VIDEO Luiza Zan candidează alături de trei regizori pentru conducerea Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-luiza-zan-cadideaza-alaturi-de-trei-regizori-pentru-conducerea-teatrului-andrei-muresanu-sfantu-gheorghe/

Trei regizori şi o solistă s-au înscris la concursul pentru funcţia de director al Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe, post rămas vacant în urma demisiei regizorului Horaţiu Mihaiu.

Un articol de Andrada Văsii|3 iulie 2013

Trei regizori şi o solistă s-au înscris la concursul pentru funcţia de director al Teatrului „Andrei Mureşanu“ din Sfântu Gheorghe, post rămas vacant în urma demisiei regizorului Horaţiu Mihaiu.

Consilierul local Mădălin Guruianu, membru în Comisia de Cultură a Consiliului Local Sfântu Gheorghe, a declarat corespondentului Mediafax că patru candidaţi s-au înscris până la data limită pentru postul de director al Teatrului „Andrei Mureşanu”.

Luiza Zan candidează

Potrivit lui Guruianu, este vorba despre regizorii Dan Ţopa, Gelu Badea, Traian Şoimu şi de solista Luiza Zan. Concursul de proiecte de management se va desfăşura în două etape, respectiv în perioada 1 – 8 iulie se vor analiza proiectele candidaţilor, iar în data de 9 iulie va avea loc un interviu la sediul Primăriei municipiului Sfântu Gheorghe.Viitorul manager al teatrului va avea un mandat de patru ani.

Recomandare de demitere

Fostul director al Teatrului „Andrei Mureşanu” din Sfântu Gheorghe, regizorul Horaţiu Mihaiu, şi-a dat demisia din funcţie în aprilie, după ce o comisie care i-a evaluat activitatea a recomandat demiterea sa, întrucât nu ar fi respectat unele recomandări primite la evaluarea de anul trecut.

Consilierul local Mădălin Guruianu – care a făcut parte din comisia care a analizat activitatea directorului Teatrului „Andrei Mureşanu”, Horaţiu Mihaiu – declara atunci că la evaluarea din acest an directorul Teatrului „Andrei Mureşanu” a obţinut o notă sub 7, ceea ce a atras după sine recomandarea ca acesta să fie demis.

Potrivit lui Guruianu, activitatea fostului directorul a fost „slabă”, dar nici nu a respectat unele recomandări pe care le primise la evaluarea din anul trecut. La rândul său, Horaţiu Mihaiu declara corespondentului Mediafax că şi-a dat demisia deoarece activitatea sa fusese evaluată de „o comisie de nespecialişti”.

Foto credit: Spectacolul teatrului Andrei Mureșanu „Nunta” (Facebook), Luiza Zan (Facebook)

06
/10
/14

Unul dintre cei mai iubiți și apreciați actori de teatru și film, Victor Rebengiuc va primi Premiul de Excelență al celei de-a VI-a ediții a „Festivalului Internațional de Film Comedy Cluj”. Evenimentul va fi marcat prin proiecția specială a filmului „De ce trag clopotele, Mitică?” (regia Lucian Pintilie, 1981) programat vineri, 17 octombrie, ora 18:30 la Cinema Victoria în prezența maestrului Rebengiuc.

06
/10
/14

CRONICĂ DE FILM „Poarta Albă”, în regia lui Nicolae Mărgineanu, este un film fără vlagă, ilustrativ și cu personaje slab construite. Povestea teribilă a deținuților din lagărul comunist de muncă silnică ce dă titlul lungmetrajului nu are parte de o redare cinematografică pe măsură.

06
/10
/14

Spectacolul „Folia, Shakespeare & Co” după William Shakespeare, realizat şi înregistrat anul acesta în studiourile TVR de către Gigi Căciuleanu alături de dansActorii săi, deschide stagiunea de toamnă a Teatrului Naţional de Televiziune.

05
/10
/14

Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” a organizat un amplu casting la nivel național, în vederea distribuirii rolurilor principale din musicalul „Fantoma de la Operă” de Andrew Lloyd Webber, una dintre cele mai de succes producții de divertisment din toate timpurile.

05
/10
/14

La numai 27 de ani, Alexandru Pamfile, regizor de teatru, a plecat la Strasbourg pentru a lucra în sistemul independent de acolo. Ce înseamnă să lucrezi cu actori francezi în propria ta companie de teatru, aflăm de la tânărul regizor, care își amintește de profesorii săi de la UNATC, de prietenia cu Leta Popescu și de faptul că la început dorea să se facă preot. 

04
/10
/14

Pe 13 Octombrie la ora 20.00, Teatrul În Culise vă așteaptă în Piața Națiunile Unite nr. 3-5 (Imago Pub) să vizionați în premieră un spectacol australian de teatru-dans: WALK IN BEAUTY. Regizat de Geoffrey Sykes, acest performance ”experimental” vă promite un mix interesant între dans, poezie, imagine și muzică.

04
/10
/14

Cea de-a noua ediție a celui mai important eveniment dedicat dansului contemporan și performance-ului din România, eXplore dance festival — Bucharest International Contemporary Dance and Performance Festival a început la WASP — Working Art Spance and Production.

03
/10
/14

Un roman tulburător, în care sînt îmbinate subtil o varietate de teme: copilăria, inocenţa, înstrăinarea, confruntarea mentalităţilor, relaţiile de cuplu sau reconfigurarea identităţii. Un nou roman de Dan Lungu, unul dintre cei mai apreciaţi şi mai traduşi scriitori români, a apărut în această săptămînă în colecţia „Fiction Ltd.” a Editurii Polirom, şi în ediţie digitală.

03
/10
/14

Cea de-a treia ediție a Festivalului de Arte Noi InnerSound a adus la București 70 de artiști din 10 țări și o seară unică, dedicată filmului mut de scurtmetraj: Regizorul Gabriel Durlan (România) a câștigat Trofeul InnerSound pentru filmul “ÎnCerc”. Muzica a fost scrisă de Șerban Marcu (Cluj)

03
/10
/14

Scurtmetrajul de ficțiune O Lume Nouă (r. Luiza Pârvu, scenariul Toma Peiu, România – Ungaria – SUA, 2014), va putea fi văzut pentru prima oară în afara României în cadrul Festvalului Internațional de Film Central și Est European Let’s CEE de la Viena (2-11 octombrie 2014). Filmul va fi proiectat în cadrul programului de scurtmetraj Viață și Moarte, sâmbătă, 4 octombrie, de la ora 14:00 și joi, 9 octombrie, de la 15:00, la Village Cinema.