strain, „Gomorra“ este inspirat de romanul lui Roberto Saviano, „Gomorrah“. Dezvăluirile făcute de Saviano în roman și apoi în scenariul filmului au fost atât de aproape de realitatea activităților mafiote napoletane încât romancierul a primit mai multe amenințări cu moartea de la Camorra și a trebuit să trăiască apoi sub protecția permanentă a politiei.

Un film care are la bază fapte reale, nu ficțiune. O crimă o atrage pe alta. Fără remușcări. Strict afaceri.

Roger Ebert,
critic, jurnalist

Regizorul Matteo Garrone a trăit două luni în cartierul napoletan Scampia, supranumit și „paradisul drogurilor“, pentru a se documenta înainte de realizarea acestui film.

Drama reprezintă o privire asupra mafiei napoletane expusă în șase episoade care urmăresc evoluția unui personaj important al lumii interlope.

Personajele sunt formate din infanteria Camorrei, sindicatul crimei din Neapole, mai mare decât Mafia, dar mai puțin cunoscut, cu afaceri care se ridică la peste 250 de miliarde de dolari pe an. Finalul filmului sugerează că reconstrucția World Trade Center s-ar fi făcut și cu banii Camorrei.

Roger Ebert,
critic, jurnalist

Salvatore Abruzzese, Simone Sacchettino și Gianfelice Imparato sunt protagoniștii acestei drame câștigătoare a marelui premiu al juriului la Festivalul de Film de la Cannes și nominalizată la Globul de Aur, Cesar și Bafta, categoria cel mai bun film.

14
/11
/23

"În lunile octombrie şi noiembrie am stat o lună la Timișoara ca bursier: am primit o bursă de creație Taifas în colaborare cu librăria La Două Bufnițe" - scriitorul Vasile Ernu îşi împărtăşeşte impresiile despre prima ediţie a unui nou festival timişorean.

14
/11
/23

Începând de vineri spectatorii sunt așteptați undeva în (v)estul sălbatic, în România anului 1944 când cel De-al Doilea Război Mondial se apropie de final. WARBOY spune povestea plină de emoție a unui adolescent care, încercând să salveze cei doi cai ai familiei, pornește într-o călătorie inițiatică, traversând peisajul sălbatic al Munților Apuseni.

14
/11
/23

Documentarul-portret „𝑫𝒆 𝒄𝒆 𝒎𝒂̆ 𝒄𝒉𝒆𝒂𝒎𝒂̆ 𝑵𝒐𝒓𝒂, 𝒄𝒂̂𝒏𝒅 𝒄𝒆𝒓𝒖𝒍 𝒎𝒆𝒖 𝒆 𝒔𝒆𝒏𝒊𝒏” (regie: Carla-Maria Teaha), care o aduce în prim-plan pe una dintre cele mai iubite scriitoare din România, se vede, începând de astăzi, în cinematografele din România, distribuit de Bad Unicorn.

13
/11
/23

CRONICĂ DE FILM Aflată la debutul în regie, Carla Teaha propune “De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” (2023), un documentar portret, plin de deferenţă, despre o scriitoare îndrăgită şi nonconformistă, Nora Iuga. Din 17 noiembrie, în cinematografe.

13
/11
/23

Bucharest Best Comedy Film Festival și-a ales filmul câștigător dintre cele 10 participante în competiție. Marele câștigător este o comedie venită direct din Peru pe marile ecrane din România. Surori vitrege a fost ales în unanimitate de către juriul festivalului, cucerind imediat și publicul participant la Gala de închidere, când a fost anunțat drept marele câștigător.

01
/11
/23

În noiembrie, HBO Max vine cu filme și seriale proaspete, noi episoade și sezoane ale unor producții de succes, dar și cu documentare care promit să nu dezamăgească.