VIDEO „La vie d’Adele“, câştigătorul Palme D’Or 2013, va fi distribuit în România
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-la-vie-dadele-castigatorul-palme-dor-2013-va-fi-distribuit-in-romania/

„La vie d’Adele“, câştigătorul Palme d’Or 2013, va fi distribuit în România de Independenţa Film.

Un articol de Andrada Văsii|27 mai 2013

„La vie d’Adele“, câştigătorul Palme d’Or 2013, va fi distribuit în România de Independenţa Film.

Regizorul de origine tunisiană Abdellatif Kechiche a primit trofeul aseară, din partea actriţei Uma Thurman, în cadrul decernării premiilor celei de-a 66-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2013.

În afara câștigătorului, Independența Film va distribui în România încă cinci filme prezentate în competiția oficială de la Cannes de anul acesta, alături de un titlu care a rulat în afara concursului.

Pentru Independenţa Film, trofeul obţinut de „La vie d’Adele reprezintă cel de-al 11-lea Palme d’Or pentru un film distribuit de companie.

Celelalte zece filme câştigătoare la ediţiile precedente şi aduse în România de Independenţa Film sunt, în ordine cronologică:

Amour“ (de Michael Haneke), în 2012,

„Uncle Boonmee“ (de Apichatpong Weerasethakul), în 2010,

„The White Ribbon“ / „Das weisse Band“ (de Michael Haneke), în 2009,

„Entre les murs“ / „The Class“ (de Laurent Cantet), în 2008,

„L’enfant” (de Jean-Pierre Dardenne şi Luc Dardenne), în 2005,

„Fahrenheit 9/11“ (de Michael Moore), în 2004,

„Elephant“ (de Gus Van Sant), în 2003,

„The Pianist“ (de Roman Polanski), în 2002,

„La stanza del figlio“ (de Nanni Moretti), în 2001,

„Dancer in the Dark“ (de Lars von Trier), în 2000.

Încă un film premiat pe ecranele din România

Premiul juriului la Cannes 2013 a fost decernat peliculei „Like Father, Like Son“ (de Hirokazu Koreeda), care va fi adus pe marile ecrane româneşti de aceeaşi casă de distribuţie.

Alături de Palme d’Or, „La vie d’Adele“ a câştigat şi premiul criticii de specialitate FIPRESCI.

„La vie d’Adele“ (Palme d’Or, FIPRESCI) şi „Like Father, Like Son“ (Premiul Juriului) nu sunt singurele filme din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Cannes 2013 pe care le veţi putea vedea în curând şi în cinematografele din România.

Independenţa Film va distribui 7 filme de la Cannes 2013:

 „La Vie d’Adèle“ / „Blue Is the Warmest Color“. Regia: Abdellatif Kechiche.

„Like father, Like Son“. Regia: Hirokazu Koreeda.

„Jeune et Jolie“ / Young and Beautiful. Regia: François Ozon. Cu: Charlotte Rampling.

„Jimmy P“. Regia: Arnaud Desplechin. Cu Benicio Del Toro.

„Only God Forgive“. Regia: Nicolas Winding Refn, Cu: Ryan Gosling, Kristin Scott Thomas.

„The Immigrant“. Regia: James Gray. Cu: Jeremy Renner, Joaquin Phoenix, Marion Cotillard.

„Blood Ties“. Regia: Guillaume Canet. Cu: Mila Kunis, Marion Cotillard, Clive Owen (în afara competiţiei)

Juriul competiţiei oficiale de la Cannes 2013 a fost alcătuit din: Steven Spielberg (preşedinte), Nicole Kidman, Ang Lee, Christoph Waltz, Cristian Mungiu, Daniel Auteuil, Vidya Balan, Naomi Kawase, Lynne Ramsay.

Foto credit: Alberto Pizzoli

06
/02
/17

Cineastul Damien Chazelle a fost recompensat cu marea distincție acordată la cea de-a 69-a ediție anuală a premiilor Sindicatului Regizorilor Americani - The Directors Guild of America (DGA Awards) pentru comedia muzicală romantică "La La Land". Premiul obținut de regizorul filmului "La La Land" consolidează poziția de favorită la Oscar a peliculei din distribuția căreia fac parte Ryan Gosling și Emma Stone.

03
/02
/17

Ajuns la a patra ediție, Festivalul Ceau, Cinema! din Timișoara lansează apelul la înscriere în secțiunea competițională internațională, dedicată filmelor de lungmetraj: ficțiune, documentar sau animație. Sunt vizate filme din 2016 sau 2017, din țările cu minorități tradiționale în regiunea Banatului. Selecționerul Competiției este criticul de film Ionuț Mareș.

03
/02
/17

Când pronunți ”Dan Puric”, audiența se grupează rapid în două tabere, sintetizabile cam așa: ”e deștept, le zice bine și e un munte de talent” sau ”lasă-mă, dom’ne, în pace..” (cel puțin). Pe mine, multe dintre spectacolele și vorbele lui m-au bucurat adânc, în același timp unele din (zic eu) marotele sale mi-au provocat un rid în plus. În mod clar, e un ”ne-oarecare”, totodată nescutit de ”cele ale omului”.  Îți place sau nu de el, e un fluviu în felul lui.

02
/02
/17

„Belgica”, filmul care are toate șansele să te teleporteze din sala de cinema direct în club pe ritmuri originale de Soulwax, va intra pe marile ecrane din România pe 17 februarie, distribuit de Transilvania Film.

02
/02
/17

CRONICĂ DE FILM. E dificil de scris despre un debut care se anunţa promiţător, dar care se dovedeşte dezamăgitor, aşa cum este „La drum cu tata”, de Anca Miruna Lăzărescu, o regizoare româncă stabilită în Germania, unde a absolvit Universitatea de Televiziune și Film din München.

31
/01
/17

 „Dictatorii sunt întotdeauna dezinformaţi. E rezultatul fricii pe care o sădesc. Cad în propria lor capcană: a terorii. De fapt, mi-e frică - mi-e frică să spun tot ce gândesc. Dacă acest carnet cade în mâna cuiva? La români, stomacul e mai important decât creierul. Chiar şi decât picioarele...", nota în jurnalul său regizorul Alexandru Tatos, pe 20 mai 1973. Într-o zi de 31 ianuarie (1990) Alexandru Tatos înceta din viaţă.

31
/01
/17

A vrut să se facă aviator și a devenit actor, pentru că așa cum spunea în ale sale memorii “cea mai frumoasă frumusețe este meseria pe care mi-am ales-o și căreia m-am dedicat vreme de 50 de ani. Privind în urmă pot spune că nu aş schimba nimic la viaţa mea. Am avut o viaţă bogată şi fericită. Am avut o imaginaţie suficient de bogată încât să pot să mă închipui în tot felul de situaţii sociale în care aş fi putut să trăiesc şi să-mi dau seama că nu m-ar fi satisfăcut niciuna”.

28
/01
/17

Trei regizori - Gabriel Achim, Ruxandra Ghiţescu şi Andreea Păduraru. Trei poveşti speciale. Trei scurtmetraje româneşti simpatice - "Carne de iepure", "Nina" şi "Bricostory", disponibile pe platforma gratuită Cinepub.

28
/01
/17

Peste 150 de persoane au vizionat, în avanpremieră, la Cinema City din AFI Palace Cotroceni, filmul „Fondatorul”. Acesta prezintă povestea reală a originalului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări care a transformat McDonald’s-ul într-un imperiu global şi un brand cunoscut de toată lumea.