VIDEO Mariana Nicolesco va susţine un Master Class la Brăila
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-mariana-nicolesco-va-sustine-un-master-class-la-braila/

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite la Brăila de celebra soprană Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée’’, au loc în acest an în perioada 29 iulie – 4 august.

Un articol de Andrada Văsii|23 iulie 2013

Cursurile de Măiestrie Artistică oferite la Brăila de celebra soprană Mariana Nicolesco, în cadrul Festivalului şi Concursului Internaţional de Canto „Hariclea Darclée’’, au loc în acest an în perioada 29 iulie – 4 august.

S-au înscris peste 70 de tineri interpreţi din Italia, Franţa şi Spania, din Ucraina şi Polonia, din Armenia, China şi Statele Unite, din Republica Moldova şi, bineînţeles din România.

Numele lor sporeşte la peste 2100 numărul celor care din 1995 şi până în prezent s-au înscris la marile evenimente muzicale create de Mariana Nicolesco la Brăila în numele Haricleei Darclée, al marilor tradiţii şi al sacralităţii vocii umane. „Nimic nu-i poate apropia pe oameni mai mult decât cântul’’, declara recent la Paris Mariana Nicolesco în calitate de Ambasador Onorific al Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură.

Evenimentul din acest an culminează cu celebrarea bicentenarului Verdi – Wagner şi Conferinţa omagială susţinută de Dr. Stephan Poen, medic foniatru şi doctor în muzicologie, şi cu „Recitalul’’ tinerilor artişti. Adevăratul maraton liric, de aproape şase ore, totodată „Concert’’ şi „Master Class’’, oferit de Mariana Nicolesco împreună cu toţi participanţii, încheie în apoteoză aceste manifestări.

Onorarea artiștilor

Continuând tradiţia de a onora artişti români de seamă, tenorul Corneliu Fânăţeanu va primi cu această ocazie „Diploma de Onoare’’ şi „Medalia Darclée’’, „pentru remarcabila sa prezenţă pe scenele lirice, în concerte şi recitaluri, în repertoriul românesc şi universal”, iar tenorul Vasile Moldoveanu „pentru cariera sa încununată de prestigioase succese pe marile scene ale lumii”.

Foto credit: Festivalul şi Concursul Internaţional de Canto „Hariclea Darclée’’

23
/10
/23

De pe scenele Scala din Milano şi Theater an der Wien, soprana Letiția Vițelaru şi bas baritonul Sorin Coliban, remarcabili reprezentanţi ai diasporei artistice româneşti, vin la Bucureşti, unde, acompaniaţi de Orchestra Metropolitană București, cu maestrul Daniel Jinga la pupitrul dirijoral vor putea fi ascultaţi luni, 30 octombrie, de la ora 18:30, la Opera Națională din București.

19
/10
/23

Vineri, 20 octombrie 2023 (de la 19.00), ORCHESTRA NAŢIONALĂ RADIO și apreciatul pianist român HORIA MIHAIL vă invită să ascultați la Sala Radio o partitură cu o poveste inedită în istoria muzicii: Concertul nr. 3 pentru pian și orchestră, semnat de BEETHOVEN.

18
/10
/23

Joi, 19 octombrie 2023, Corul Național de Cameră „Madrigal - Marin Constantin”, alături de dirijorul italian Luca Scaccabarozzi, susține un Concert Extraordinar de Muzică Sacră la Sinaia. Evenimentul va avea loc de la ora 18:00, la Biserica Romano-Catolică „Presfânta Inimă a lui Isus” din Sinaia.

16
/10
/23

Marți, 24 octombrie, de la ora 19:00, pianistul Cătălin Răducanu va ajunge la Ateneul Român cu spectaculosul său recital ce încheie seria Turneului național Un artist, un pian și un țambal - clasic, jazz, folclor, primul său turneu solo în care a concertat în mai multe orașe mari și localități din țară, cântând cu egală măiestrie la pian şi la ţambal.

09
/10
/23

An de an, Munteanu își donează ziua de naștere către diverse cauze sociale. Anul acesta, a fost aleasă campania Asociației Casa Bună prin intermediul căreia se strâng fonduri pentru construcția Grădiniței Bune, astfel încât copiii din Ferentari să aibă grădinița lor și să pornească la școală cu șanse egale cu ale copiilor care au acces la educație preșcolară.

06
/10
/23

Peste 1.000.000 de participanți, locuitori ai Capitalei și turiști au participat la a treia ediție a proiectului outdoor „Străzi deschise – București, Promenadă urbană”, organizat de Primăria Capitalei, prin Direcția Cultură, Învățământ, Turism, alături de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului București și PROEDUS – Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive al Municipiului București.