VIDEO Mircea Albulescu neagă zvonurile că s-ar retrage şi spune că va juca toată viaţa
https://www.ziarulmetropolis.ro/video-mircea-albulescu-neaga-zvonurile-ca-s-ar-retrage-si-spune-ca-va-juca-toata-viata/

Actorul Mircea Albulescu neagă zvonurile potrivit cărora ar fi decis să se retragă din activitatea artistică şi a declarat că va juca atât timp cât va trăi.

Un articol de Corina Vladov|14 iunie 2013

Actorul Mircea Albulescu neagă zvonurile potrivit cărora ar fi decis să se retragă din activitatea artistică şi a declarat că va juca atât timp cât va trăi.

„Dacă mă retrăgeam, eram mort pe năsălie şi mă înmormântau“, a declarat actorul pentru Mediafax, amuzat de acest zvon, apărut în presă.

Unul dintre cele mai recente proiecte ale lui Mircea Albulescu este spectacolul „Bădăranii“, în regia lui Dan Tudor, după un text de Carlo Goldoni, jucat la Teatrul Metropolis din Bucureşti. Din distribuţia spectacolului „Bădăranii“ mai fac parte Costel Constantin, Gheorghe Visu, Eusebiu Ştefănescu, Adriana Trandafir, Cecilia Bârboră, Gabriela Popescu, Miriam Rizea, Adrian Anghel, Sergiu Fleşner, Alexandru Stanciu, Horia Muntean, Walid Ellenthey, Dan Apavaloaiei.

Spectacolul se joacă pe 19 şi pe 22 iunie, la Teatrul Metropolis.

Citiţi şi: Foto/Video EXCLUSIV Mari actori în „Bădăranii“, la Teatrul Metropolis

Scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu, muzica originală, de Vlaicu Golcea, iar mişcarea scenică, de Florin Fieroiu.

Peste 70 de roluri în film

Maestru al scenei şi al filmului românesc, Mircea Albulescu, pe numele său real Iorgu Constantin V. Albulescu, s-a născut pe 4 octombrie 1934, la Bucureşti. Absolvent al Şcolii Medii Tehnice de Arhitectură, devine în 1952 „conductor-arhitect”. Debutează ca artist amator în echipa de teatru la Ateneul Popular „Ana Ipătescu”, iar în 1950 este angajat la Teatrul Naţional, ca „artist corp ansamblu” (figuraţie). În 1952 devine student al Institutului de Artă Teatrală şi Cinematografică, la clasa Aurei Buzescu.

Mircea Albulescu a avut o prodigioasă activitate ca actor, între anii 1956 – 1998, la Teatrul Municipal din Bucureşti, Teatrul de Comedie din Bucureşti şi Teatrul Naţional din Bucureşti. În film, Mircea Albulescu a interpretat peste 70 de roluri, conferind personajelor sale o amprentă personală. Actorul este membru al Uniunii Ziariştilor şi a colaborat mulţi ani cu reviste dedicate teatrului şi cinematografiei, dar şi cu alte publicaţii. Mircea Albulescu este şi autor de versuri şi proză scurtă.

Foto: Petrică Tănase

24
/03
/17

“Nu sunt sigur dacă sunt un actor care participă la curse de maşini sau un şofer de curse care face actorie.” - Steve McQueen. Într-o zi de 24 martie (1930) se năștea unul dintre cei mai îndrăgiți actori americani. Numit „King of Cool” pentru modul nonşalant în care şi-a interpretat personajele, Steve McQueen a debutat în 1956 cu un rol în „Cineva acolo sus mă iubeşte”.

24
/03
/17

Într-o zi de 24 martie înceta din viaţă scriitorul francez Jules Verne, creatorul romanului de anticipaţie modern și se nășteau Harry Houdini (Erich Weiss),celebrul iluzionist american și Steve McQueen, actorul american supranumit "King of Cool".

23
/03
/17

În Gaziantep, legenda spune că în noaptea de 22 martie Sultana Nevruz, transformată în pasăre traversează văzduhul, anunțând sosirea Primăverii. Brățările de la mâini și picoare umplu cerul cu sunete mirifice iar voalurile ei împodobesc pământul în mii de culori. Pe 27 martie (ora 19:00), la Opera Naţională din Bucureşti vor fi prezentate tradiţiile lumii turce, în spectacolul de sunete şi culori susţinut de Orchestra Naţională de Instrumente Folclorice Turksoy.

23
/03
/17

„Faust”, unul dintre cele mai așteptate spectacole produse de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, revine la Fabrica de Cultură, cu primele reprezentații din acest an, programate în 8 și 9 aprilie. Spectacolul a avut până acum 160 de reprezentații, vizionate de aproximativ 57.600 de spectatori.

22
/03
/17

Vineri, 24 martie 2017, de la ora 19.00, dirijorul Cristian Măcelaru, unul dintre cei mai reprezentativi dirijori români pe scenele muzicale din Statele Unite și Europa, revine la Sala Radio, alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert care o avea ca protagonistă pe tânăra pianistă Alexandra Dariescu.

22
/03
/17

Despre cum „Sieranevada”, „Câini” și „Inimi cicatrizate” și-au împărțit cele mai multe trofee Gopo. Despre cele mai inspirate și mai puțin inspirate momente ale galei. Și despre refuzul unor regizori precum Cristian Mungiu de a fi asociați cu Premiile Gopo.

22
/03
/17

Joi, 23 martie, de la ora 19:00, la Café Verona, Librăria Cărtureşti (str. Arthur Verona, 13-15, sector 1) din Bucureşti, jurnalistul Adrian Georgescu va vorbi despre Exitus, cel mai nou roman al său, apărut recent în colecţia „Ego. Proză” a Editurii Polirom, disponibil în librăriile din ţară şi în format electronic.

22
/03
/17

“Noi toţi vrem ca oamenii să nu ne mintă şi totuşi ne doare cumplit adevărul.” – Tora Vasilescu. Actrița care a debutat pe vremea studenției în “Cursa” lui Daneliuc (1975) împlineşte, astăzi, 66 de ani.

22
/03
/17

Cel mai râvnit trofeu la Gala Premiilor Gopo, “Cel mai bun film de lungmetraj al anului”, a fost câștigat de pelicula "Sierranevada", în regia lui Cristi Puiu. Filmul lui Puiu a primit șase premii, la fel ca și pelicula "Câini", în regia lui Bogdan Mirică.